CHLOE NOONAN: MONSTER HUNTER

Writer/Artist: Marc Ellerby 
Great Beast Comics 0-1

Η Κυριακή είναι από τις ωραιότερες μέρες της εβδομάδας, αν όχι η πιο ωραία, είναι γεγονός. Ξυπνάς αργότερα απ’ ότι συνήθως και απολαμβάνεις την ησυχία της ημέρας. Όλα είναι πιο χαλαρά την Κυριακή. Και αυτό που θα σας παρουσιάσω σήμερα είναι ένα comic της Κυριακής. Ναι, καλά διαβάσατε.

Μη σας πτοεί ο τίτλος που σχετίζεται με τέρατα. Το καρτουνίστικο στυλ με τα ζωντανά χρώματα, τους μοναδικούς χαρακτήρες και τις τρελές τους εκφράσεις υπόσχεται επιστροφή στα παιδικά σας χρόνια – τότε που ξυπνάγατε από τις εφτά το πρωί, για να δείτε κινούμενα σχέδια.

Ο Marc Ellerby λοιπόν, δημιουργεί την Chloe Noonan (το όνομα θυμίζει λίγο Becky Cloonan), επηρεασμένος από τη Buffy The Vampire Slayer, που τόσο λατρεύει. Βέβαια, η συγκεκριμένη δεν έχει υπερδυνάμεις, όπως η προαναφερθείσα, παρά μόνο μια geeky, βέρα Βρετανίδα φίλη, με την ικανότητα να γοητεύει τα αγόρια και να εξοικονομεί δωρεάν ποτά. Επίσης, δεν είναι και τόσο επιτυχημένη στις αποστολές της, όπως θα περίμενε κανείς. Συχνά καλείται να έρθει αντιμέτωπη με φρικαλέα τέρατα και δεν μπορεί ούτε να τρέξει χωρίς να λαχανιάσει.

Η ίδια η Chloe, σε αντίθεση με τη φίλη της Zoe, δεν ενδιαφέρεται και πολύ για τα αγόρια. Είναι μέλος μιας μυστικής κρατικής οργάνωσης κυνηγών τεράτων και όταν δεν παίζει πλήκτρα στο “νιρβανικό” αλλοπρόσαλο συγκρότημα που συμμετέχει, κυνηγάει είτε το λεωφορείο είτε τα τέρατα της πόλης, με old-schooled βόμβες που θυμίζουν LOONEY TUNES. Έχει πολλές φορές παρομοιαστεί με τη βρετανική έκδοση του Scott Pilgrim, μιας και περιέχει χιούμορ, πολλές αναφορές της pop και geeky  κουλτούρας (από DOCTOR WHO έως X-MEN) και cool, νεαρούς χαρακτήρες που ζουν και δρουν στην Αγγλία, μεταξύ πανεπιστημίου και grunge, alternative και hipster συναυλιών.

Chloe-Noonan-Colour-Special-Marc-Ellerby-20Ο Ellerby δημιούργησε την Chloe την περίοδο που σxεδίαζε το αυτοβιογραφικό του comic ELLERBISMS και αποτελούσε αρχικά ένα διάλειμμα γι’ αυτόν. Αμέσως όμως, τη λάτρεψε και αποφάσισε να ασχοληθεί full time μαζί της, ενώ, όπως έχει επισημάνει ο ίδιος, θέλει να δημιουργήσει μια full length ιστορία για την ίδια, μιας και το υλικό υπάρχει, αλλά δεν το έχει ακόμα αξιοποιήσει.

Ο συγκεκριμένος, αποκλειστικά ψηφιακός, τόμος, ο οποίος περιέχει όλες της ιστορίες της ηρωίδας που είχαν εκδοθεί παλαιότερα από τον ίδιο, συν κάποιες extra και sketchbook, μπορεί να γίνει δικός σας στην εκπληκτική τιμή των (σχεδόν) τεσσάρων ευρώ, μόνο. Μπορείτε να το βρείτε φυσικά στο Comixology, αλλά και στο Great Beast.

Είναι μια συλλογή ιστοριών που αξίζει να διαβάσετε. Μην το σκέφτεστε, δε θα το μετανιώσετε. Η cool Chloe σας περιμένει –κάπου εκεί, στη στάση του λεωφορείου.