AKANEIRO #1

Writer: Justin Aclin22674
Artist: Vasilis Lolos
Dark Horse Comics

Η αλήθεια είναι πως έχω βαρεθεί να βλέπω, όλων των ειδών, δημιουργήματα με ιστορίες εμπνευσμένες από κλασσικά παραμύθια. Έχει γίνει τόσο mainstream, που δεν χρειάζεται καν να αναρωτηθώ αν ο σκοπός πολλών τέτοιων τίτλων είναι να πουν μια ιστορία χρησιμοποιώντας με έξυπνο τρόπο το παραμύθι, ή αν απλά προσπαθούνε, με επίσης έξυπνο τρόπο, να κερδίσουν την “ζεστασιά” των χρημάτων μας.

Ο λόγος που αναφέρω τα παραπάνω, φυσικά, είναι για να δείξω ότι το AKANEIRO, εν αντίθεσή με τα περισσότερα παραδείγματα, ανήκει στην πρώτη κατηγορία.

Σε περίπτωση που δεν το καταλάβατε από το εντυπωσιακό εξώφυλλο, το AKANEIRO έχει εμπνευστεί από το παραμύθι της Red Riding Hood (Κοκκινοσκουφίτσα). Αυτό που ίσως δεν ξέρετε, είναι ότι το AKANEIRO ξεκίνησε ως project στο Kickstarter και πέτυχε το στόχο του, τον περασμένο Φλεβάρη. Ο στόχος αυτός αναφέρεται στο AKANEIRO: DEMON HUNTERS, που είναι ένα old-school hack and slash RPG, που μπορείτε να παίξετε δωρεάν μέχρι και στον browser σας. Το comic, τώρα, ανακοινώθηκε πριν ακόμη ολοκληρωθεί το campaign και πριν από λίγες μέρες, κυκλοφόρησε το πρώτο από τα τρία τεύχη, από την Dark Horse Comics.

Akaneiro 001-017Όπως ανέφερα και προηγουμένως, το AKANEIRO ανήκει στα twisted fairytales που χρησιμοποιούν έξυπνα το παραμύθι από όπου εμπνεύεται η ιστορία. Μας μεταφέρει σε ένα Ιαπωνομεσαιωνικό περιβάλλον, όπου δαίμονες – οι Yokai – αποτελούν κίνδυνο για την ανθρωπότητα. Για αυτό το λόγο, υπάρχουν οι Red Hunters, από το τάγμα του Akane, οι οποίοι σφάζουν τους δαίμονες και προστατεύουν τους ανθρώπους. Η πρωταγωνίστρια, η Kani, καλείται – με τη θέλησή της – να γίνει Red Hunter. Για να γίνει αυτό, όμως, θα πρέπει να πάει μόνη της μέχρι το σημείο της εκπαίδευσης. Οι Yokai, στο μεταξύ, έχουν αρκετούς λόγους για να την εμποδίσουν να φτάσει εκεί.

Μου αρέσει. Έχει ξύλο, η ιστορία έχει ζουμί, και οι δαίμονες όταν καταστρέφονται αφήνουν karma crystals. Στα μόλις τρία τεύχη που θα κυκλοφορήσουν δεν ξέρω κατά πόσο θα εμβαθύνει ως story, αλλά γενικά δε νομίζω ότι κι αυτός είναι ο σκοπός του. Θέλουμε να χορτάσουμε δαιμονική σφαγή και να δούμε την άνοδο της Kani και πιστεύω πως θα τα δούμε!

Akaneiro 001-018Επίσης, διακρίνω ένα ελαφρύ πέπλο χιούμορ ανάμεσα στις σελίδες, που ισχυροποιεί την άποψη μου για το σκοπό του AKANEIRO. Στο σχέδιο, τώρα, ο Βασίλης Λώλος έχει αποτυπώσει με όμορφο τρόπο ανθρώπους και δαίμονες, ενώ παντρεύονται ιδανικά με τα ζωηρά χρώματα και το coloring του Michael Atiyeh.

Το AKANEIRO προσφέρει, λοιπόν, ένα καλό πακέτο action, ωραίου σχεδίου και “παραμυθένιας” ιστορίας, και όλα αυτά βασισμένα σε ένα όμορφο, πρωτότυπο concept. Το προτείνω.