ΟΝLINE COMICS: THE SUPERFOGEYS

super-fogeys-webcomic-1Writer: Brock Heasley 
Artists: Brock Heasley, Marc Lapierre
http://superfogeys.com

Ένα από τα διαδικτυακά comics που απόλαυσα τελευταία είναι το THE SUPERFOGEYS. Τι πραγματεύεται; Ένα από τα αγαπημένα μου θέματα. Πώς γίνονται άραγε οι υπερήρωες όταν γεράσουν; Έχουν ακόμα δυνάμεις; Εξακολουθούν να είναι όσο super ήταν κάποτε; Και τι γίνεται με τους εχθρούς τους; Αποτελούν ακόμα απειλή; Σε όλα αυτά τα ερωτήματα έρχεται να απαντήσει ο Brock Heasley, ο οποίος δημιούργησε το παρόν ψηφιακό comic το 2006 και το συνεχίζει μέχρι σήμερα, με τρία intallments την εβδομάδα, κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή.

Αρχικά, επιμελούταν μόνος του το σενάριο και το σχέδιο, το οποίο ήταν πολύ απλό και καρτουνίστικο, με χαρούμενα χρώματα και λιτές γραμμές, ενώ δινόταν περισσότερο έμφαση στην ιστορία, η οποία εκτυλισσόταν ένα strip τη φορά. Αν και περίμενα να συναντήσω στερεοτυπικούς ήρωες, εξεπλάγην με την αυθεντικότητα και το χιούμορ της σειράς, που  με έκανε να μην μπορώ να σταματήσω να το διαβάζω. Όσο η ιστορία εξελίσσεται, πάντως, αλλάζει και το σχέδιο. Αποκτά περισσότερες λεπτομέρειες και βαρύτητα, ώσπου το 2011 τα σχεδιαστικά ηνία αναλαμβάνει ο ταλαντούχος Marc Lapierre, ο οποίος απογειώνει τη σειρά.

2009-11-19-Fogeys0234wideΝαι, τόση ώρα δεν σας έχω μιλήσει και πολύ για την ιστορία, αλλά ας αποφύγουμε καλύτερα τα spoilers, μιας και το παρόν αποτελεί must read. H  αλήθεια είναι ότι δεν είμαι fan των superhero comics, αλλάμ αρχίζοντας να διαβάζω το THE SUPERFOGEYSμ η επιθυμία μου να μάθω την επόμενη σκανταλιά των γκρινιάρηδων και τρελών παππούδων και γιαγιάδων όλο και μεγάλωνε. Παρακολουθούμε, λοιπόν, τους ήρωές μας να προσπαθούν να αντεπεξέλθουν στην καθημερινότητα, αναπολώντας τις ημέρες της δόξας τους με ματαιοδοξία, ενώ μυστήριο απλώνεται σιγά-σιγά και κορυφώνει την αγωνία. Ο ήρεμος και βαρετός οίκος για τους σούπερ-συνταξιούχους μετατρέπεται σε άντρο ενός σκοτεινού villain με υποχθόνιους στόχους.

Καθώς η πλοκή εξελίσσεται, ο χαρακτήρας του κάθε ήρωα, αντι-ήρωα και κακοποιού γίνεται εμφανής στον αναγνώστη, χωρίς όμως να αποκαλύπτονται πληροφορίες που προδίδουν το τι μέλλει γενέσθαι. Νέοι χαρακτήρες προστίθενται συνεχώς, εμπλουτίζοντας την αφήγηση και ενισχύοντας την αδημονία. Αξιοσημείωτη είναι η έξυπνη και προσεγμένη σχεδίαση του interface πλοήγησης­, το οποίο είναι εύχρηστο και καλαίσθητο, πράγμα σπάνιο για webcomic, μιας και τα περισσότερα αρκούνται σε μουντά και δύσχρηστα templates. ­­­­ Οι περισσότερες πληροφορίες θα αποκαλύψουν πράγματα που πρέπει να ανακαλύψετε μόνοι σας. Αρχίστε τώρα κιόλας.

fogeys0111