COMICDOM JOURNAL 01-07-13

Κι ενώ μάλλον οι εταιρίες κρατάνε το βαρύ πυροβολικό των ανακοινώσεών τους για το San Diego Comic-Con, η Vertigo αντεπιτίθεται με νέα μίνι σειρά SANDMAN και άλλους πέντε τίτλους, η BOOM! Studios αγοράζει την Archaia Entertainment, το artwork του John Byrne μας υπενθυμίζει πόσο μεγάλος σχεδιαστής είναι, και ο  Kyle Baker σχολιάζει αιχμηρά την ταινία MAN OF STEEL, με ένα interactive game!

  • COMICS

the-sandman-overture1— Σύμφωνα με τους NEW YORK TIMES, η Vertigo “επιστρέφει” με έξι νέους τίτλους που θα κυκλοφορήσουν από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Νοέμβριο. Αναμφίβολα ο σημαντικότερος από αυτούς είναι το THE SANDMAN OVERTURE, η μίνι σειρά 6 τευχών του Neil Gaiman, σε σχέδιο J.H. Williams III.

Στους νέους τίτλους συναντάμε επίσης το HINTERKIND του Ian Edginton, όπου μυθικά πλάσματα ζουν σε έναν post-apocalyptic κόσμο, το THE DISCIPLINE του Peter Milligan, ένα ερωτικό θρίλερ για μια γυναίκα που βρίσκεται στο επίκεντρο ενός προαιώνιου πολέμου, καθώς και η σειρά THE DEAD BOY DETECTIVES που συνδέεται με το μύθο του Sandman και στην οποία θα πρωταγωνιστούν δύο χαρακτήρες που παρουσιάστηκαν για πρώτη φορά στο SANDMAN #25 το 1991. (…)

— Σε συνέντευξή του στο Hero Complex blog των LA TIMES, o Grant Morrison αποκάλυψε ότι το graphic novel WONDER WOMAN: EARTH ONE (σε σχέδιο Yanick Paquette) θα επιχειρήσει να διορθώσει τις αντιφάσεις που πάντα ενοχλούσαν τον συγγραφέα στην ιστορία της ηρωίδας. (…)

Wonder-Woman-Earth-One-p006-7

— Αν αγαπάτε τις δουλειές του Greg Pak στη Marvel, όπως τις ιστορίες Planet Hulk, World War Hulk, αλλά και τα runs του στις σειρές ΙΝCREDIBLE HERCULES και X-TREME X-MEN, θυμηθείτε ότι, από τον Νοέμβρη, ο Pak αναλαμβάνει μαζί με τον Aaron Kuder στο σχέδιο τη σειρά ACTION COMICS. Η αρχή γίνεται με το #25. (…)

— Η BOOM! Studios αγόρασε την Archaia Entertainment, γνωστή για σειρές όπως το MOUSE GUARD, αλλά και για τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε. (…)

boomarchaiatsm— Αν και κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει το αν βρίσκουν δουλειά στα comics αξιόλογοι δημιουργοί και όχι να μετράμε κουκιά με βάση το φύλο, το χρώμα, την καταγωγή, τις πεποιθήσεις ή το σεξουαλικό προσανατολισμό, φαίνεται ότι το Bleeding Cool βλέπει μάλλον διαφορετικά τα πράγματα και μετράει τα ποσοστά συμμετοχής των γυναικών στα comics των σημαντικότερων εταιριών. Καθείς με τις προτεραιότητές του… (…)

Ο θάνατος του Kim Thompson, αντιπροέδρου και συν-εκδότη της Fantagraphics, έχει -δικαιολογημένα- συγκλονίσει τους φίλους των indie comics. To Comics Reporter ανασύρει ένα πολύ ενδιαφέρον video από το 2001, στο οποίο ο Gary Groth, o Mike Catron και ο Thompson, μιλούν για το ξεκίνημα της επιδραστικής εταιρίας.

Panel on the Origin of Fantagraphics: Excerpt from The Comics Journal on Vimeo.

  • FILMS/TV

Legendarypictureslogo— Σύμφωνα με το VARIETY, η Legendary Pictures, συμπαραγωγός την τελευταία 8ετία σχεδόν όλων των υπερηρωικών ταινιών της  DC Comics, αναζητά νέο συνεργάτη, με πιθανούς αντικαταστάτες της Warner Bros, τη Universal, τη Sony ή τη Fox. (…)

— Αν όλα πάνε καλά (για τον ίδιο), μάλλον θα δούμε τον Vin Diesel σε κάποια μελλοντική ταινία της Marvel. Μόνο που δεν ξέρουμε σε ποια… (…)

captainplanet— Αληθεύουν οι φήμες ότι η Sony Pictures βρίσκεται στα τελικά στάδια των διαπραγματεύσεων για την παραγωγή μιας ταινίας βασισμένης στην animated σειρά CAPTAIN PLANET; (…)

— Ο Henry Cavill πιστεύει ότι δεν πρέπει να βιαστούν με την ταινία JUSTICE LEAGUE, προκειμένου να γίνει σωστά. Αυτό που δεν μας λέει είναι ότι μάλλον χρειάζεται και ο ίδιος λίγο χρόνο -τώρα που η καριέρα του είναι στα πάνω της- για να κάνει και τίποτε άλλο εκτός του να παίζει τον Superman. Δείτε στο Superhero Hype το βίντεο της συνέντευξής του για το ABC. (…)

— Ο Michael Rosenbaum, ο ηθοποιός που ενσάρκωσε τον Lex Luthor στη σειρά SMALLVILLE, θέλει να είναι βέβαιος πως όταν αρχίσουν να σκέφτονται υποψήφιους για το ρόλο στο sequel του MAN OF STEEL, θα θυμηθούν να τον φωνάξουν για μια ακρόαση. (…)

  • ARTWORK

O βετεράνος fan-favourite σχεδιαστής John (Lindley) Byrne γεννήθηκε στις 6 Ιουλίου του 1950.
byrne-alpha-flight

byrne-marvel-women

Byrne-Cap

byrne-beast

byrne-phoenix

byrne-Bullpen-Bulletins

Byrne-DrWho

byrne-Legends

Byrne_Commentary_on_Cockrum_costume_design

byrne-x-men

byrne-FF

  • FUN STUFF

bakermos02— Σατιρίζοντας την άνευ προηγουμένου καταστροφή που προκαλεί ο Superman στο MAN OF STEEL, o Kyle Baker δημιούργησε ένα interactive game, το οποίο συνοδεύει με το παρακάτω σχόλιο:

DEFENESTRATION GAMES presents MASS MURDER OF STEEL

Enjoy high-flying mass destruction as you ignore the hideous death screams of the millions you are pledged to save! Use your super powers to wage a never-ending battle for self-important allegorical bombast! Bludgeon your senses into numbed awe!

Παίξτε και απολαύστε ανεύθυνα, εδώ!

— Με αφορμή την κυκλοφορία των 472 σελίδων hardcover του RASL τον Σεπτέμβριο, ο Jeff Smith έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες δέκα σελίδες της ιστορίας με χρώμα. Υπενθυμίζουμε ότι στην πρώτη του έκδοση, ως σειρά 12 τευχών, το RASL ήταν ασπρόμαυρο. Enjoy!

RASL_1_page05

— Στο time-lapse κλιπάκι που ακολουθεί, η shonen-manga δημιουργός Arina Tanemura σχεδιάζει ένα εξώφυλλο, από την αρχή μέχρι την ολοκλήρωσή του!

— To Comics Alliance φιλοξενεί ένα πολύ όμορφο gallery, με τα εξώφυλλα του Ivan Brunneti για το THE NEW YORKER.

brunetti-NEW-YORKER

Όλη η οικογένεια Simpsons στα πόδια μας, με τα νέα Converse All-Stars!

Simpsons-Converse— Αν έχετε θαυμάσει έστω και μια φορά τους -συχνά- ευφυείς τίτλους που συνοδεύουν τις στήλες αλληλογραφίας των αγαπημένων σας comics, το Comics Alliance παρουσιάζει 25 από τους καλύτερους του είδους.

LettercolAction

— That’s all folks! Θυμηθείτε να είστε εδώ την άλλη Δευτέρα στο ραντεβού σας με την ενημέρωση και τη Βασιλεία Βαξεβάνη, ενώ μαζί θα τα ξαναπούμε σε δεκαπέντε ημέρες.