RANDOM THOUGHTS 13-10-13

cotillard_8

Αυτή η στήλη θα εξακολουθήσει να υπάρχει για όσο καιρό υπάρχουν υπέροχες φωτογραφίες της Marion Cotillard! (Δηλαδή για πάντα;;;)

Καλώς ήρθατε, για μια ακόμη φορά, στην πιο αδιάφορη και “αχρείαστη” στήλη του Comicdom.gr! Αν ενδιαφέρεστε για αμμιγώς comics-related πράγματα, θα σας συμβούλευα να περιηγηθείτε στο υπόλοιπο site. Είναι απολύτως βέβαιο πως θα βρείτε πάρα πολλά άρθρα, reviews, news items, ή παρουσιάσεις, που σίγουρα έχουν κάτι να σας πουν και, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, θα σας συγχύσουν λιγότερο από τα δικά μου παραλληρήματα.

Εγώ σας προειδοποίησα, και από εδώ και πέρα δεν φέρω καμία ευθύνη αν βαρεθείτε ή εκνευριστείτε…

— Ας αρχίσουμε με ένα ακόμη disclaimer: Τα όσα γράφονται σε τούτη εδώ τη στήλη αποτελούν 100% προσωπικές απόψεις του συντάκτη (moi!) και δεν εκπροσωπούν το Comicdom ως φορέα, ή οποιονδήποτε άλλο από τους συντάκτες και τους συνεργάτες του. Το ότι τυχαίνει να υπάρχει μόνο μία στήλη άποψης στο site, δε σημαίνει ότι από αυτήν εκφράζονται οι απόψεις ολόκληρου του Comicdom, όπως αντίστοιχα το γεγονός ότι μόνο ο Ξύδης γράφει reviews για DC, δε σημαίνει πως σε όλους μας αρέσουν τα comics της εταιρίας του Didio.

(Πλάκα-πλάκα, καλό ήταν αυτό. Λέω να το μονιμοποιήσω…)

jessica_chastain_2

Jessica Chastain, ladies and gentlemen! Και είναι σχεδόν στην ηλικία μου!!!

— Επειδή στο προηγούμενο installment της στήλης (here’s a handy link), ενδέχεται να δημιουργήθηκαν λανθασμένες εντυπώσεις και μπορεί κάποιοι να πίστεψαν πως θεωρώ όλες τις thirtysomething γυναίκες, “καμμένα χαρτιά”, ορίστε μια πρόχειρη λίστα με ορισμένες κυρίες που έχουν περάσει (λίγο ή πολύ) τα τριάντα και εξακολουθούν να είναι απλά υπέροχες! (Ορισμένες, μάλιστα είναι και άνω των σαράντα – πού πάει αυτός ο κόσμος, Νίκο Ευαγγελάτο!!!)

Abbie Cornish, Alexis Bledel, Amy Adams, Anna Farris, Anne Hathaway, Busy Phillips, Carla Gugino, Cate Blanchett, Catherine Zeta-Jones, Charisma Carpenter, Charlize Theron, Christina Hendricks, Claire Danes, Cobie Smulders, Diane Kruger, Doona Bae, Elisha Cuthbert, Eliza Dushku, Erica Durance, Eva Green, Eva Mendez, Evangeline Lily, Grace Park, Ηaley Atwell, Halle Berry, Hannah Simone, Isla Fisher, January Jones, Jennifer Connelly, Jennifer Garner, Jennifer Lopez, Jennifer Love Hewitt, Jennifer Morrison, Jessica Alba, Jessica Biel, Jessica Chastain, Julia Roberts, Julie Bowen, Kate Beckinsale, Kate Hudson, Kate Winslet, Kathleen Robertson, Katie Holmes, Kelly Carlson, Kirsten Dunst, Kristine Kreuk, Lake Bell, Maggie Cheung, Maggie Gyllenhaal, Maggie Q, Malin Akerman, Marion Cotillard, Marisa Tomei, Melinda Clarke, Michelle Williams, Minka Kelly, Morena Baccarin, Paula Patton, Rachel Bilson, Rachel McAdams, Romola Garai, Rosario Dawson, Rose Byrne, Rose McGowan, Roselyn Sanchez, Sandra Bullock, Sarah Paulson, Sienna Miller, Sofia Vergara, Sophia Bush, Stana Katic, Summer Glau, Yvonne Strahovski, Zhang Ziyi, Zooey Deschanel.

Ζητώ συγνώμη αν ξέχασα κάποια…

kokkinopoulos

What a douchebag!

— Random Misandry Alert #1: Ο Alpha εξακολουθεί να προβάλει, σε επαναλήψεις, μια από τις σιχαμένες σειρές του Πάνου Κοκκινόπουλου (ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΚΥΚΛΟΣ, ΔΕΚΑΤΗ ΕΝΤΟΛΗ, δεν θυμάμαι ποιά από τις δύο). Στις σειρές αυτού του μπαγλαμά, στο 99% των περιπτώσεων, οι άντρες είναι καθάρματα, ανώμαλοι, εκμεταλλευτές, δολοφόνοι, απατούν κατ’ εξακολούθηση τις γυναίκες τους, και γενικά είναι μία με δύο κλίμακες κάτω από τα πιο σιχαμερά πλάσματα που μπορεί να συναντήσει κανείς στη φύση ή στη φαντασία συγγραφέων τρόμου. Αντίθετα, οι γυναίκες, τις περισσότερες φορές, είναι υπέροχα πλάσματα που έχουν αδικηθεί κατάφωρα, κακοποιημένες, βιασμένες, και γενικώς κατατρεγμένες. Σε αυτές τις περιπτώσεις, οι γυναίκες τελικά δικαιώνονται, είτε από κάποιο twist of fate που τιμωρεί τους κακούς, είτε επειδή οι ίδιες παίρνουν το νόμο στα χέρια τους και προβαίνουν σε αντίστοιχης βιαιότητας εγκλήματα, τα οποία συνήθως είτε μένουν ατιμώρητα είτε τιμωρούνται δυσανάλογα ελαφρά. Στις ελάχιστες των περιπτώσεων όπου ο άντρας είναι αυτός που έχει αδικηθεί από τη μοίρα, την κοινωνία, ή κάποια γυναίκα, ΠΟΤΕ δεν δικαιώνεται στο τέλος του επεισοδίου, καθώς είθισται να βρίσκει τραγικό (και συχνά βίαιο) θάνατο. Πάνο Κοκκινόπουλε, δε γαμιέσαι και εσύ και ο γρύλλος σου!

— Πρόσφατα άκουσα στην τηλεόραση το όνομα “Νικαίτη”. Δεν ξέρω αν μπαίνει στο Top 10 των πιο γελοίων ονομάτων, αλλά σίγουρα διεκδικεί μια θέση…

interview_with_the_vampire_kirsten_dunst

Το καλύτερο πράγμα σε αυτή τη σκατοταινία ήταν η υπερ-ταλαντούχα Kirsten Dunst…

Πριν από καμιά βδομάδα, αποπειράθηκα να ξαναδώ (για τρίτη ή τέταρτη φορά) το INTERVIEW WITH THE VAMPIRE του Neil Jordan. Εξακολουθεί να είναι μια κυριολεκτικά ανυπόφορη ταινία, στην οποία υπάρχει πιθανώς το μεγαλύτερο waste of talent που έχω δει ποτέ. Γενικά, δεν είμαι πολύ φίλος των vampire movies, αλλά τα προβλήματά μου με τη συγκεκριμένη ταινία είναι πολύ περισσότερα (και πολύ μεγαλύτερα) από αυτό.

— Συχνά μπαίνω στη διαδικασία να σκεφτώ ποιοί είναι οι πιο υπερτιμημένοι δημιουργοί στην ιστορία των comics. Συνήθως καταλήγω στα ίδια 4 ονόματα (Joe Sacco, Marjane Satrapi, Craig Thompson, Alan Moore), αλλά ποτέ δεν μπορώ να αποφασίσω ποιός από τους τέσσερις αξίζει περισσότερο τον τίτλο. Any help?

— Εξαιρετική σκέψη/δήλωση ενός φίλου, σε ένα κινηματογραφικό forum που συχνάζω, με αφορμή την είδηση ότι ο Martin Scorsese έχει καταλήξει σε ένα cut 220 λεπτών για την καινούργια του ταινία, THE WOLF OF WALL STREET και βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το στούντιο, που (προφανώς) του ζητάει να την κόψει κι άλλο. Την αναδημοσιεύω όπως ακριβώς γράφτηκε (και τονίζω πως συμφωνώ 100%!):

“I’m not saying I’m positive that the 220 minutes is the best possible Wolf movie, maybe it’s not, but I’d rather have 200 Casinos to save one The Magnificent Amberson’s original cut. In other words, I’d always trust the director over the producer. Sometimes the producer’s right and a movie becomes better with a tighter cut, but so many times the cuts have ruined potential great movies…”

clark_gregg_agents_of_shield

Για μένα θα είναι πάντα ο πρώην άντρας της Christine…

— Δεν φαντάζομαι να εκπλαγεί κανείς αν πω ότι δεν έχω δει ακόμη το AGENTS OF S.H.I.E.L.D.; Ναι, ήμουν βέβαιος. Ίσως, όμως, εκπλαγείτε από το πόση αδιαφορία έχει αρχίσει να προκαλείται γενικά, στις τάξεις του Comicdom, για τη συγκεκριμένη σειρά. Ήδη, οι περισσότεροι που είχαν δει το πρώτο επεισόδιο έχουν εγκαταλείψει τη μάχη, ενώ και κάποιοι άλλοι είναι… στο μεταίχμιο. Ειλικρινά σας μιλάω, δεν το περίμενα! Πάντως, η σειρά πάει καλά στα ratings, και ήδη το ABC παράγγειλε και δεύτερη σεζόν. (Υπάρχει ένας βαθμός γελοιότητας στο να λέμε πως ένα μαγαζάκι της Disney “παράγγειλε” κάτι από ένα άλλο μαγαζάκι της Disney, αλλά αν θέλουμε να είμαστε τυπικοί, δεν μπορούμε να το διατυπώσουμε αλλιώς…)

— Μπορεί ο Joseph Lapin του Slate να μιλάει για τους SIMPSONS, σε αυτό το άρθρο, αλλά οι απόψεις που εκφράζει αντικατοπτρίζουν απόλυτα όλα όσα πάνε (κατά τη γνώμη μου) στραβά με τα αμερικανικά comics, την τελευταία δεκαετία.

— Random misandry alert #2: Παρατηρήσατε, φαντάζομαι, τον τεράστιο ντόρο που έγινε με θέμα τη σύλληψη τριών γυναικών για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής; Προφανώς, τα τσακάλια που θέλουν να αποκαλούνται δημοσιογράφοι, αλλά και η “κοινή γνώμη”, δεν μπορούν να δεχτούν με τίποτα το ότι υπάρχουν και γυναίκες φασίστριες, ικανές για εγκληματικές πράξεις και το συγκεκριμένο γεγονός φαίνεται να τους έχει κάνει τρομερή εντύπωση…

american_hustle_christian_bale

Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω ο Christian Bale. Κατά προτίμηση χωρίς τη γελοία φωνή του Batman.

— Δεν μπορώ να αποφασίσω αν γουστάρω περισσότερο τα 70s style posters για το BLOOD TIES του Guillaume Canet, ή τα 70s style posters για το AMERICAN HUSTLE του David O. Russell! Και τις δύο ταινίες, πάντως, τις περιμένω σαν τρελός, αν και φοβάμαι πως θα αργήσουν να έρθουν στις εγχώριες κινηματογραφικές αίθουσες.

— Η ψυχραιμία με την οποία ο περσινός MVP του NFL, Adrian Peterson, έχει αντιμετωπίσει την είδηση πως ο γιος του κακοποιήθηκε μέχρι θανάτου από τον γκόμενο της πρώην γυναίκας του, μου προξενεί ανάμικτα συναισθήματα έκπληξης και θαυμασμού. Δε νομίζω πως οι περισσότεροι άνθρωποι θα επιδείκνυαν αντίστοιχη νηφαλιότητα στη θέση του.

— Για να αλλάξουμε κλίμα, BEST FYC AD EVER!!!

— Εικοσι-πέντε μέρες μέχρι να βγει στις αίθουσες το GRAVITY! Sandra is coming, bitches!!!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=_KJHRF6RlTQ[/youtube]

— Η DC βγάζει στην αγορά μια ακόμη νέα σειρά Batman, με τίτλο BATMAN ETERNAL. Προφανώς, οι ήδη υπάρχουσες σειρές είτε θεωρούνται λίγες, είτε δεν επαρκούν για να καλύψουν, θεματολογικά, όλα τα φάσματα της προσωπικότητας του Σκοτεινού Ιππότη. Α, σας είπαμε ότι το ETERNAL θα είναι και εβδομαδιαίο; Μπορώ σχεδόν να διαβάσω τα comments του ανώνυμου φίλου μας που θέλει να εξαφανίσει το New 52, χωρίς να χρειαστεί να τα γράψει!

jlaw-okay-thumb-up

Jennifer approves of this post!

— Πράγματα που κάνουν τον κόσμο καλύτερο (εκτός της Marion Cotillard, φυσικά), in random order: Το NO RESERVATIONS του Anthony Bourdain, τα comics του Kevin Huizenga, οι τηγανιτές πατάτες, το WEST SIDE STORY, οι επαναλήψεις του FRIENDS στο Star, το στήθος της Jennifer Lawrence. (To be continued…)

— Και με αυτή την ευχάριστη νότα, λέω να το “μαζέψω” και το σημερινό. Ευχαριστώ όσους έμειναν μέχρι το τέλος. Όσο για τους υπόλοιπους, δεν σας κρατάω κακία. Κι εγώ το ίδιο θα έκανα στη θέση σας!