San Diego Comic Con 2013: Report 4

Η τέταρτη (για κάποιους πέμπτη) μέρα του SDCC έφτασε, κι όπως ήταν αναμενόμενο δεν υπήρχαν μεγάλες εκπλήξεις. Ή μήπως όχι; Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή! Νέα, παρελειπόμενα, αλλά και ένα Fun Stuff κομμάτι που μας υπενθυμίζει πως το San Diego Comicon International ΔΕΝ είναι μόνο panels εταιριών.

-Disclaimer: δε θα ασχοληθώ με τηλεοπτικές σειρές και άλλα γελοία νέα, όπως το ότι ο Matt Smith εμφανίστηκε incognito με μάσκα Bart Simpson κι έχει γίνει χαμός από ενθουσιώδεις fans του Dr. Who στο net, έλεος! (Και πού να καθόσασταν να διαβάσετε το transcript του Dr Who panel, εγώ δεν άντεξα πάντως.)

… ο Dan Slott πάντως είναι απογοητευμένος που δε χρησιμοποίησαν τον δικό του τίτλο για το δεύτερο Avengers film, “AVENGERS 2: HULKNADO”, που κάτι μου λέει πως εμπνεύστηκε από το “SHARKNADO” cosplay στη φετινή διοργάνωση.

Εντάξει, εντάξει, ξεκινάω!

DC

1074773_10201579785117399_464937066_o

— H DC ξεκίνησε το πρόγραμμα δυναμικά, με το DC Comics Superman: The New 52 Era panel, παρουσία όλων των Superman titles δημιουργικών ομάδων. Κανένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον, εκτός κι αν θεωρούνται Big News το ότι θα εμφανιστεί ένας ολοκαίνουργιος villain στο Superman/Batman, ο Hector Hammond θα βρει ένα κράνος που να χωράει στο μεγάλο του κεφάλι (ελπίζω αυτό να αναφέρθηκε σαν αστείο, αλλά μάλλον όχι), πως στο SUPERMAN #25 κάτι δραστικό θα αλλάξει, ειδικά με το επερχόμενο “psi-war” που φέρνει περισσότερους τηλεπαθητικούς στο universe, πως το SUPERMAN ANNUAL θα είναι ένα Lois Lane τεύχος και πως έρχεται αρχής γενομένης του ACTION COMICS ANNUAL #2 το “Krypton Returns”, ακολουθώντας το H’EL #1 του Σεπτεμβρίου.

— Ακολούθησε ένα πολύ ενδιαφέρον panel για τις δικαστικές διαμάχες των δικαιωμάτων του Superman, ενώ αυτή τη στιγμή που γράφω, κοντεύει να τελειώσει το καθιερωμένο Meet The Co-Publishers panel, με τους Dan Didio και Jim Lee. Όπου και μαθαίνουμε πως το καινούργιο Harley Quinn ξεκινάει αρκετά interactive, με την ίδια την χαρακτήρα να διαλέγει ανάμεσα σε 18 διαφορετικούς σχεδιαστές ποιός θα αναλάβει τη σειρά. Το creative team βέβαια θα είναι οι Amanda Conner και Jimmy Palmiotti.

— Επίσης, το επόμενο home video animated movie μετά το THE FLASHPOINT PARADOX τιτλοφορείται JUSTICE LEAGUE: WAR, συν κάποιες λεπτομέρειες για την μεγάλη διαφημιστική καμπάνια Vertigo: Defy, κι ένα promo video του Scribblenauts Unmasked. Α, να και κάτι σχετικά ενδιαφέρον, απαντώντας σε ερώτηση, ο Jim Lee μόλις είπε πως υπάρχει περίπτωση για ένα WEDNESDAY COMICS sequel.

47 Siegel Shuster_movies-com

— Το MTV φαίνεται πως διάλεξαν οι εκδότες της εταιρίας για να… προσθέσουν κάποια teasers, αφού στο livestream του καναλιού ο Dan Didio επιβεβαίωσε πως ένα λιγότερο χρώμα θα έχει το ουράνιο τόξο των Green Lantern Corps (ποιητικότατος, το ξέρω), ενώ ο Jim Lee αποκάλυψε μία σκηνή-κλειδί για το δεύτερο Man Of Steel. Κι όλα αυτά εντελώς τυχαία, λίγο μετά το X-Men panel της Marvel, για το οποίο θα μιλήσουμε ευθύς αμέσως!

MARVEL

— Η πρώτη μεγάλη είδηση που είχαμε από την Marvel, και δια στόματος  Joss Whedon, είναι πως στην επερχόμενη AVENGERS: AGE OF ULTRON ταινία, η οποία θα είναι ένα “origin story”, δε θα δούμε τελικά τον Hank Pym.

— Το πολύ ενδιαφέρον X-Men panel ξεκίνησε, φυσικά, με το “Battle Of The Atom” event, στο οποίο σύμφωνα με τον senior editor Nick Lowe “it will be the past, present and future of the X-Men colliding”.

— O Terry Dodson θα συμπορευτεί με τον Brian Wood στο X-MEN σύντομα, ως προς την επιλογή του τίτλου του οποίου έγινε μία διεξοδική αναφορά (εν αντιθέσει με το X-Women, θεματικά).

— Ένα καινούργιο limited series του Longshot ανακοινώθηκε επίσης από τους Christofer Hastings και Jacopo Camagni, με τίτλο LONGSHOT SAVES THE MARVEL UNIVERSE. Διαβάστε τη συνέντευξη του Hastings στο CBR για λεπτομέρειες.

Ο Nightcrawler επιστρέφει, όπως είχαμε ήδη καταλάβει, και μάλιστα σε ηγετικό ρόλο του ολοκαίνουργιου AMAZING X-MEN, στο οποίο η Firestar θα γίνει για πρώτη φορά επίσημα mutant member of the X-Men, πλαισιωμένη από τους Northstar, Wolverine, Beast, Iceman και Storm.

1374427481

— Ένα διασκεδαστικό και αρκετά επιμορφωτικό panel για τα 50 χρόνια μερικών από τους πιο αγαπημένους ήρωες της Marvel ακολούθησε λίγο αργότερα, με τη συμβολή των Brian Michael Bendis, Frank Brunner, John Romita Jr., Roy Thomas και Mark Waid. Τίποτα το αποκλειστικό ή αποκαλυπτικό, αλλά αυτό δεν έχει καμία σημασία!

Το Bleeding Cool έχει ένα αναλυτικότατο φωτορεπορτάζ από τα κουστούμια και τα props του GUARDIANS OF THE GALAXY, ενώ πριν καν ξεκινήσει επισήμως η 4η Con μέρα, η Marvel αποκάλυψε καινούργιο poster art.

1374422568

DARK HORSE

— Ένα ακόμη panel για το STAR WARS franchise, και μια ακόμη επιβεβαίωση πως… δεν έχουν ιδέα τί θα γίνει με τo φλέγον θέμα “Disney”.

VALIANT

— Πολλά και διάφορα συζητήθηκαν στο panel της VALIANT, όπως το ότι ο Greg Pak θα αναλάβει το καινούργιο ETERNAL WARRIOR, το ότι ετοιμάζεται line-wide crossover και πως κανένας από το Hollywood δεν τους έχει πάρει ακόμα τηλέφωνο. Αλλά το περιμένουν. Κάποια στιγμή. Στο μέλλον. Ίσως. Πιθανόν;

BONGO COMICS

— Τα 20 χρόνια της γιορτάζει η εταιρία, με ένα καινούργιο FUTURAMA comic app! Περαιτέρω λεπτομέρειες άγνωστες, αλλά για όποιον ενδιαφέρεται μπορεί να ρίξει μια ματιά στα ανακοινωθέντα επόμενα storylines των τίτλων της εταιρίας.

Futurama Exclusive SDCC Calendar

Futurama Exclusive SDCC Calendar

VARIOUS

Το SDCC δεν είναι μόνο ανακοινώσεις όπως είπαμε και στην αρχή.  Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά και σε πιο fun πραγματάκια!

— Το booth της Sideshow ήταν άκρως χορταστικό, εφόσον είχε soon-to-be-available αγάλματα που μόνο απαρατήρητα δεν περνούσαν! Ανάμεσά τους και το νέο line του Spider-Man, βασισμένο σε σχέδια του J. Scott Campbell.

1001391_648712038490679_1673547897_n

sideshowsideshow2

— Ατελείωτα signing και sketch events από γνωστούς δημιουργούς, φυσικά, καθ όλη τη διάρκεια του convention!

Whilce Portacio

Whilce Portacio

David Petersen

David Petersen

Doug TenNapel

Doug TenNapel

Erik Larsen

Erik Larsen

Joseph Michael Linsner

Joseph Michael Linsner

Joe Weems V

Joe Weems V

Paolo Pantalena

Paolo Pantalena

Again, Philip Tan

Philip Tan

Philip Tan

Philip Tan!!

Sho Murase

Sho Murase

Stan Sakai

Stan Sakai

— Να υπογραμμίσω πως οι cosplayers φέτος ξεπέρασαν κάθε προσδοκία.

Creepy DC fan στο booth του Dan Brereton

Creepy DC fan στο booth του Dan Brereton

— (Ώπα, λάθος, πάμε πάλι:)  “Να υπογραμμίσω πως οι cosplayers φέτος ξεπέρασαν κάθε προσδοκία”.

1004080_10152077552733858_1534437722_n

— Εντάξει, τώρα βρήκα τις σωστές φωτογραφίες!

Two men dressed as headless characters get out of a hotel lift 1075125_10200483938515877_1830840069_n

— Και θα κλείσω με μία ακόμη φωτογραφία, που αποδεικνύει πόσο θεαματικά αποτελεσματικός μπορεί να γίνει ο συνδιασμός επαγγελματία cosplayer με επαγγελματία φωτογράφο!

Female Thor, ή κατά κόσμον Toni Darling.

Female Thor, ή κατά κόσμον Toni Darling.