IMAGINE AGENTS #1

Writer: Brian Joinesimagineagents
Artist: Bachan
Boom! Studios

Αποφάσισα, αυτή την εβδομάδα, να σας πάω κάτι χρόνια πίσω! Όταν ήσασταν και εσείς παιδιά (και εγώ μαζί σας), ξέγνοιαστα ακόμη και χωρίς υποχρεώσεις, με κυριότερη ασχολία να είναι το παιχνίδι. Παιχνίδι στη γειτονιά, στο σχολείο, ή ακόμα και στο σπίτι, μόνοι σας. Ή ίσως όχι και τόσο μόνοι. Πολύ απλά, γιατί είχαμε – μόνο οι πιο cool – ένα φίλο αποκλειστικά δικό μας, που μόνο εμείς μπορούσαμε να δούμε. Κάποια στιγμή, όμως, εκείνος έφυγε και μείναμε με την απορία που πήγε και γιατί μας παράτησε.

Στο να θυμηθούμε όλες αυτές τις ωραίες στιγμές, μας βοηθάει το IMAGINE AGENTS, όπου βλέπουμε μία μυστική υπηρεσία, η οποία έχει ως σκοπό της να παρακολουθεί τους φανταστικούς φίλους των παιδιών.

Και κάπως έτσι ξεκινάει και η ιστορία. Ένα παιδάκι έχει αποκτήσει τον φίλο του, ο οποίος δεν είναι και ιδιαίτερα ήσυχος, με αποτέλεσμα να προκαλεί ζημιές και να κάνει κάθε είδους αταξίες στη γειτονιά. Γι’ αυτό το λόγο, imagineagents1οι δύο πράκτορές μας πηγαίνουν να ξεκαθαρίσουν την κατάσταση. Τον πιάνουν μέσα σε ένα πολύ μικρό κουτάκι και η μέρα συνεχίζει ήρεμα. Όπως και στο παρακάτω σχολείο, όπου ο Elliot, μαζί με τον δικό του φίλο τον Furdlegurr, παίζει με τους φίλους του. Ο Furdlegurr, όμως, έχει επισκέψεις, ανεπιθύμητες όπως φαίνεται. Κάποιος ονόματι Polo, που φωνάζει “κακός” από χιλιόμετρα, επιθυμεί το join the dark side.

Φαίνεται, λοιπόν, πως μέχρι και οι φανταστικοί μας φίλοι χωρίζονται σε καλούς και κακούς. Και οι τελευταίοι έχουν βαρεθεί των κόσμο των παιδιών, καθώς και τα ίδια τα παιδιά. Πριν από αυτό, όμως, ήρθε η ώρα να απαντηθούν οι μεγαλύτερες απορίες των παιδιών. Γιατί έφυγε ο φίλος μου και που πήγε; Έφυγε γιατί έγινες 8 χρονών – και αν υποστηρίξεις πως ακόμη είχες φίλους, ψεύδεσαι ασυστόλως. Και έτσι έφυγε και ο Blonder από τη Molly. Και έτσι πήγαν οι πράκτορες για να τον μαζέψουν και να τον πάνε σε μία πόλη όπου πηγαίνουν “όταν έρθει η ώρα τους. Ορίστε, φίλε αναγνώστη, τώρα ξέρεις!

Και μιας και οι πράκτορες πήγαν στην πόλη να αφήσουν τον Blonder, ο Agent Slatern, μετά από ένα imagineagents4τηλεφώνημα του “πράκτορα τέρας”, Jupert, τον ενημέρωσε για την εμφάνιση του κακού, Dapple, και του πληροφοριοδότη, Big Doll. Η συνάντηση του Slatern με την Big Doll δεν είναι τόσο καλή. Πίσω στο σπίτι του Elliot, τον επισκέπτεται ο Scott, ένα παιδί που τον χτύπησε με μία μπάλα και ήρθε να ζητήσει συγνώμη. Και καθώς ο Elliot βοηθάει τη μαμά του, ο Scott βλέπει τον Furdlegurr. Κανένα παιδί, όμως, δεν μπορεί να δει τον φανταστικό φίλο του άλλου. Ίσως ο Scott, τελικά, να μην είναι ένα απλό παιδί.

Λίγο παρακάτω, τελειώνει η ιστορία. Μία ιστορία με πολλή φαντασία ή πολύ απλά την εξιστόρηση όλων εκείνων των γεγονότων που ξεχνάμε καθώς μεγαλώνουμε. Όπως και να ‘χει, ο Joines έχει κάνει εξαιρετική δουλεία στο σενάριο με πολύ μεγάλη εφευρετικότητα στα ονόματα! Αλλά και ο Bachan, από πλευράς σχεδίου, έχει κάνει απίστευτη δουλειά. Συνδυάζει “ώριμο” σχέδιο με τερατάκια και λούτρινα ζωάκια, βγαλμένα από παιδικά comics, αλλά το κάνει τόσο ωραία, που ταιριάζουν όλα μεταξύ τους.

Γι’ αυτό αφήστε για λίγο τις υποχρεώσεις σας και ρίχτε μία ματιά στις σελίδες του IMAGINE AGENTS, γυρίζοντας μερικά χρόνια πίσω. Πού ξέρετε, ίσως ο δικός σας φίλος να είναι κάπου εκεί μέσα!