SHUT UP AND TAKE MY MONEY! 12-09-13

Καλησπέρα και καλωσήρθατε στην παρθενική εμφάνιση του SHUT UP AND TAKE MY MONEY!, της στήλης που σας προτείνει κάθε δύο βδομάδες crowdfunding projects για να επενδύσετε τα λεφτουδάκια σας.

  • SPOTLIGHT

Το project που μας έκανε να αναφωνήσουμε αυτό το 15θήμερο “Shut up and take my money!”

FORAGER
[flv]https://d2pq0u4uni88oo.cloudfront.net/projects/671924/video-287148-h264_high.mp4[/flv]

What’s the Story (Morning Glory?): Ζευγάρι με προβλήματα στη σχέση τους, παίρνουν την κορούλα τους και πάνε διακοπές πολυτελείας σε διαστημόπλοιο. Όλα πάνε καλά μέχρι την στιγμή που η μικρή αρχίζει να ακούει φωνές, τις οποίες αποκαλεί “αγγέλους”.

Claim to fame: Η δημιουργική ομάδα πίσω από αυτό το project είναι η PaperFilms, δηλαδή οι Justin Gray, Jimmy Palmiotti, Steven Cummings και Bill Tortolini. Αυτό είναι το πέμπτο crowdfunding project τους.

Value added: Είναι ένα all ages comic και το cover της Amanda Conner είναι Kickstarter exclusive.

Πόσο πάει το μαλλί; $5 για digital download, $25 (συν $23 για μεταφορικά) για την έντυπη, υπογεγραμμένη από τον Palmiotti, έκδοση (και ονομαστική αναφορά στα special thanks.)

forager

  • LAST MINUTE

Project που λήγει σε λίγη ώρα και δεν έχει πιάσει ακόμα τον οικονομικό του στόχο. Γίνε και εσύ ο ήρωας της τελευταίας στιγμής! (Σημείωση: Το ότι δεν έχει γίνει funded ισχύει για την στιγμή που γράφεται το κείμενο. Συχνά τα projects παίρνουν το δυνατότερο οικονομικό boost τους την τελευταία στιγμή, οπότε ενδέχεται την στιγμή που το διαβάζετε να τα έχει καταφέρει)

SKIN CRAWLING
[youtube]http://youtu.be/sUTAOki_vJY[/youtube]
What’s the Story (Morning Glory?): Ανθολογία horror comics, τα οποία εστιάζουν περισσότερο στην δημιουργία τρομακτικής ατμόσφαιρας και λιγότερο στο gore.

Claim to fame: 40 δημιουργοί συμμετέχουν. E, στατιστικά να το δεις, τουλάχιστον μερικοί θα είναι καλοί.

Notable perks: Και τι δεν έχει! Από κλασικές αξίες, όπως original art, commissions, σελίδες μέχρι και μερικά ιδιαίτερα πρωτότυπα, όπως να σας γράψουν fanfiction με όποιους χαρακτήρες  θέλετε ή να κάνουν ένα ποίημά σας τραγούδι.

Πόσο πάει το μαλλί; $10 για digital download, $40 για έντυπη έκδοση εκτός HΠΑ.

skin crawling

  • ALREADY FUNDED

Αν δεν θες να τρως τα νύχια σου από την αγωνία για το αν τελικά θα γίνει funded ένα project και δεν έχεις καμία διάθεση να πρήξεις όλους τους φίλους σου να δώσουν και αυτοί τον οβολό τους, μπορείς να επενδύσεις σε σιγουράκι.

BASEWOOD

[flv]https%3A%2F%2Fd2pq0u4uni88oo.cloudfront.net%2Fprojects%2F587742%2Fvideo-281953-h264_high.mp4[/flv]

What’s the Story (Morning Glory?): Νεαρός με αμνησία προσπαθεί να ανακαλύψει το μυστηριώδες παρελθόν του σε ένα μαγεμένο δάσος. Έχει και ένα δρακόσκυλο να παίζει.

Claim to fame: Έχει κερδίσει Ignatz, γράφουν για αυτό καλά λόγια ο James Kochalka και ο Craig Thompson.

Value added: Όπως μπορείτε να δείτε στο βίντεο, ο Alec Longstreth ξύρισε όχι μόνο μούσι αλλά και κεφάλι με τον όρκο ότι θα ξαναπειράξει τις τρίχες του μόνο όταν τελειώσει το BASEWOOD. Το οποίο έχει πλάκα ως visual, καθώς του παίρνει χρόνια, μέχρι την στιγμή που αναφέρει ότι όταν πλέον ξανακουρευτοξυρίστηκε δώρισε τις τρίχες του σε πλειστηριασμό για φιλανθρωπικό σκοπό… WTF? Δηλαδή γιατί; Και το κυριότερο, ποιος έδωσε λεφτά (ακόμα και για καλό σκοπό); Και αυτός που έστω έδωσε λεφτά και πήρε τις τρίχες τι στο καλό τις κάνει τώρα; Conversation piece στο coffee table;

Sneak peek: Μπορείτε να διαβάσετε ολόκληρο το BASEWOOD στο site του Longstreth εδώ.

Πόσο πάει το μαλλί; $10 για DRM-free PDF, $25 (συν $25 για μεταφορικά) για hardback 216 σελίδων (μαζί μια καρτ ποστάλ και το PDF).

basewood

  • THE WISDOM OF THE CROWDS

Εμμμ…ναι. Το πιο wtf project που είδαμε τελευταία

Comics for the future

Ok, δεν είναι ακριβώς project δημιουργίας comics, αλλά έπεσα πάνω του και απλά δεν μπορούσα να μην το βάλω. Ένα τυπάκι (είναι 16 χρονών και ίιιιισως η ηλικία μπορεί να λειτουργήσει ως ελαφρυντικό) ζητάει τα λεφτά σας για να δημιουργήσει μια συλλογή comics για την πάρτη του και για τα παιδιά του, όταν τα αποκτήσει. Και τι σου δίνει ως αντάλλαγμα στην συνδρομή σου στο χαρτζιλίκι του; Ένα e-mail (ή video chat, αν του σκάσεις ένα χιλιάρικο)!!! Facepalm σε 3…2…1…