SNAPSHOT REVIEWS 20-06-13

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

The-True-Lives-of-the-Fabulous-Killjoys_1THE TRUE LIVES OF THE FABULOUS KILLJOYS #1
Writers: Gerard Way, Shaun Simon
Artist: Becky Cloonan
Dark Horse

Ο πολύ ενδιαφέρων τίτλος της Dark Horse μόλις έκανε την παρθενική του εμφάνιση. Το KILLJOYS #1 είναι το πιλοτικό τεύχος της σειράς, που μας συστήνει τους χαρακτήρες και μας εισάγει στην πλοκή. Το μόνο που ξέρουμε σίγουρα είναι ότι η μικρή πρωταγωνίστρια, που εκτιμάται να είναι γύρω στα δώδεκα με δεκατρία, προσκολλάται άθελά της σε μια συμμορία χουλιγκανοπανκ μαχητών, οι οποίοι τη θεωρούν το νέο Μεσσία που θα τους σώσει από τους δαίμονες που κατακλύζουν το μετα-αποκαλυπτικό άγονο τοπίο.

Τα σχέδια της Becky Cloonan είναι απίστευτα, ενώ η ιστορία μοιάζει πολλά υποσχόμενη, παρά το όχι και τόσο πρωτότυπο ξεκίνημά της.

SHC3SHORT HAND #1: The Case Of The Toothless Fairy
Writer: Jason McNamara
Artist: Rahsan Ekedal
Polite Strangers

Το νέο αυτό comic έχει για πρωταγωνιστή έναν  παππού εβδομήντα ετών, ο οποίος εμφανίζεται να είναι βετεράνος ντετέκτιβ. Το πρώτο τεύχος μας παρουσιάζει τις δεξιότητές του, οι οποίες εκτός της παρατηρητικότητας και της εξυπνάδας είναι και η σωστή ψυχανάλυση ανθρώπων και στη συνέχεια η κατάλληλη προσέγγισή τους προκειμένου να αντλήσει πληροφορίες και να πετύχει το σκοπό του.

Η ανατροπή έρχεται στις τελευταίες σελίδες για να μας αλλάξει ριζικά την όποια εικόνα έχουμε σχηματίσει για αυτόν μέσα από τις λιγοστές αυτές σελίδες, με το απίστευτο σχέδιο και την ευρηματική ιστορία. Διαβάστε το!

Untitled-1KINSKI #2
Writer/Artist: Gabriel Hardman
Monkeybrain Comics

Το απλό και ρετρό σχέδιο του Hardman προσδίδει ένα νουάρ αέρα στη μυστηριώδη ιστορία που βρίσκεται μόλις στο δεύτερο τεύχος. Ο πρωταγωνιστής Joe, νιώθει μια αυθόρμητη και ακατανίκητη επιθυμία να υιοθετήσει ένα αδέσποτο σκυλάκι, το οποίο βαφτίζει Kinski.

Στη συνέχεια τον παρακολουθούμε να πασχίζει να ακολουθήσει την επικεφαλής της άγνωστης οργάνωσης στην οποία εργάζεται, προκειμένου να μη χάσει τη δουλειά του, ενώ τα αισθήματα προστασίας και δεσίματος με τον Kinski δυναμώνουν.

Η πλοκή εξελίσσεται με τρόπο που προωθεί το σασπένς και δημιουργεί ερωτήματα που μέλλονται να απαντηθούν. Αρχίστε το!

East-of-West-3_CEAST OF WEST #3
Writer: Jonathan Hickman
Artist: Nick Dragotta
Image Comics

Ένας τίτλος που ξεκίνησε δυναμικά και συνεχίζει να μας εκπλήσσει και να μας κρατά το ενδιαφέρον όχι μόνο με την περίπλοκη ιστορία του, αλλά και με τον τρόπο που μας αναγκάζει να το διαβάζουμε. Οι χαρακτήρες και η γλώσσα του είναι επίσης δημιουργημένα με προσοχή και τα προσεγμένα εξώφυλλα είναι ένα ακόμα συν στην πολύ άρτια αυτή έκδοση που ακροβατεί μεταξύ της τοπικής Αμερικάνικης και Ινδιάνικης κοινότητας παίζοντας με τη μαγεία και το υπερφυσικό. Ο κόσμος του, επιπλέον, αποτελεί μια οπτική απόλαυση που διαβάζεις ξανά και ξανά. Είναι Must read!

16663_sACCELERATE: THE FLASH TRIBE WARS #1
Writer: Richard Kadrey
Artist: Pander Brothers
Pander Bros Comics

Το ντεμπούτο του έκανε την περασμένη εβδομάδα ο συγκεκριμένος τίτλος που μας μεταφέρει στο μέλλον και τη χρονιά 2015, όπου η αστυνομική δύναμη είναι διεφθαρμένα ανεξέλεγκτη και ο μέσος άνθρωπος απλά υπάρχει στο αφιλόξενο αστικό τοπίο.

Εκεί παρακολουθούμε μια ομάδα τεσσάρων ατόμων να καταφέρνει να ξεγλιστρήσει δυναμικά και υποχθόνια να αρχίζει η σύσταση ενός σχεδίου αντίστασης προς την ελευθερία.

Δυστυχώς το σχέδιο είναι ερασιτεχνικό με πολλές ατέλειες και κουράζει σε συνδυασμό με τη χιλιοειπωμένη ιστορία. Δεν το συνιστώ.