San Diego Comic Con 2013: Report 1

Όσοι είστε “παλιοί” επισκέπτες του site, το περιμένατε. Όσοι είστε καινούριοι, μπορεί να το υποψιαζόσασταν. Υπάρχει ένα ετήσιο ραντεβού, εδώ στο Comicdom.gr, παρουσιάζοντάς σας κάθε  ενδιαφέρον νέο που αλιεύουμε από το μεγαλύτερο comics related γεγονός στις ΗΠΑ, με τις σημαντικότερες ανακοινώσεις από το χώρο των comics, αλλά και των comic related ταινιών και videogames.

Πριν ξεκινήσουμε όμως με τις πρώτες ειδήσεις, πάμε για ζέσταμα με ένα εξωπραγματικά ενδιαφέρον infographic, το οποίο υπόσχεται να σας λύσει ακόμη και απορίες που -ίσως- να μην είχατε καν σκεφτεί ότι έχετε, σχετικά με το ιστορικό αυτό convention!

PREVIEW NIGHT

— Τί ζέσταμα θα ήταν αυτό που υποσχεθήκαμε παραπάνω, αν δεν παρουσιάζαμε φωτογραφίες από το preview night; Το Newsarama και το CBR φροντίζουν να ζηλέψουμε επαρκώς το γεγονός ότι δεν ήμασταν εκεί, ενώ ο Tom Spurgeon του Comics Reporter, μοιράζεται τις σκέψεις του από το floor !

DC

1374167131— H DC Comics ντεμπούταρε στο φετινό SDCC με το καθιερωμένο All Access panel, χωρίς πραγματικά σημαντικές ειδήσεις (αν εξαιρέσουμε τη νέα σειρά SHAZAM με τη νέα χρονιά), αλλά με ενδιαφέρουσες -λίγο ως πολύ γνωστές- λεπτομέρειες για το “Trinity War” και το “Forever Evil” του Σεπτεμβρίου, το νέο “Camelot” arc στο FABLES, και πολλά ακόμη. Artwork που παρουσιάστηκε στο panel, μπορείτε να δείτε εδώ.

— To panel “Vertigo: Defy” είχε ως στόχο να πείσει το κοινό ότι το imprint μπαίνει σε μία νέα δυναμική εποχή, ξεκινώντας με το SANDMAN: OVERTURE από τους Neil Gaiman και JH Williams III, ένα πολυαναμένο prequel-επιστροφή με αφορμή το 25th anniversary του Sandman, συνεχίζοντας με την ανθολογία AMERICAN VAMPIRE, όπου διάφοροι συγγραφείς αφήνουν το αποτύπωμά τους στη δημιουργία του Scott Snyder, αλλά και δίνοντας πληροφορίες για μια σειρά τίτλων και projects που φιλοδοξούν να αναγεννήσουν την άλλοτε πρωτοπόρα Vertigo.

— Σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε πριν την έναρξη του SDCC 2013, η DC Entertainment παρουσίασε τη σειρά αυτοκινήτων που σχεδίασε ο Jim Lee για την Kia (ένα για κάθε μέλος της Justice League) και ένα με θέμα όλη την ομάδα.

1374101246

MARVEL

— Η ψηφιακή παρουσία της Marvel με πρώτο και καλύτερο το Share Your Universe app στο οποίο όσοι γράφουν fan fiction, θα βρουν τη χαρά της ζωής τους, αναλύθηκαν και με το παραπάνω στο καθιερωμένο panel, House Of Ideas.

— Στο Superior Spider-Man panel, εκπρόσωποι των δημιουργικών και editorial teams των σειρών, THE SUPERIOR SPIDER-MAN, DAREDEVIL και THE SUPERIOR FOES OF SPIDER-MAN, μίλησαν για τους τίτλους, απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού, δυστυχώς όμως δεν αποκάλυψαν κάτι πραγματικά σημαντικό, με την εξαίρεση ενός… τηλεφωνήματος από τον Dan Slott που αποκάλυψε το mini-Spider-event τεσσάρων τευχών, Darkest Hours, με πρωταγωνιστές τον Doc Oc – Spider-Man και τον Flash Thompson-Venom.

image53-600x450

— Με τον Bryan Singer να μας βομβαρδίζει διαρκώς μέσω Twitter με φωτογραφίες και στοιχεία για το -in the making- X-MEN: DAYS OF FUTURE PAST, δεν περιμέναμε για το SDCC 2013, κάτι λιγότερο από την πρώτη εμφάνιση των Sentinels, με τη Fox να δίνει στη δημοσιότητα πορτρέτα χαρακτήρων (ανάμεσά τους και σε επίσημη πρώτη ο Οmar Sy ως Bishop).

DARK HORSE

1374007348— Σε συνέχεια της επιτυχίας της μίνι σειράς GHOST, από τους Kelly Sue DeConnick και Phil Noto, αλλά και στο πλαίσιο της προσπάθειας της εταιρίας να ενισχύσει το υπερηρωικό προφίλ της, η Dark Horse ανακοίνωσε νέα ongoing σειρά από τους DeConnick και Christopher Sebela στο σενάριο και τον Ryan Sook στο σχέδιο, με εξώφυλλο στο #1 από τον Terry Dodson και variant cover από τον Paolo Rivera.

IMAGE

— Τον Οκτώβρη η σειρά THE WALKING DEAD γιορτάζει την πρώτη δεκαετία ζωής της, και ο Robert Kirkman, μίλησε για το storyline 12 τευχών “All Out War” το οποίο χαρακτήρισε “την κορύφωση των όσων έχουν συμβεί μέχρι στιγμής”.

ΙDW

— H IDW Publishing ανακοίνωσε την deluxe έκδοση HELLBOY IN HELL AND OTHER STORIES: ARTIST’S EDITION, η οποία θα περιλαμβάνει τα πέντε πρώτα τεύχη της σειράς HELLBOY IN HELL, άλλες stand-alone ιστορίες, και φυσικά artwork in the making!

DYNAMITE

HeroesVol2_jacket.indd— Πλήθος ανακοινώσεων και μάλιστα πριν καν ξεκινήσει επισήμως το SDCC: Η cult τηλεοπτική σειρά HEROES μπορεί να διακόπηκε άδοξα, όμως η νέα σειρά comics πιάνει την ιστορία από εκεί που σταμάτησε, σε σενάριο του Cullen Bunn (SIXTH GUN). Παράλληλα η Dynamite συνεργάζεται με εταιρία ειδικών εφέ, για μία -όπως όλα δείχνουν- τηλεοπτική σειρά, βασισμένη στον χαρακτήρα Chastity της Chaos Comics, καθώς και με τον J. Michael Straczynski για το δημοφιλές property TWILIGHT ZONE. Επίσης μεταφέρεται σε comic το animated comedy, BOB’S BURGERS, ετοιμάζεται crossover ανάμεσα σε δύο δημοφιλή robot franchises (VOLTRON και ROBOTECH), επανακυκλοφορεί το graphic novel των Dean Motter, Judith Dupre και Sean Phillips THE HEART OF THE BEAST (με αφορμή την 20ετη επέτειό του το 2014), καθώς και η επιστροφή του θρυλικού Howard Chaykin στον pulp ήρωα The Shadow (με τη νέα σειρά THE SHADOW: MIDNIGHT IN MOSCOW). Το σύνολο των ανακοινώσεων, σας περιμένει εδώ.

ARCHIE

Οι εποχές αλλάζουν, και μαζί τους και το Riverdale. Έτσι αν πιστεύατε ότι η ένταξη ενός gay χαρακτήρα όπως ο Kevin Keller, ήταν κάτι “ανατρεπτικό”, περιμένετε μέχρι να δείτε τον Archie, τη Betty, τη Veronica και τη λοιπή παρέα, να αντιμετωπίζουν μία επιδρομή zombies στην πόλη τους, δια χειρών Roberto Aguirre-Sacasa και Francesco Francavilla.

ΜΟΝΚΕΥBRAIN

— Μετά από ένα χρόνο επιτυχημένης παρουσίας, η digital εκδοτική παρουσιάζει πέντε νέους creator-owned τίτλους: AVERY FATBOTTOM: RENAISSANCE FAIR DETECTIVE (Jen Vaughn), CAPTAIN ULTIMATE (Benjamin Baily, Joey Esposito, Boykoesh), DETECTOBOT (Peter Timony, Bobby Timony), DROPOUT (Phil Hester, Tyler Walpole) και HEARTBREAKERS (Anina Bennett, Paul Guinan). Δείτε samples και περισσότερες πληροφορίες στο Comics Alliance.

VARIOUS

— Αν και περιμένουμε λεπτομέρειες στα Σαββατιάτικα panels των animated σειρών THE SIMPSONS και FAMILY GUY, δεν μπορούσα να αντισταθώ στον πειρασμό να το μοιραστώ: Οι κόσμοι τους θα συναντηθούν σε ένα φθινοπωρινό επεισόδιο της σειράς του Seth MacFarlane, με τίτλο “The Simpsons Guy”.

simpsons-family-guy

Περισσότεροι από 100 cosplayers, παρουσιάζονται στο Bleeding Cool…

IMG_0773

Αυτά για σήμερα! Μη χάσετε το αυριανό report με τις ειδήσεις που ξεχώρισε ο Θωμάς Παπαδημητρόπουλος από το φετινό SDCC 2013