SNAPSHOT REVIEWS 10-10-13 (Villains Month Special)

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

BATMAN #23.1 (JOKER #1)JOKER
Writer: Andy Kubert
Penciller: Andy Clarke
DC Comics

Για έναν ολόκληρο μήνα, οι villains του DC Universe καταλαμβάνουν δεκαοκτώ από τις σειρές του New 52 (οι υπόλοιπες δεν κυκλοφορούν τεύχος για αυτόν το μήνα) και λειτουργούν, ουσιαστικά, ως one-shots. Οι τίτλοι αυτοί κυκλοφορούν από ένα έως τέσσερα τέτοια τεύχη, τα οποία είτε λειτουργούν ως tie-ins του FOREVER EVIL, είτε είναι αυτοτελείς ιστορίες.

Το BATMAN 23.1 ανήκει στη δεύτερη κατηγορία και είναι, όπως καταλαβαίνετε από τον “εναλλακτικό” του τίτλο, αφιερωμένο στον αιώνιο εχθρό του σκοτεινού ιππότη. Αφού μας παρουσιάζονται μερικά flashbacks από την τραυματική παιδική ηλικία του Joker, στα χέρια της θείας του Eunice, τον βλέπουμε να μετατρέπεται σε πατρική φιγούρα ενός… πιθήκου (whaaaaaaaaaaaaaaat??!!) και να μοιράζονται καθημερινές στιγμές, αλλά και εγκληματικές περιπέτειες. Είπαμε να είναι διαταραγμένες οι ιστορίες του Joker, αλλά κάποια στιγμή καταντάει αστείο (no pun intended).

dommsdayBATMAN/SUPERMAN #3.1 (DOOMSDAY #1)
Writer: Greg Pak
Penciller: Brett Booth
DC Comics

Και αυτό το τεύχος είναι ανεξάρτητο του FOREVER EVIL, με τη διαφορά ότι είναι πολύ καλύτερο από το BATMAN 23.1! Πάντα απολάμβανα τις ιστορίες που λάμβαναν χώρα στον Krypton πριν την καταστροφή του και θα ήθελα έναν ongoing τίτλο με αυτό το θέμα.

Μέχρι τότε, διαβάζουμε ένα, τρόπον τινά, origin/cameo του Doomsday, με πρωταγωνιστές τους Zod, Kara, Lara, Alura και Zor-El, στον Krypton. Χωρίς να εμβαθύνει ιδιαίτερα, είναι μια ιστορία με γρήγορο ρυθμό, που περισσότερο βάζει παρακαταθήκη για μελλοντικές εξελίξεις, παρά ολοκληρώνεται στο ίδιο το τεύχος.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στο καταπληκτικό σχέδιο του Brett Booth, που αποδίδει άριστα τόσο τη sci-fi, όσο και την fantasy πλευρά του Krypton.

JUSTICE LEAGUE #23.1 (DARKSEID #1)darkseid
Writer: Greg Pak
Artists: Netho Diaz, Paulo Siqueira
DC Comics

Από το ξεκίνημα του New 52, ήταν φανερό ότι ο Darkseid θα είχε πολύ σημαντικό ρόλο σε αυτό. Άλλωστε, η Justice League σχηματίστηκε για να αντιμετωπίσει την απειλή του. Αναμενόμενο, λοιπόν, ένα από τα FOREVER EVIL one-shots του JUSTICE LEAGUE να είναι αφιερωμένο σε αυτόν.

Το πρώτο (και πιο ενδιαφέρον) μέρος του τεύχους, εξιστορεί το πως ο ταπεινός Uxas σκότωσε τους Old Gods και έγινε ο Darkseid, ενώ το δεύτερο καταπιάνεται με την περίφημη πρώτη αναμέτρησή του με τη Justice League και, γενικά, την πρώτη επαφή του με τη Γη και τους ήρωές της. Αρκετά ενδιαφέρουσα ιστορία, που υποφέρει λίγο από το γεγονός ότι το δεύτερο μέρος της είναι κάπως βιαστικό και έχει αρκετά χειρότερο artwork (αποτέλεσμα των δύο διαφορετικών σχεδιαστών).

cheetahWONDER WOMAN #23.1 (CHEETAH #1)
Writer: John Ostrander
Artist: Victor Ibanez
DC Comics

Σε αντίθεση με τα τρία προηγούμενα τεύχη που είδαμε, το WONDER WOMAN #23.1 είναι μέρος του FOREVER EVIL crossover (υπό την έννοια ότι τα γεγονότα σε αυτό διαδραματίζονται ταυτόχρονα με το main event), αν και η ιστορία είναι αρκετά ανεξάρτητη και, στην ουσία, αποτελεί ένα origin της Barbara Minerva/Cheetah.

Η Cheetah, έχοντας αποδράσει από τη φυλακή Belle Reve, θέλει να τελειώσει κάποια προσωπική της υπόθεση, ενώ την ίδια στιγμή καταζητείται από έναν marshal. Σκηνικό της αναπόφευκτης σύγκρουσής τους, θα είναι το στρατόπεδο της σέκτας/αίρεσης λατρείας των Αμαζόνων, στην οποία μεγάλωσε η Barbara και της οποίας ηγείται η θεία της. Το θέμα είναι ποιος κινδυνεύει περισσότερο από την οργή της Cheetah;

BATMAN AND ROBIN #23.2 (COURT OF OWLS #1)batandrob
Writer: James Tynion IV
Artist: Jorge Lucas
DC Comics

Η μυστική οργάνωση Court of Owls, που ελέγχει από το παρασκήνιο τη Gotham City για πάνω από εκατό χρόνια, είναι ένα από τα βασικότερα νέα στοιχεία που εισήγαγε στη μυθολογία του Batman το New 52. Μετά τα γεγονότα του FOREVER EVIL και το χάος που έχει ξεσπάσει στη Gotham City, είναι αναμενόμενο να περιμένουμε την αντίδραση της οργάνωσης.

Ένας πατέρας-μέλος της οργάνωσης ετοιμάζεται για τη σύγκρουση, αφηγούμενος παράλληλα στην κόρη του, ιστορίες που δείχνουν την αποφασιστικότητα και τη σκληρότητα με την οποία το Court of Owls αντιμετώπιζε διαχρονικά όσους έμπαιναν στο δρόμο του. Ποιό θα είναι, άραγε, το μυστικό όπλο τους ενάντια στη νέα απειλή. Το τεύχος είναι από τα καλύτερα tie-ins, τόσο ως stand alone ιστορία, όσο και ως έναυσμα για εξελίξεις στο σύμπαν του Batman.