COMICDOM JOURNAL 08-07-13

Εν όψει San Diego Comic Con τα νέα είναι κομμάτι πενιχρά καθώς όλοι περιμένουν να κάνουν στο μεγαλύτερο Con τις ανακοινώσεις τους. Ωστόσο, το Image Expo έβγαλε “ζουμί”, ενώ έγιναν ανακατατάξεις στις πωλήσεις του Ιουνίου. Από το μέτωπο των ταινιών, φωτιά πήρε το twitter! Αλλά, όπως πάντα, έχουμε και κάτι να σκάσει το χειλάκι μας και απολαυστικό artwork. Καλή μας βόλτα!

  • COMICS

the-walking-dead-all-out-war-teaser—  Πολλές οι ανακοινώσεις από την Image, στο μονοήμερο Expo της στο San Francisco.

– Ο Robert Kirkman ανακοίνωσε ένα νέο arc μέσα στο WALKING DEAD, με την ονομασία ALL OUT WAR, καθώς στην ιστορία αρχίζει ο πολιτισμός να επανέρχεται και μαζί του η αγαπημένη συνήθεια των ανθρώπων: η διαμάχη.

– Νέα σειρά ετοιμάζουν οι Ed Brubaker και Steve Epting, με το όνομα VELVET, όπου η ομώνυμη ηρωίδα έχει έναν αέρα από τη Moneypenny, αυτή του James Bond.

– Μια ακόμα dream team, Rick Remender και Matteo Scalera, επιστρέφει αυτή τη φορά στην Image, στη σειρά BLACK SCIENCE, με πολύ sci fi α-λά Frazetta. O Remender θα συμμετέχει και στο DEADLY CLASS, μια ιστορία εφήβων εκπαιδευμένων δολοφόνων.

– Αυτοκρατορική και η θέση του J.M. Straczynski στα νέα πλάνα της Image. Δύο από τις σειρές του (BOOK OF LOST SOULS, DREAM POLICE) που ήταν στο imprint της Marvel, Icon, “μετακομίζουν” στην Image, ενώ ετοιμάζει τη μίνι σειρά ALONE, με σκοπό να αποδομήσει τον τρόπο αφήγησης στα comics!

– Ο Jason Aaron θα εκδόσει την creator-owned σειρά SOUTHERN BASTARDS, σε σχέδιο Jason Latour.

– Αυτό που τράβηξε τη δική μου προσοχή είναι το project που ανακοίνωσε ο Matt Fraction. Πρόκειται για μια διαστημική εκδοχή της Οδύσσειας του Ομήρου, με τίτλο ODY-C, σε σχέδιο Christian Ward. Αν κατάλαβα καλά, ο Οδυσσεάς θα είναι γυναίκα…

damiancover— Μήπως νοσταλγείτε παλιές σειρές όπως MIAMI VICE, SAVED BY THE BELL, ή και το αλησμόνητο KNIGHT RIDER; Παραείστε μικροί και δεν έχετε ιδέα για τί πράγμα σας μιλάω; Ευκαιρία να θυμηθούν οι παλιοί και να μάθουν οι νεότεροι, μιας και οι σειρές αυτές θα δουν το digital comic adaptation τους, σύντομα! (…)

— Αν νομίζετε ότι το μόνο σίγουρο σε αυτή τη ζωή είναι ο… θάνατος, θα έχετε διαπιστώσει ότι αυτή η αλήθεια δεν ισχύει στα comics. Κανείς δε μένει νεκρός για πολύ, ειδικά αν πουλάει. Σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για τον Damian Wayne, βιολογικό γιο του Batman και έναν από τους πολλούς Robin. Έστω και αν είναι για μια μίνι σειρά τεσσάρων τευχών, με τον Andy Kubert στο τιμόνι. (…)

— Ανατροπές στις πωλήσεις του Ιουνίου, καθώς το SUPERMAN UNCHAINED έκανε τη δουλειά του. Τα τρία #1 της DC είναι στις 3 πρώτες θέσεις, αλλά αυτό μάλλον ήταν αναμενόμενο. Αυτό που περιμένουμε να δούμε είναι αν θα καταφέρουν να κρατήσουν τις θέσεις αυτές. Παρ’ ολα αυτά, στη δεκάδα, την πλειοψηφία κατέχει η Marvel με τίτλους που καλά κρατούν. Αλλά και μια αλλαγή κάνει καλό. Στην καρδιά…

— Μισο εκατομμυριάκι – δολάρια ευτυχώς – τιμάται ότι θα πιάσει το εξώφυλλο του Frank Miller για το DARK KNIGHT RETURNS #2. Αριστουργηματικό με κάθε έννοια. Καλοφάγωτα! (…)

Dialynas CANDYCAPER— Και μιας και μιλάμε για εξώφυλλα ωραίο και… εγχώριο το νέο που σας έχω. Τον Ιούλιο θα δουμε τη μίνι σειρά τεσσάρων τευχών, ADVENTURE TIME: CANDY CAPERS, από την KABOOM!. Το τέταρτο και τελευταίο τεύχος θα φιλοξενήσει, στο εξώφυλλό του, τον Μιχάλη Διαλυνά. (…)

— Είναι ένας από τους πιο αμφιλεγόμενους τίτλους, τόσο λόγω του θέματός του όσο και για τη διαμάχη που ξέσπασε εξαιτίας του ανάμεσα στο δημιουργό και τον εκδότη. Ποιός; Το ZENITH του Grant Morrison που έχει να δει χαρτί από το 1990. Ωστόσο, μόλις η Rebellion ανακοίνωσε μια συλλεκτική έκδοση αριθμημένη σε χίλια κομμάτια με τιμή τιμή 100 λίρες, αυτά έκαναν φτερά. (…)

— Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, πολλοί ήταν οι καλλιτέχνες που παραχώρησαν original art τους για να δημοπρατηθούν, στηρίζοντας τις δράσεις του Comic Book Legal Defense Fund. Ανάμεσά τους, οι Jill Thompson, Roger Langridge, Tim Seeley, Jonathan Case, Jeffrey Brown και Charlie Adlard. (…)

  • FILMS/TV

— H Sequart Research & Literacy Organization είναι η εταιρεία που μας έφερε δύο πολύ γνωστά ντοκιμαντέρ από το χώρο των comics, το  GRANT MORISSON: TALKING WITH GODS και το WARREN ELLIS: CAPTURED GHOSTS. Αλλά τώρα είναι που θα μας δείξει το διαμάντι της, καθώς συμφώνησε με τον Neil Gaiman να γίνει το αντικείμενο του επόμενου αφιερώματος. Έτσι, θα έχουμε την ευκαιρία να δούμε με το μεγάλο δημιουργό επί το έργον, στις περιοδείες και τις παραστάσεις που κάνει με την Amanda Palmer (μμ!). (…)

[youtube]http://youtu.be/X0uPoE7kU7M[/youtube]

— Πολλοί γέλασαν με τη “φωνή” που έδωσε στο Batman, άλλοι τον λάτρεψαν στο ρόλο. Σε όποια κατηγορία και αν ανήκετε, σας ενημερώνω ότι δε θα ξαναδείτε τον Christian Bale να φορά τη στολή του Batman, ούτε σε JLA ταινία ούτε σε άλλη μόρφή του Σκοτεινού Ιππότη. Έτσι είπε, τουλάχιστον, ο ίδιος, στο ENTERTAINMENT WEEKLY. Σνιφ;

— Batman, ολίγον γερασμένο και με γενάκι ημερών, θα δούμε, πάντως, στη σειρά animation FLASHPOINT PARADOX, όπως φαίνεται από το clip που βγήκε. Από την άλλη, έχουμε αποκαλύψεις μέσα από ένα μικρό clip του MARVEL’S AVENGERS ASSEMBLE, που έχει στο κέντρο του τον Hawkeye. (…)

— Στο animation θα μείνουμε λίγο ακόμα, καθώς αποκαλύφθηκαν οι τίτλοι αρχής του BEWARE THE BATMAN – να δω τί άλλο ευφάνταστο τίτλο θα βρουν. Δε μου άρεσαν.

[youtube]http://youtu.be/IQoNn7WNm9o[/youtube]

— “Τί είχες Γιάννη μου; Τί είχα πάντα”. Τί είχες Brian μου; Twitter. Αυτή τη φορά, αποκαλύπτεται το σπιτικό που μεγάλωσε ο Quicksilver με το Maximoff γραμμένο φαρδύ πλατύ στο γραμματοκιβώτιο.

— Είδε τη μεγάλη επιτυχία του Singer και ζούλεψε και ο Dwayne Johnson και είπε, μιας και ξεκίνησαν τα γυρίσματα του HERCULES, να κάνει το ίδιο. Μάλιστα, μάλλον το παράκανε, γιατί του ζητήθηκε να σβήσει μια από τις φωτογραφίες που ανέβασε. Ρίχτε μια ματιά στην… ύποπτη φωτό.

Hercules Movie

— Reboot θα γίνει στις ταινίες που βασίζονται στο THE CROW και ο δημιουργός James O’ Barr θα συμμετέχει σε αυτό. Το ρόλο που έπαιξε ο Brandon Lee και που έμελλε να του κοστίσει τη ζωή σε ένα από τα πιο περίεργα ατυχήματα (;), θα παίξει ο Luke Evans. (…)

— Ή ξεμωράθηκε τελείως ο Stan Lee και λέει ό,τι του φανεί, ή δεκάρα δε δίνει για την άκρα μυστικότητα με την οποία καλύπτουν τα Marvel Studios τα σχέδιά τους. Δεν πάει καιρός που ο Θωμάς αναρωτιόταν ποια θα είναι η ταινία που συζητά η Marvel να βγει το 2016. Ο Stan αποκαλύπτει ότι πέρα από τον Dr. Strange η εταιρεία έχει στραφεί στον Black Panther.

— Η εταιρεία παραγωγής του WALKING DEAD μας έδειξε το promo banner της τέταρτης σεζόν, που θα ανεμίζει  στο San Diego Comic Con.

walking-deadseason 4 promo

 

  • ARTWORK

— O Phil Jimenez είναι ένας από τους πιο αξιόλογους καλλιτέχνες του χώρου και του αξίζει ένα αφιέρωμα. Ειδικότερα αν έχει τα γενέθλιά του, μέσα στην βδομάδα που μόλις ξεκίνησε.

Fairest jimenez

amazingspiderman jimenez 1

firestorm jimenez

amazingspiderman jimenez

jimenez

sdXMenLiberators1Cover

  • FUN STUFF

— Είναι να μη σου τύχει. Σε αποθήκη σαν αυτές που βλέπεις σε αμερικάνικη ταινία, είχε φυλάξει όλα – ΌΛΑ! – τα τεύχη του από AMAZING SPIDER-MAN, INCREDIBLE HULK και FANTASTIC FOUR, o Tyler Shainline, co-ordinator των events της Image. Και του τα σήκωσαν! (…)

— Πριν καιρό, ένα αγόρι με λευχαιμία έβρισκε χαρά και κουράγιο να ζωγραφίζει τον Wolverine και άλλους ήρωες. Οι γονείς του αποφάσισαν να πουλήσουν αυτές τις ζωγραφιές για να καταφέρουν να πληρώσουν τη νοσηλεία του. Και τώρα το πιτσιρίκι γιορτάζει τα γενέθλιά του χωρίς τον καρκίνο. (…)

— Αν σας αρέσει το ADVENTURE TIME, ή αρέσει στο κορίτσι σας, στη φιλή σας, στη μαμά σας κτλ., βγήκε μια σειρά από κολάν που είναι ταμάμ για δωράκι! (…)

AT_Rainicorn-legging

BW-cast-Leggings_front

— Αν πάλι είστε από φθινόπωρο στο Τόκιο, τότε μην χάσετε το μιούζικαλ SAILOR MOON! Εμένα πειράζει που με φρικάρει να τις βλέπω με σάρκα και οστά;

sailor moon musical

— Και για να διαλύσουν κάθε υποψία πως οι Γιαπωνέζοι μπορούν να καταφέρουν ό,τι βάλουν στο μυαλό τους, κάποιοι αγρότες εκεί αποφάσισαν να φτιάξουν τη φιγούρα του Naruto με ρύζι. (…)

naruto rice field

— Είναι ένα από τα πιο υπέροχα ξαφνιάσματα, να περπατάς σε μια πόλη και να βλέπεις σε μια γωνία να υπάρχει κάτι πραγματικά όμορφο. Αυτό σκέφτηκα όταν είδα αυτή την τοιχογραφία προς τιμήν του Moebius. (…)

moebius mural

Και με αυτή την όμορφη εικόνα, σας αποχαιρετώ και σας αφήνω στα έμπειρα χέρια του Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου, που θα αναλάβει να σας ενημερώσει για όλες τις εξελίξεις. Εμείς μαζί σε δυό βδομάδες!