M/A/C: Layer #16: ANOTHER

another2

Υπάρχουν πράγματα στη ζωή σου που απλά κάποια στιγμή τα αποδέχεσαι. Αποδέχεσαι ότι ποτέ μα ποτέ δεν θα καταλάβει ο κόσμος ότι δεν έχει νόημα να προσπαθείς να μπεις στο μετρό, αν δεν κατέβουν αυτοί που είναι μέσα. Αποδέχεσαι ότι, όταν μιλάς για κοινή λογική, θα βρεθεί κάποιος να σου πει ότι δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα και ότι όλη η κουβέντα να κατρακυλήσει σε ένα ανούσιο παιχνίδι λέξεων.

Υπάρχουν και άλλα που δεν τα αποδέχεσαι, αλλά ξέρεις ότι θα φτάσει μια στιγμή που θα αναγκαστείς να τα αποδεχτείς.  Όπως το γεγονός ότι δεν πρόκειται να πάρεις σύνταξη ποτέ. Υποψιάζεσαι ότι θα γίνει έτσι, ειδικά κάτι Δευτέρες πρωί, που ξυπνάς και νιώθεις ότι το να σηκωθείς από το κρεβάτι σου και να σύρεις το κορμί σου μέχρι την δουλειά είναι το πιο ανούσιο πράγμα στο σύμπαν. Χειρότερα κι από το να προσπαθείς να πείσεις τη θεία σου ότι δε μπορεί ο Βαγγέλης Μερσιώτης να χρειάζεται ακόμα 40 φιάλες αίμα.

Είναι νομίζω καιρός να αποδεχτώ το γεγονός ότι είναι μάλλον απίθανο να έρθουν πάλι οι εποχές που μπορούσα να βλέπω μια σειρά anime, χωρίς να σηκωθώ από τον καναπέ. Ευτυχώς που το SHINGEKI NO KYOJIN το πέτυχα στην αρχή του και έχει μπει στο πρόγραμμα του ενός επεισοδίου την εβδομάδα και μπορώ να το παρακολουθώ.

another3

Πού και πού, όμως, τυχαίνει να έχω χρόνο και θέλω να δω και κάτι ακόμα. Είναι που έχεις μπει σε mood για anime και θες να συνεχίσεις με αυτό. Είπα λοιπόν να δοκιμάσω το ANOTHER. Είναι μικρή σειρά, 12 επεισόδια, σχετικά καινούργια – κυκλοφόρησε το 2012 – και είχα ακούσει καλά λόγια γενικά, επομένως γιατί όχι; Στα θετικά θα μετρούσα και το ότι είναι horror, αλλά, έχοντας πείρα και από άλλα anime, αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει πάντα (να άλλο ένα παράδειγμα με πράγματα που απλά αποδέχεσαι).

Πριν γίνει anime, το ANOTHER ήταν manga και πριν από αυτό νουβέλα, από τον γνωστό (σύμφωνα με το Good Reads) συγγραφέα μυστηρίου Yukito Ayatsuji. Ο πρωταγωνιστής μας, Kōichi Sakakibara, αναγκάζεται να φύγει από το Tokyo και να πάει να ζήσει με την γιαγιά και τον παππού του σε μια μικρή επαρχιακή πόλη, λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων του πατέρα του. Επειδή η τύχη του είναι απίθανη, πριν καν αρχίσει η σχολική χρονιά, παθαίνει μια ξεγυρισμένη πνευμονία και περνά το υπόλοιπο των διακοπών του στο νοσοκομείο.

another1

Η καλή του τύχη όμως δεν σταματάει εκεί. Σύντομα, περιτριγυρίζεται από θάνατο. Όπως και να το δεις, όταν είσαι το new kid in town και αρχίζουν να πέφτουν σαν τις μύγες οι γύρω σου, δεν είσαι ο αγαπημένος της παρέας. Βάλε και μια δόση παλιάς κατάρας και λίγο μυστηριοπαράξενων συμμαθητών και έχεις το ANOTHER.

Ακούγεται ενδιαφέρον, αλλά οφείλω να σας προειδοποιήσω ότι αν και μόνο 12 επεισόδια, το ANOTHER είναι αργό. Δεν συμβαίνουν πράγματα όλη την ώρα, δεν έχει τους γρήγορους ρυθμούς που έχουν άλλα anime με λίγα επεισόδια και μπορεί κάποιοι να βαρεθείτε.