Ανακαλύψτε Το Νέο Cοmicdom.gr

Πρόγραμμα 2013 -2014

Νέες στήλες, νέοι συνεργάτες, καθημερινή ενημέρωση και ανανεωμένη κεντρική σελίδα, από τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου.


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ

newsroomΣημαντικές νέες κυκλοφορίες, σειρές που ολοκληρώνονται, αλλαγές creative teams, artwork, πωλήσεις,  αμφιλεγόμενες δηλώσεις, comics-related κινηματογραφικά νέα, trailers και posters… Ο Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου και η Βασιλεία Βαξεβάνη θα εναλλάσσονται κάθε εβδομάδα στο day-by-day κυνήγι της επικαιρότητας, παρουσιάζοντάς σας τα σημαντικότερα νέα από τη διεθνή και την ελληνική σκηνή.


ΔΕΥΤΕΡΑ

COMICS ONLINE

comicsonlineΚάποιοι θεωρούν ότι κανένα comic δεν έχει αξία αν δεν είναι τυπωμένο σε χαρτί. Ωστόσο, στους δαιδαλώδεις διαδρόμους του Ιnternet, υπάρχουν πάντοτε διαμαντάκια και τα comics δε θα μπορούσαν να αποτελούν εξαίρεση. Ταλαντούχοι δημιουργοί, καθημερινά ή αραιότερα installments, δράση, χιούμορ και ιστορίες για όλα τα γούστα, περιμένουν αναγνώστες να τα ανακαλύψουν. Σε αυτό, θα συμβάλλει η νέα εβδομαδιαία στήλη του Comicdom.gr, στην οποία η Ελπίδα Παυλίτσεβιτς, η Ιλάειρα Μισιρλιάδη και η Άρτεμις Στίγκα θα σας προτείνουν νέα ή παλαιότερα online comics.


ΤΡΙΤΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΙΚΣ

greekcomicsΑκόμη κι αν δεν την έχετε ανακαλύψει ακόμη, ο τίτλος της τα λέει όλα: ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΟΜΙΚΣ! Ο Μέλανδρος Γκανάς εξακολουθεί να ξεσκονίζει το αρχείο του και να ψαχουλεύει την ελληνική πραγματικότητα των comics, παρουσιάζοντας, κάθε δεύτερη Τρίτη, παλιά, αλλά και νέα comics, αυτοεκδόσεις, fanzines και πολλά ακόμη.

FIRST TIME EVER

firsttimeeverΟ καθένας μας, όσα comics κι αν έχει διαβάσει στη ζωή του, θα βρεθεί μια μέρα μπροστά σε ένα, το οποίο αντιπροσωπεύει κάτι που δεν είχε εξερευνήσει ποτέ μέχρι τότε! Μπορεί να είναι το πρώτο αυτοβιογραφικό comic που διάβασε, ή το πρώτο superhero. Ή το πρώτο comic με την υπογραφή του Daniel Clowes, ή του Grant Morrison. Ή απλά το πρώτο X-MEN ή SUPERMAN που άνοιξε ποτέ στη ζωή του. Στη νέα δεκαπενθήμερη στήλη μας, οι νεότεροι συντάκτες του Comicdom.gr θα ανακαλύπτουν νέα πράγματα και οι παλιότεροι θα θυμούνται την πρώτη τους φορά.


ΤΕΤΑΡΤΗ

MARKET WATCH

marketwatchGossip, news, extras, stock market, top sales, special stuff, συνεντεύξεις και πολλά ακόμη behind the scenes stuff – αλλά από τη σκοτεινή πλευρά της βιομηχανίας των comics – μόνο στο Market Watch του Σπύρου Ευάγγελου Αρμένη, την αρχαιότερη από τις εν ενεργεία στήλες του Comicdom, που επιστρέφει ανανεωμένη και 15νθήμερη! Κι αυτή τη φορά, με την ηθική συμπαράσταση Δεινοσαύρων!

SHUT UP AND TAKE MY MONEY!

campaignsΔεν θα μάθουμε, ενδεχομένως, ποτέ πόσα διαμαντάκια έμειναν στα συρτάρια, λόγω έλλειψης εκδοτικής στέγης. Comics, που θα μπορούσαν να είχαν γίνει κλασσικά, να κερδίσουν βραβεία, να τα αγαπήσουν οι αναγνώστες. Σήμερα, όμως, υπάρχει και η επιλογή του crowdfunding. Και κάθε δεκαπέντε ημέρες, η Μυρτώ Τσελέντη θα κοιτά τα δημοφιλέστερα crowdfunding sites, επιλέγοντας από αυτά τις πιο αξιόλογες, ενδιαφέρουσες, ή έστω αξιοπερίεργες προτάσεις.


ΠΕΜΠΤΗ

SNAPSHOT REVIEWS

Daredevil_End_of_Days_Vol_1_8_Bill_Sienkiewicz_Variant1Eνδυναμώνουμε τον τομέα των reviews με περισσότερες κριτικές για νέες (και σημαντικές) κυκλοφορίες, αλλά δεν ξεχνάμε και τα γνωστά σε όλους, και αγαπημένα, snapshots, τα σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας, είτε από πρώτα τεύχη γνωστών νέων τίτλων, είτε από σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, είτε από κάποιες λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε. Κάθε εβδομάδα, ένας συντάκτης του Comicdom.gr αναλαμβάνει να παρουσιάσει πέντε πρόσφατα comics, στην πληρέστερη στήλη reviews.


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

RANDOM ARTIST PICSPAM

picspamΚάθε Παρασκευή, ο Harry Saxon μας παρουσιάζει έναν ταλαντούχο δημιουργό που ξετρύπωσε στο internet. Πρόκειται για άγνωστους σχεδιαστές και μερικοί δεν είναι καν επαγγελματίες, άλλοι είναι, άλλοι έχουν δικό τους στυλ, ενώ άλλοι ακόμα το ψάχνουν και παίζουν με πολλά. Το αποτέλεσμα είναι πάντοτε εντυπωσιακό και, όπως αρμόζει σε κάθε όμορφη εικόνα, δε συνοδεύεται από κείμενα και αναλύσεις.


ΣΑΒΒΑΤΟ

THE WARP

thewarpTo THE WARP επιστρέφει! Ο Γαβριήλ “comic book trivia man” Τομπαλίδης θα σας παρουσιάζει, το δεύτερο Σάββατο κάθε μήνα, και μια νέα ιστορία από τα ξεχασμένα συρτάρια και τα ανήλιαγα μπουντρούμια της Ιστορίας του αγαπημένου μας Μέσου και να είστε σίγουροι ότι όλοι θα γίνουμε πιο σοφοί από τα ταξίδια μας σε αυτόν τον άγνωστο κόσμο του παρελθόντος των comics.

 

BEST OF

bestofH πλέον δύσκολη, αλλά και εξαιρετικά διασκεδαστική στήλη του Comicdom.gr, συνεχίζει την πορεία της, για τρίτη συνεχή χρονιά! Θέλετε να μάθετε ποιά είναι τα καλύτερα storylines του Batman, ή ποια είναι τα πιο ανατρεπτικά φινάλε όλων των εποχών; Ποια είναι τα καλύτερα covers του UNCANNY X-MEN, ή οι καλύτεροι σχεδιαστές που ανέλαβαν τον Man Of Steel; Μια φορά το μήνα, το BEST OF κάνει τη λατρεία όλων μας για τις λίστες, συνήθεια.

COLLECTIVE MEMORY

collectivememoryΘυμάσαι το πρώτο comic που έπεσε στα χέρια σου; Σε τράβαγε η μάνα σου να φύγεις για το σχολείο, ενώ εσύ ήθελες να δεις άλλο ένα λεπτό SPIDER-MAN AND HIS AMAZING FRIENDS; Αναπολείς την πρώτη σου επίσκεψη σε κομιξάδικο; Ο Γιώργος Ξύδης απαντάει “ναι σε όλα” και μέσα από τη νέα μηνιαία στήλη, COLLECTIVE MEMORY, αφηγείται περιστατικά από τη ζωή του ως συλλέκτη, ελπίζοντας να τα βρείτε ιδιαίτερα οικεία!

PREVIEWS PICKS

PreviewsΤα νέα comics που εκδίδονται κάθε μήνα είναι εκατοντάδες και το PREVIEWS της Diamond δεν είναι από μόνο του ικανό να συμμαζέψει το χάος επιλογών που επικρατεί. Αν δυσκολεύεστε, λοιπόν, να επιλέξετε τα καλύτερα comics από τις σελίδες του χαοτικού καταλόγου με τις νέες κυκλοφορίες, αφεθείτε στα έμπειρα χέρια των συντακτών του Comicdom.gr και εμπιστευτείτε τις προτάσεις μας.


ΚΥΡΙΑΚΗ

RANDOM THOUGHTS

randomthoughtsΜετά από μια βδομάδα γεμάτη reviews, news, παρουσιάσεις, αναλύσεις και δελτία Τύπου, δεν σας έρχεται η όρεξη για κάτι διαφορετικό; Για κάτι που θα μιλάει για comics, comic-strips, comic book movies και animation, αλλά θα καταπιάνεται και με άλλα (περισσότερο ή λιγότερο ενδιαφέροντα) πράγματα; Δεν νιώθετε την ανάγκη να διαβάσετε τις σαφείς και ξεκάθαρες σκέψεις ενός ανθρώπου που γνωρίζει πολλά πράγματα για πολλά θέματα; Κι εμείς το ίδιο, αλλά για την ώρα θα αρκεστούμε στη νέα(;) στήλη του Δημήτρη Σακαρίδη, ο οποίος υπόσχεται να έχει τουλάχιστον 1-2 comics-related items την εβδομάδα, ώστε να δικαιολογήσει τη 15νθημερη παρουσία της στήλης στο site.

…και φυσικά, η εμπειρία δεν τελειώνει εδώ: Ακολουθήστε μας καθημερινά στο FACEBOOK, για καθημερινό, απολαυστικό και ανελέητο fun stuff, από τους Κώστα Λαμπρόπουλο και Άκη Τριανταφύλλου!