COMICDOM JOURNAL 03-06-13

Από τα επερχόμενα 75α γενέθλια του Superman μέχρι την αποχώρηση του 11ου Doctor Who, Matt Smith, κι από τη συνεχή ροή ειδήσεων για το X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST, στο αφιέρωμα στο artwork του George Perez και στα πάντα ενδιαφέροντα και πρωτίστως διασκεδαστικά fun stuff, αυτές είναι οι σημαντικότερες ειδήσεις της εβδομάδας που πέρασε.

  • COMICS

Superman-75-anniversary-big— Πλησιάζουμε επικίνδυνα κοντά στα 75α γενέθλια του Superman και η DC έχει πολλά σχέδια στα σκαριά για να τα γιορτάσει, με το λογότυπο που βλέπετε στα δεξιά να είναι μόνο ένα από αυτά. (…)

— Ο Garry Trudeau παίρνει καλοκαιρινή άδεια από το ιστορικό DOONESBURY για να ασχοληθεί με την τηλεοπτική σειρά του, ALPHA HOUSE, που θα προβάλεται online. (…)

— Αν είστε πρωτάρηδες στον κόσμο της 2000 A.D., το Newsarama σας βοηθάει να μπείτε στο κλίμα, προτείνοντας 10 χαρακτήρες που πρέπει να ξέρετε, παίρνοντας ως δεδομένο ότι αν δεν ξέρετε τίποτα για τον Judge Dredd, μάλλον ζούσατε σε σπηλιά. (…)

— Το Newsarama αναζητά τους 10 σημαντικότερους χαρακτήρες που – μέχρι στιγμής – δεν έχουν εμφανιστεί στο κινηματογραφικό universe της Marvel. (…)

  • FILMS/TV

matt-smith-570x390— Σύμφωνα με το BBC,  ο 11ος Doctor Who, Matt Smith, αποχωρεί από το ρόλο με το Christmas special της χρονιάς που διανύουμε. Ο αντικαταστάτης του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. (…)

— Μόλις δύο ημέρες μετά την ανακοίνωση ότι θα δούμε τη Glenn Close στην ταινία GUARDIANS OF THE GALAXY, λέγεται ότι και η ηθοποιός του DOCTOR WHO, Karen Gillan, προστέθηκε στο cast, στο ρόλο μιας villain, το όνομα της οποίας δε γνωρίζουμε προς το παρόν. (…)

— Μία ακόμη φωτογραφία στο Twitter του Bryan Singer από το X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST αποκαλύπτει κάτι που λίγο-πολύ περιμέναμε: Την εμπλοκή των Trask Industries! (…)

— Αυτά τα tweets του Bryan Singer περισσότερα ερωτήματα εγείρουν, παρά απαντούν… Αν απορείτε πώς γίνεται ο Quicksilver να εμφανιστεί στις ταινίες δύο αντίπαλων κινηματογραφικών studios, οι πρώτες απαντήσεις άρχισαν να δίνονται (αλλά μην τις παίρνετε και τοις μετρητοίς). (…)

ΤΗΕ DEAD CAN’T BE DISTRACTED. Aυτός είναι ο τίτλος του fan film των Ian McFarland & Mike Pecci, που βασίζεται στο run των Greg Rucka και Mike Checchetto για τη σειρά THE PUNISHER. Οι McFarland & Pecci είναι σκηνοθέτες και παραγωγοί μουσικών video και μικρού μήκους ντοκιμαντέρ. Το teaser που ακολουθεί αν μη τι άλλο αποδεικνύει ότι εδώ δεν έχουμε να κάνουμε με “ένα ακόμη fan film”.

— Κι άλλες φωτογραφίες από τα γυρίσματα του επερχόμενου sequel της ταινίας THE AMAZING SPIDER-MAN. (…)

191lx

— Έτσι θα έπρεπε να τελειώσει το IRON MAN 3 (ή, αλλιώς, κάποιες φορές οι παρωδίες λένε την αλήθεια)

— Ο Michael Green, ένας από τους σεναριογράφους της – έτσι-κι-έτσι – ταινίας GREEN LANTERN, ανέλαβε να ξαναγράψει το sequel της ιστορικής ταινίας BLADE RUNNER. (…)

— Η πρώτη ελληνική ταινία επικής φαντασίας (και, μάλιστα, μεταφορά ελληνικού comic) σε λίγο καιρό θα είναι πραγματικότητα! Δείτε το δεύτερο teaser trailer του INDOMITABLE, βασισμένου στη σειρά comics TA ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΦΟΙΝΙΚΑ, του Γιάννη Ρουμπούλια.

  • ARTWORΚ

Ένας από τους καλύτερους και επιδραστικότερους σχεδιαστές των υπερηρωικών comics, o George Perez, γεννήθηκε στις 9 Ιουνίου του 1954.

perez-New-Teen-Titans

perez_big-three

perez-jla-avengers

perez-batman-lantern

perez_Arkham

perez_FantasticFour

perez-superman

perez-Wonder_Woman_0014

Perez-Deathstroke2

perez-batman-bw

  • FUN STUFF

— To CBR Ink αναζήτησε tattoos με θέμα τον Green Lantern και βρήκε ουκ ολίγα…

Color01

Χαρακτήρες του GAME OF THRONES ταξιδεύουν στα 1990s, χάρη στη φαντασία του Γάλλου graphic designer Mike Wrobel

Mike-Wrobel-Game-of-Thrones-90s-Jon

— Παραμένουμε στη σειρά GAMES OF THRONES, για την οποία δύο παραδοχές ισχύουν για τη συντριπτική πλειοψηφία των θεατών της: 1) Ο Tyrion είναι “και γαμώ τους χαρακτήρες” και 2) το σχιζοφρενές κωλόπαιδο (ο Joffrey) πρέπει να πεθάνει με φρικτό τρόπο. Το δεύτερο θα σας κοστίσει μόνο $24.70 και θα έχετε κάνει ένα καλό στον εαυτό σας (που θα ξεσπάσει) και την ανθρωπότητα (που θα γλιτώσει).

flat,800x800,070,f

— Μοναχικοί ήρωες σε μοναχικά περιβάλλοντα (by Cosmonail)

Cosmosnail-Wolverine

— That’s all folks! Μαζί τα ξαναλέμε σε 15 ημέρες, ενώ την ερχόμενη Δευτέρα η Βασιλεία Βαξεβάνη αναλαμβάνει την ενημέρωσή σας με τον μοναδικά γοητευτικό της τρόπο!