WIDE BLUE YONDER #1

wildblueWriters: Mike Raicht, Zack Howard, Austin Harrison
Artist: Zach Howard
Colorist: Nelson Daniel
Letterer: Thompson Knox
IDW Publishing

Τις περισσότερες φορές, γράφω ένα review επειδή ανάμεσα στα comics που διαβάζω ή τα films που βλέπω, κάποιο μου κάνει ή πολύ θετική ή πολύ αρνητική εντύπωση, οπότε και ενημερώνω τους επισκέπτες του site. Το σημερινό όμως review το ζήτησαν οι ίδιοι οι δημιουργοί του WILD BLUE YONDER, στο εσώφυλλο του πρώτου τεύχους: “Let your comic reading buddies know. Tell your mom! Spreading the word in a huge deal in this industry and with a creator owned book like ours every single sale is a victory. You are part of choosing what books will last.”. Χαρά μου λοιπόν!

Η ιστορία διαδραματίζεται στο μέλλον, όταν η επιφάνεια της Γης έχει καταστραφεί, είναι άγονη και αφιλόξενη για τους κατοίκους της. Όσοι προνομιούχοι διαθέτουν χρήματα, έχουν μεταφέρει τη ζωή τους στον αέρα και επιβιώνουν σε αεροσκάφη, σχηματίζοντας συμμαχίες και “οικογένειες” που συγκρούονται η μία με την άλλη, με σκοπό την κατάκτηση των αιθέρων. Οι υπόλοιποι άτυχοι δουλεύουν σε ορυχεία, με την ελπίδα ότι μία μέρα θα έχουν την οικονομική δυνατότητα να μπουν στον κόσμο των ιπτάμενων.

wildblue2Μία μέρα, η πιλότος Cola επισκέπτεται ένα επίγειο μπαρ, με σκοπό να βρει έναν καλό σκοπευτή για το πλήρωμά της. Αυτή θα είναι η ευκαιρία για το νεαρό Tug να αφήσει πίσω του τη ζωή στα ορυχεία και ταυτόχρονα να βρει μια οικογένεια να ανήκει. Δε θα περάσει όμως πολλή ώρα, πριν να συνειδητοποιήσει πως η νέα του ζωή θα είναι πέρα για πέρα επικίνδυνη, γεμάτη μάχες, πυροβολισμούς και θανάτους.

Κάπως έτσι ξεκινάει το πρώτο τεύχος της σειράς WILD BLUE YONDER. Αν και ίσως να ήθελα λίγο περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πως έφτασε η Γη σε αυτήν την κατάσταση, η απλοϊκότητα με την οποία παρουσιάζεται το φόντο της ιστορίας δε μ’ ενοχλεί. Μου αρκεί η ωραία ανάπτυξη των χαρακτήρων, η έντονη, αλλά όχι κουραστική δράση. Το comic κυλάει ευχάριστα και η υπόθεση, αν και όχι πρωτότυπη, με έκανε να περάσω ωραία.

Το σχέδιο ανεβάζει πολύ το σύνολο. Ο Zach Howard σχεδιάζει ακούραστος χαρακτήρες και αεροσκάφη, χωρίς να ξεχνάει την ποικιλία που ζητά ο αναγνώστης. Διαφορετικές φάτσες, φορεσιές, οχήματα, όπλα… Τα χρώματα, εξίσου όμορφα, συμπληρώνουν ιδανικά το οπτικό αποτέλεσμα.

wildblue3Τελικά, το WILD BLUE YONDER είναι ένα comic που θα συνιστούσα. Όχι μόνο επειδή το story του πρώτου τεύχους υπόσχεται πολλά για μία δυνατή συνέχεια, ούτε επειδή το art part αποκλείεται να σας αφήσει παραπονεμένους. Απλώς πρόκειται για ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα του ντεμπούτο μιας ομάδας καλλιτεχνών με δυνατότητες και οι καλές αρχές αξίζουν μία καλή ανταπόκριση. Ας είμαστε μέρος της, λοιπόν!