COMICDOM JOURNAL – The Final Edition

Κατεβάζοντας ρολά για καλοκαίρι (αλλά και για πάντα) ο Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου και η Βασιλεία Βαξεβάνη σχολιάζουν σε μια χαλαρή κουβέντα τις ειδήσεις που θα μας απασχολήσουν τους επόμενους μήνες, σε αυτό, το – εν μέσω καύσωνα – τελευταίο Comicdom Journal.

  • COMICS

AMAZING X-MENΒασιλεία: Έχω ήδη πει πόσο μου άρεσε η ανακοίνωση για το AMAZING X-MEN. Κι ας μου είναι ακόμα δύσκολο να προφέρω αυτό το επίθετο μαζί με το X-Men…

Ηλίας: Πέρα από το προφανές (ΔΕΝ χρειαζόταν ένας ακόμη τίτλος X-Men), το μόνο ενδιαφέρον στοιχείο που βλέπω εδώ, είναι ότι μετά από δεκαετίες αποφάσισαν να χρησιμοποιήσουν τη Firestar σε X-τίτλο. Η επιστροφή του Nightcrawler από την άλλη, ήταν μία κίνηση τόσο αναμενόμενη που χάνει το οποίο στοιχείο έκπληξης. Άσε που δεν ήταν ποτέ στους αγαπημένους μου X-Men…

Β: Vorsicht, αγαπητέ μου. ο Kurt μου άρεσε. Με έκανε να νιώθω cool για τα γερμανικά μου!

386633-the-sandman-overtureΗ: Ειδικά εσύ πάντως, δεν πρέπει να είσαι δυσαρεστημένη από τις ανακοινώσεις συνολικά: Και επιστροφή του Sandman δια χειρός Neil Gaiman έχουμε και crossover μεταξύ FABLES και UNWRITTEN έχουμε… Η Βασιλεία που λατρεύει τα παραμύθια, πρέπει να κάνει party με αυτές τις ανακοινώσεις!

Β: Αλήθεια!! Έχω μια τρελή λατρεία για το SANDMAN και λέω απερίφραστα πως είναι ανάμεσα στα αγαπημένα έργα Τέχνης. Το FΑΒLES είναι μια τρελή επαγγελματική διαστροφή, αλλά και το UNWRITTEN το αγαπώ. Και όμως… κρατώ μικρό καλάθι. Έτσι, για να ενθουσιαστώ περισσότερο!

Η: Τι σε προβληματίζει;

fables-unwrittenΒ: Τα crossovers συχνά απλά γ@#&ε και τα δύο σύμπαντα. Και για το SANDMAN… Αχ! Μπορεί στα αλήθεια να είναι ίδια καλό;

Η: Δεν το ξέρω. Το θετικό είναι ότι πρόκειται για δύο concepts που έχουν κάποιες κοινές θεματικές και αισθητική. Δύσκολα πιστεύω ότι μπορεί να προκύψει κάτι “έκτος κλίματος”. Όλα τα άλλα συζητιούνται…

Όσο για τον Sandman, το γεγονός ότι έχει χρόνια να τον γράψει ή που σημαίνει ότι θα έχει χάσει την επαφή του ή ότι είχε αρκετό καιρό για να δουλέψει στο κεφάλι του κάτι πραγματικά καλό…

Β: Ας αφήσουμε τα δικά μου πολυαναμενόμενα και ας πάμε σε κάτι που ξέρω ότι θα σου αρέσει: το sequel του FIGHT CLUB σε comic. Ψυχανεμίζομαι ότι είναι βούτυρο στο ψωμί σου.

Η: Μπα, μη το λες… Απλά είναι μία all-time favourite ταινία, το sequel της οποίας μαθαίνω ότι θα βγει στο all-time favourite Μέσο! Σοβαρά τώρα, παρότι ως πρώτη αντίδραση έκανα happy little dances (που λέει και η Μυρτώ), με φοβίζει λίγο το θέμα του ποιος θα είναι ο σχεδιαστής, αλλά και το αν μπορεί να υπάρξει sequel σε αυτή την ιστορία. Από την πρώτη στιγμή που είδα το φινάλε της ταινίας, δε μου πέρασε ποτέ από το μυαλό έστω και ένας λόγος να υπάρξει συνέχεια…

Β: Ακριβώς αυτό σκεφτόμουν. Ήταν μια πολύ καλή ταινία γιατί είχε αρχή, μέση και ΤΕΛΟΣ. Τί να σου πω; Καλό το νέο, αλλά μου μυρίζει πατάτα.

little-nemo-idwΗ: Σε αντίθεση πάλι με το FIGHT CLUB, η αναβίωση του θρυλικού comic strip του Winsor McCay, LITTLE NEMO IN SLUMBERLAND από τους Eric Shanower και Gabriel Rodriguez, ήταν μία είδηση που όσο τη σκέφτομαι, τόσα θετικά βρίσκω…

Β: Μα τί λες; Εξαιρετικά νέα. Και αυτό γιατί η δημιουργική ομάδα “σπέρνει” που θα λέγανε και τα μαθητούδια μου. Είναι δα γνωστή και η αδυναμία μου στον Shanower.

Η: Σε προσωπική συνομιλία κάποια στιγμή μου είπες ότι “ο Shanower είναι μαέστρος στις προσαρμογές με ψυχή” και δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου. Είναι βέβαια μεγάλο ρίσκο να πιάνεις κάτι τόσο αρχετυπικό και να επιχειρείς να βάλεις τη δική σου σφραγίδα…

Β: Του έχω απόλυτη εμπιστοσύνη! Εδώ κατάφερε και έκανε τον αγαπημένο μου “Μάγο του Οζ” καλύτερο από το πρωτότυπο! Έρχονται όμορφες μέρες από αυτό το μέτωπο.

Ηλία, ξέρω ότι έχουμε πολλά να περιμένουμε την ερχόμενη σεζόν, αλλά λέω κάποια να τα αφήσουμε για όταν έρθει η ώρα. Και μιλάω για τα events που μας επιφυλάσσουν οι δύο μεγάλοι του χώρου. Άλλωστε, θα έχουμε την άπλα μας να τα μεταδώσουμε στα… ανανεωμένα νέα μας.

Η: Συμφωνώ. Κι εδώ είναι μια καλή ευκαιρία να ενημερώσουμε τους επισκέπτες του site, ότι το Comicdom Journal σταματάει για να δώσει από τον Σεπτέμβρη τη θέση του σε καθημερινές ειδήσεις.

Β: “Άμεσα και έγκυρα”. Έτσι δε λένε στις ειδήσεις;

Η: Έτσι λένε, αλλά ελπίζω να τελειώνει εκεί η σύγκριση των δικών μας νέων με των δικών τους!

  • FILMS/TV

Β: Λοιπόν, φτάσαμε και στα νέα από ταινίες. Και για να λέμε τα “σύκα σύκα και τη σκάφη σκάφη” (αν και δε μπορώ να φανταστώ πώς αλλιώς θα μπορούσαμε να τα λέμε) σχεδόν μονοπωλούν το ενδιαφέρον. Δεν έχω αποφασίσει σε ποιο βαθμό με ενοχλεί αυτό.

the-wolverineΗ: Μάλλον πρέπει να το αποδεχτούμε: Αφορούν περισσότερο κόσμο γιατί είναι δημοφιλέστερο το Μέσο. Την ταινία ΤΗΕ WOLVERINE την είδες; Εγώ όχι ακόμη, αλλά έχω ακούσει και καλά και κακά πράγματα…

Β: Δεν την είδα. Το γεγονός ότι μου αρέσει ο… τριχωτός X-Man δε σημαίνει ότι μου αρέσουν και οι ταινίες. Πάντως, το χαρτζηλίκι βγαίνει. 21 εκατομμύρια έβγαλε την Παρασκευή!

Η: Λογικά, όταν θα έχει ανέβει η στήλη, θα ξέρουμε ήδη και αν κατάφερε να ξεπεράσει το X-ΜΕN: FIRST CLASS που είχε κάνει αντίστοιχο άνοιγμα. (Update: Τελικά η ταινία έβγαλε τα λεφτά της, και έκανε το καλύτερο διεθνές άνοιγμα, από όλα τα μέχρι τώρα films του “X-Men” franchise.)

Πάντως, σε αυτό που έλεγες πριν για τις ταινίες, δεν είναι τυχαίο ότι η – ίσως σημαντικότερη – είδηση που προέκυψε από το φετινό SDCC ήταν η ανακοίνωση της ταινίας SUPERMAN/BATMAN. Κατά τη γνώμη μου, η ευφυέστερη κίνηση που θα μπορούσε να κάνει η DC.

Β: Εμ, είπα και εγώ. Δε θα μιλήσουμε για τη θεατρικότερη ανακοίνωση ταινίας που πραγματικά τάραξε; Αν αφουγκραστείς το βίντεο, μπορεί να ακούσεις fan boys να κατουράνε τα βρακιά τους. Τί να σου πω; Δεν τον μπορώ αυτόν το σκηνοθέτη, βρε παιδί μου.

Η: Άσε το οποίο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα, για marketing μιλάμε. Αντί να ρίξουν το κοινό στα βαθιά με μια ταινία JUSTICE LEAGUE, το χτίζουν σταδιακά, τόσο σε επίπεδο cinematic universe, όσο και παρουσιάζοντας το νέο Batman, βάζοντας βάσεις για την επόμενη τριλογία.

Β: Αν η DC δε σταματήσει να παίρνει τον εαυτό της τοοοόσο σοβαρά, θα έρχεται καταϊδρωμένη πίσω από την Marvel. Αυτό λέω εγώ. Ας αφήσουμε το Hollywood και ας πάμε στο Bollywood. Με τον Grant Morrison. Σε ιντρίγκαρα, σωστά;

Η: Τι άλλο θα δούμε σε αυτή τη ζωή; Για πες…

Β: Καλά, ίσως το παράκανα λίγο με τη θεατρικότητα. Ωστόσο, ο Morisson ανακοίνωσε το επόμενο project του που είναι ένα animated έπος που βασίζεται στη Μαχαμπαράτα. Στη Μαχαμπαράτα!!!

Η: Έλα ρε, δεν έχει σχέση με Bollywood! Στο μεταξύ το animation είναι κάπως… πρωτόλειο τεχνικά;

Β: Είναι, και καθόλου δε μου αρέσει. Και να σκεφτείς ότι η Μαχαμπαράτα είναι ένα από τα εκπληκτικότερα θέματα. Αν δεν έχεις δει την 6ωρη ταινία του Peter Brooke να τη δεις. Αυτό του Morisson πάλι…

Η: 6ωρη ταινία; Θα πρέπει να μου πεις κι άλλα για να με πείσεις (όπως ότι θα με πληρώσεις για να το κάνω).

Β: Θα αλλάξει η ζωή σου. Απλά!

Η: Το κρατάω αυτό, γιατί είναι μεγάλη κουβέντα, και σου υπόσχομαι να το σκεφτώ! Αλήθεια, τι vibes έχεις μέχρι στιγμής από το X-ΜΕN: DAYS OF FUTURE PAST;

Β: Πέρα από το γεγονός ότι έχουμε δει τη μισή ταινία; Και πέρα από το γεγονός ότι δε μπορώ να αποφασίσω ποιος είναι πιο σέξι, ο Fassbender ή ο McAvoy; Αν σου πω καλά vibes, θα με πιστέψεις;

Η: Καλά, “λαλίστατο” το Twitter του Brian Singer, έχει καταντήσει αστείο πλέον. Και που να σκάσουν τα teaser trailers, δηλαδή… Πάντως, σε όποιον από τους δύο και να καταλήξεις ότι σου αρέσει περισσότερο, η ταινία βγαίνει κερδισμένη. Τελικά το sex factor των ηθοποιών μπορεί να φτιάξει τα vibes or not?

Β: Δεν είναι μόνο αυτό (προς τον Fassbender κινούμαι), αλλά κάτι καλό μου μυρίζει. Μου αρέσουν και οι αφισούλες.

Η: Έχω εμπιστοσύνη στον Singer. Δεν μας απογοήτευσε με τα πρώτα δύο X-MEN (το αντίθετο μάλιστα) και θέλω να πιστεύω ότι η ιστορία θα επαναληφθεί. Μη με ρωτάς αν το στηρίζω κάπου, μάλλον περισσότερο wishful thinking είναι, σε συνδυασμό με την πρότερη “γραφή” του στο franchise.

Β: Συμφωνώ (μπα, ο McAvoy έχει κάτι). Περιμένω με ανυπομονησία!

Η: Για όσους δεν κατάλαβαν, η Βασιλεία προτιμάει τους geeks από τους μοιραίους!

X-Men "Days of Future Past" poster -- exclusive EW.com imageX-Men "Days of Future Past" poster -- exclusive EW.com image

JHB

  • ARTWORK

— Αυτή την εβδομάδα είπαμε να σας αποχαιρετήσουμε με λίγο από το artwork που είδαμε στο San Diego Comic Con 2013.

01vertigo2-popup

 

386633-the-sandman-overture

 

SANDMAN-OVERTURE-MCKEAN

 

Unwritten-Fables crossover

 

SDCC-2013-Cataclysm-The-Ultimates-Last-Stand-300x461

 

SDCC-Sam-Keiths-Maxx-returns-300x454

 

DC artwork

    • FUN STUFF

Η: Όσο καιρό γράφουμε αυτή τη στήλη, δε νομίζω να έχουμε πετύχει τίποτα πιο διασκεδαστικό από το WOLVERINE: THE PUPPET MUSICAL!

Β: Κάνει και σχόλιο για την τρίχα (μα έχω, βρε αδερφάκι μου, κάτι κολλήματα). Επίκαιρο και ξεκαρδιστικό!

Β: Αλλά έχω και άλλες αγάπες, Ηλία μου. Και αν είχα $10.000, θα ήμουν λίγο πιο κοντά σε μια από αυτές.Ποια; Τον Neil Gaiman! Δίνοντας το ευτελές αυτό ποσό υπέρ του νέου video game Wayward Manor, μπορείς να συμφάγεις με τον ίδιο!!!

Η: Για 10.000 ευρώ, μεταμφιέζομαι εγώ σε Neil Gaiman και μπορείς να με κρατήσεις και σε κλουβί για ένα μήνα! Εξάλλου έχω “προϋπηρεσία”, πριν από χρόνια ένας πολύ αγαπητός συνεργάτης με είχε περάσει για τον Jeff Smith!

Β: Μμ, την βλέπω την ομοιότητα. Ναι, ναι! φτυστός είσαι! Όπως φτυστά με τον Βatman είναι τα σκίτσα του αγαπημένου ήρωα που έκαναν μερικοί γνωστοί του χώρου… με κλειστά μάτια. Δεν τα πήγαν και άσχημα…

H: Πολύ γέλιο το τυφλό σχέδιο. Έχω παίξει το παιχνίδι και δεν υπάρχει!

B: Μερικοί τα πήγαν τόσο καλά που πιστεύω ότι έκλεψαν. Κάποιοι μοιάζουν κομματάκι εκνευρισμένοι (βλέπε λήμμα Becky Cloonan)

cloonan

H: Μπα, νομίζω ότι απλά έχασε το μπούσουλα με το χώρο που είχε και σχεδίαζε το ένα element πάνω στο άλλο! Μπορώ τώρα να πενθήσω που μου ξαναστερούν το αγαπημένο μου FUTURAMA; (και μάλλον οριστικά αυτή τη φορά)

B: Άχου το! Έλα σώπα, σώπα. Πολλοί μοιράζονται τον ίδιο πόνο. Μερικοί το παρακάνουν με τη νοσταλγία.

H: Αν το παρακάνουν δημιουργικά όπως οι παρακάτω, they can be my guests!

Holophonor-lede

B: Δημιουργικότητα, τρέλα και πολλά άλλα έχουν και οι νικητές του cosplay – τουλάχιστον όπως τους είδαν στο ign.com. Λέγε, ποια σου αρέσει;

H: Θα συμφωνήσω με τους επισκέπτες του ign: Η Harley Quinn έχει όλο το πακέτο! Εσένα;

B: Αχά. Όχι, όχι, το βλέπω το πακέτο. Αν και εξαιρετικό… πακέτο έχει και η Power Girl. Μου αρέσει και ο Hawkeye. Αλλά περί ορέξεως…

harley-quinnfave3

H: Βασιλεία, συγκεντρώσου, για στολές μιλάμε! 😛 Ωραίος φαίνεται ο Hawkeye, αλλά η στολή του παραβγάζει πλαστικούρα.

B: Ε, ας τη βγάλει. Μάλλον παρασυρθήκαμε. Τϊ λες;

H: Ας πούμε ότι φταίει η ζέστη (για να μην πούμε τίποτα άλλο). Με αυτά και με εκείνα, φτάσαμε στο σημείο που λέω “that’s all folks!”, μόνο που αυτή τη φορά ισχύει απόλυτα!

Β: Έλα. Θα με πάρουν τα ζουμιά. Παρά τον κόπο, παρά το κυνήγι της είδησης, ήταν μια όμορφη συνήθεια το Journal. Σε ευχαρίστησα ποτέ που με εμπιστεύτηκες/ έχωσες να το κάνουμε μαζί;

Η: Όχι δεν με ευχαρίστησες, ούτε εγώ σε ευχαρίστησα ποτέ που δέχτηκες. Ας κρατήσουμε αμφότεροι τις ευχαριστίες για την εμπιστοσύνη-χώσιμο, τώρα που αναλαμβάνουμε από κοινού τα καθημερινά νέα στο site! Να κλείσουμε με ένα ολοκαίνουριο και instant favourite μουσικό track; Έχει και εξαιρετικό animation.

Β: Αν είναι αυτό που νομίζω… hell yeah!

Η: Ναι, είναι αυτό που νομίζεις. Κυρίες και κύριοι, το Comicdom Journal σας αποχαιρετά μετά από δύο χρόνια, με Arctic Monkeys – Do I Wanna Know? (animation by Blinkink). Thanks 4 the ride, καλό καλοκαίρι σε όλους και με το καλό, τα ξαναλέμε σε καθημερινή βάση από Σεπτέμβρη!