ANGUS Vol. 1: LE CHAVENTURIER

angusWriter: Régis Donsimoni
Artist: Yoann Guillo
Ankama Editions

Τελευταία, μόνο θετικά reviews γράφω. Ε, από τη μία, τα καλά comics μου δίνουν λιγότερο υλικό να γράψω, γιατί δεν έχω κάτι να γκρινιάξω, αλλά από την άλλη πολύ το χαίρομαι, γιατί με είχε κουράσει η περίοδος που δεν έπεφταν στα χέρια μου παρά μόνο σάπια comics, με καλό φαίνεσθαι. Συνεχίζουμε, λοιπόν, σήμερα, με ένα ακόμη καλό comic, που έκανε πρόσφατα την 1η digital εμφάνισή του, μιας και το combo breaker δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα.

Ο Angus είναι ένας κακότροπος γάτος που επαγγέλλεται “περιπετειώδης”. Ο κόσμος τον καλεί να αντιμετωπίσει τους μεταφυσικούς μπελάδες που τον ταλαιπωρούν και εκείνος, ειδικός στο να καβαλάει τέρατα και να πολεμά δαιμονικά πλασματάκια, τους απαλάσσει από τις δυσκολίες τους. Επί πληρωμή, φυσικά. Η ιστορία μας αρχίζει, όταν η κόρη του παλιού δάσκαλου του Angus, τον βρίσκει και του ζητάει να μαθητεύσει δίπλα του, και η ομάδα των “καλών” αρχίζει να σχηματίζεται. Παράλληλα, ο Neja, ένας μοχθηρός τερατόμορφος τύπος από το παρελθόν, ξυπνά μετά από ύπνο 500 χρόνων και αναζητά ένα βιβλίο, που θα τον βοηθήσει να επαναφέρει στη ζωή, τον απαίσιο δικτάτορα της εποχής του. Φυσικά, οι ήρωές μας συναντιούνται με τους κακούς, και ακολουθεί πολύ τρέξιμο, πολλές μάχες, πολλή δράση.

angus2Το σενάριο, όπως πιθανώς σκεφτήκατε, δεν κερδίζει βραβείο πρωτοτυπίας. Όμως, πάνω σε μία μάλλον συνηθισμένη περιπέτεια δράσης, ο Donsimoni κατασκευάζει απίθανους χαρακτήρες, βάζει πολύ χιούμορ, και τελικά, το story εμπλουτίζεται εξαιρετικά. Ανάμεσα στους άλλους, γνωρίζουμε ένα φάντασμα που λατρεύει τα βιβλία, ένα σεντούκι που συμπεριφέρεται σαν σκύλος, ένα loser επικαλεστή πνευμάτων… Έχει ποικιλία!

Το δυνατό χαρτί του ANGUS, όμως, είναι το σχέδιο, που είναι τουλάχιστον απολαυστικό. Χρώματα τέλεια ταιριασμένα, χορταστικά πλάνα, καθαρή γραμμή και γαμάτο character design. Το σύνολο είναι άψογο και νομίζω πως το comic μπορεί να μεταφερθεί πάραυτα στον κόσμο του animation, ακριβώς όπως είναι.

angus3Εννοείται πως σε όσους αρέσει η περιπέτεια και τα “παιδικά” cartoons, δεν έχουν παρά να το τσεκάρουν. Όσο το διάβαζα, σκεφτόμουν πως σίγουρα θα αρέσει σε όσους έβλεπαν/βλέπουν Teenage Mutant Ninja Turtles και σε όσους παρακολουθούν ADVENTURE TIME.

Δυστυχώς, η μόνη γλώσσα στην οποία έχει εκδοθεί είναι τα γαλλικά, επομένως, πολλοί αναγνώστες πιθανώς να μην έχουν πρόσβαση. Ε, καιρός δεν είναι, όμως, να φρεσκάρετε λίγο τη γλώσσα; Κρίμα είναι να φεύγουν απαρατήρητα τέτοια (και πολλά άλλα) διαμαντάκια.