COMICDOM JOURNAL – The Superman Edition

Με αφορμή τον εορτασμό για τα 75 χρόνια του Ανθρώπου Από Ατσάλι, το Comicdom Journal αυτής της εβδομάδας είναι γεμάτο με ειδήσεις, artwork και fun stuff για τον Superman, χωρίς φυσικά να παραγνωρίζει και την τρέχουσα ειδησεογραφία.

  • COMICS

Ross-Superman— Το Comicdom.gr γιορτάζει τα 75 χρόνια, του υπερήρωα από τον οποίο ξεκίνησαν όλα!

SUPERMAN WEEK λοιπόν. Με άρθρα για την πορεία του χαρακτήρα στο χρόνο, με best of ιστορίες και εξώφυλλα, με τις ελληνικές εκδόσεις του Superman, με τις κινηματογραφικές, τηλεοπτικές και animation μεταφορές, με δηλώσεις δημιουργών και editors, με προσωπικές ματιές στο μύθο του σημαντικότερου υπερήρωα, αλλά και μια σειρά εκπλήξεων, ελπίζουμε να περάσετε αυτή την εβδομάδα τόσο καλά όσο κι εμείς! (…)

— Τελικά το “S” του Superman ήταν πάντα σύμβολο από τον πλανήτη καταγωγής του, ή αυτό επινοήθηκε για την πρώτη κινηματογραφική μεταφορά και έκτοτε έμεινε; Το CBR έχει την απάντηση. (…)

— Το CBR έδωσε στους αναγνώστες του μία λίστα με 100 ιστορίες του Superman, κι εκείνοι επέλεξαν και κατέταξαν με την ψήφο τους τις 75 καλύτερες. (…)

death-of-superman— Παράλληλα, το Newsarama αναζητά τις 10 πιο περίεργες υπερδυνάμεις που έχουν – κατά καιρούς – αποδοθεί στον χαρακτήρα. (…)

— Οι επέτειοι αποτελούν πάντα μια καλή αφορμή για ανασκοπήσεις, κι έτσι ο Edward Helmore, της ΤΗΕ TELEGRAPH, αφηγείται από την αρχή τη μακροχρόνια δικαστική διαμάχη ανάμεσα στη DC Comics και τις οικογένειες των δημιουργών του Superman, Jerry Siegel και Joe Shuster, για τα δικαιώματα ενός property με έσοδα δισεκατομμυρίων. Πάντως, αν και υποτίθεται ότι η υπόθεση έχει τελεσιδικήσει υπέρ της DC, η άλλη πλευρά διαβεβαιώνει για το αντίθετο. (…)

— Φυσικά, τις οικογένειες των – ως άνω – δημιουργών, υπερασπίζεται ο – πάντα ακτιβιστικών διαθέσεων – Alan Moore. (…)

— Σε αντίθεση, πάλι, με τον Alan Moore, ο Stan Lee κατάφερε να μας εκπλήξει. Έτσι, παρότι ο πατριάρχης της Marvel δεν μας έχει συνηθίσει σε σεμνοτυφίες, αυτή τη φορά δήλωσε στο CNN, ότι αν ο εκδότης του δεν είχε πει “let’s do superhero stories”, εκείνος θα έγραφε ακόμη τίτλους όπως το THE TWO GUN KID και MILLIE THE MODEL. (…)

x-women— Βγήκαν και οι πωλήσεις του Μαϊου, και στην πρώτη θέση των comics συναντάμε – αναμενόμενα – το X-MEN #1 της Marvel (με ένα all-female cast), ενώ στα graphic novels κάνει την έκπληξη το ADVENTURE TIME ORIGINAL v1: PLAYING FIRE της Boom! Studios. (…)

— Τον Σεπτέμβρη, η Marvel και η Lego συναντιούνται στα variant εξώφυλλα του μήνα, “παντρεύοντας” δύο δημοφιλείς geek αγάπες. (…)

— Μπορεί αυτές τις ημέρες να γιορτάζει ο Superman, αλλά, κατά τη DC, και ο Batman πρέπει να έχει την τιμητική του. Όπως μας είπε και η Βασιλεία την προηγούμενη εβδομάδα, το BATMAN #21 ξεκινά το storyline ZERO YEAR, όπου θα δούμε το μασκοφόρο ξεκίνημα, ενώ θα εμπλακούν και άλλοι Bat-titles. (…)

— Η υπερδημοφιλής manga σειρά ONE PIECE, επιστρέφει μετά από δύο εβδομάδες απουσίας, εξαιτίας ασθένειας του δημιουργού της, Eiichiro Oda. (…)

— Στο Newsarama έχουν κέφια: 10 events που θα μπορούσε να επαναφέρει η DC υπό μορφή επετείων, και άλλα 10 αντίστοιχα για τη Marvel.

  • FILMS/TV

246363id2c_MOS_INTL_BANNER_KalEl_48inW_x_70inH.indd— Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής εκτιμήσεις, η ταινία MAN OF STEEL συγκέντρωσε 116,6 εκατομμύρια δολάρια στο αμερικανικό box office κατά τη διάρκεια του τριημέρου (συν 12 ακόμη από τις μεταμεσονύχτιες προβολές της Πέμπτης) σημείωσε νέο ρεκόρ εισπράξεων για το μήνα Ιούνιο, ξεπερνώντας το TOY STORY 3. (…)

— Πριν ακόμη καταμετρηθεί η συνολική επιτυχία του MAN OF STEEL στις κινηματογραφικές αίθουσες (η ταινία δεν έχει ανοίξει σε πολλές αγορές παγκοσμίως), η Warner μιλάει ήδη για επιτυχία και κατ’ επέκταση για sequel, με την ταινία JUSTICE LEAGUE να αρχίζει να μπαίνει λίγο πιο “ρεαλιστικά” στο πρόγραμμα ως τρίτη στη σειρά. (…)

— Τρεις σημαντικοί συντελεστές του MAN OF STEEL, o σκηνοθέτης Zack Snyder, η παραγωγός Deborah Snyder και ο μουσικοσυνθέτης Hans Zimmer, μιλούν για την εμπλοκή τους με την πολυαναμενόμενη ταινία.

— Αν σας ενδιαφέρει, πάντως, και η celebrity πλευρά των πραγμάτων, το Newsarama και το NowLive έχουν ανταπόκριση από το κόκκινο χαλί, κατά την πρεμιέρα της ταινίας. (…)

— Είτε το περιμένατε, είτε όχι, αυτό είναι εδώ: Το πρώτο trailer της ταινίας 300: RISE OF AN EMPIRE. (…)

— Η ταινία THE WOLVERINE κάνει πρεμιέρα στην Ελλάδα στις 25 Ιουλίου, και αυτό είναι ένα ακόμη international trailer.

Captain-America-2— Στα δεξιά σας, ο Captain America, με τη στολή την οποία θα φοράει στην ταινία CAPTAIN AMERICA: THE WINTER SOLDIER. (…)

— Σε λίγο θα δούμε όλο το X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST σε snapshots από το tweet του Bryan Singer. Αυτή τη φορά, ο Michael Fassbender ως Magneto. (…)

— H Disney έδωσε ημερομηνίες κυκλοφορίας το 2016 και το 2017, για δύο projects της Marvel, χωρίς όμως να αποκαλύψει για ποια πρόκειται. (…)

— To Cartoon Network ανακοίνωσε ότι η animated σειρά TEEN TITANS GO!, της Warner Bros. Animation, επιστρέφει για δεύτερη σεζόν, χάρη στην πολύ καλή τηλεθέαση που είχε η πρώτη. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι – εξαιρώντας τις ταινίες – ήταν η πρώτη σε θεαματικότητα κατά την ώρα προβολής της, σε παιδιά ηλικιών 2-11, 6-11 & 9-14, αλλά και ειδικότερα στα αγόρια των αντίστοιχων ετών. (…)

  • ARTWORK

Kαλλιτέχνες που είτε πέρασαν, είτε δεν πέρασαν από τη θέση του μόνιμου σχεδιαστή του Superman, άφησαν όμως ωραίες εικόνες. Από τον Superman του Shuster, μέχρι εκείνον του Jim Lee, σήμερα.

shuster-superman

Joe Shuster

swan-superman

Curt Swan

Lopez

Jose Garcia Lopez

adams-superman

Neal Adams

Sienkiewicz-Superman

Bill Sienkiewicz

byrne-superman

John Byrne

perez-superman

George Perez

jurgens-superman

Dan Jurgens

ross1-superman

Alex Ross

ordway-superman

Gerry Ordway

frank-superman

Gary Frank

morales-superman1

Rags Morales

lee-superman

Jim Lee

  •  FUN STUFF

— Εδώ είναι που λένε, “να ‘χεις λεφτά να ξοδεύεις”… Ο λόγος για τα illustration posters του Martin Ansin και του Ken Taylor. Enjoy!

ansin-manofsteel-r-press

ansin-manofsteel-v-press

taylor-manofsteel-r-press-1

taylor-manofsteel-v-press

— Fun Stuff αφιερωμένο στον Superman, χωρίς μουσική από τη νέα ταινία, δεν πάει! Απολαύστε, λοιπόν, ένα χορταστικό sample από τις συνθέσεις του Hans Zimmer, για το score της ταινίας MAN OF STEEL και ψηθείτε.

— Η εξέλιξη του Superman και η εξέλιξη του εμβλήματός του, μάλλον έχουν παράλληλη πορεία στο χρόνο. Η έρευνα και το design της δουλειάς που ακολουθεί, ανήκουν στην Kate Willaert για το HalloweenCostumes.com.

superman-shield-comics

superman-shield-comics-2

superman-shield-pop-culture

— Όπως έχω ξαναγράψει, ο Superman είναι o αγαπημένος μου υπερήρωας και το Kryptonite των 3 Doors Down, ένα από τα πιο αγαπημένα μου τραγούδια.  Το Comicdom Journal αυτής της εβδομάδας τελειώνει με ένα fan made video, που παντρεύει εξαιρετικά το τραγούδι με τον Superman του Christopher Reeve. Απολαύστε μια εβδομάδα αφιερωμένη στον Άνθρωπο Από Ατσάλι, θυμηθείτε να είστε εδώ την άλλη Δευτέρα στο ραντεβού σας με την ενημέρωση και τη Βασιλεία Βαξεβάνη, ενώ μαζί θα τα ξαναπούμε σε δεκαπέντε ημέρες.