SHUT UP AND TAKE MY MONEY! 23-10-13

Καλωσορίσατε στη στήλη που αναλαμβάνει να δει την πλειονότητα των crowdfunded comics projects που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και να προτείνει μια επιλογή από αυτά, προσπαθώντας να μοιραστεί τον πόνο άλλης μιας πηγής απώλειας χρημάτων της υπογράφουσας με άλλους ομοιοπαθείς. Αυτή τη φορά, έχουμε ιστορίες τρόμου από τοπ δημιουργούς, έναν τσάρο σε κώμα, υπερηρωικούς θανάτους και έναν προβληματισμό σχετικά με τα γλωσσικά και γεωγραφικά σύνορα.

  • SPOTLIGHT

Το project που μας έκανε να αναφωνήσουμε αυτό το 15θήμερο “Shut up and take my money!”

IN THE NIGHT

[flv]https://d2pq0u4uni88oo.cloudfront.net/projects/660858/video-291118-h264_base.mp4[/flv]

What’s the Story (Morning Glory?): Ανθολογία από short comics τρόμου, από μια πολύ δυνατή ομάδα δημιουργών. Στο Kickstarter προσφέρεται το limited copy, οπότε αν δεν προλάβετε, μην θρηνείτε, θα κυκλοφορήσει και από την IDW.

Claim to fame: (βαθιά ανάσα) Steve Niles, Scott Snyder, Cyllen Bunn, Paul Tobin, F. Paul Wilson, Declan Shalvey, Tradd Moore, Andy Belanger, Patric Reynolds, Matthew Dow Smith, Garry Brown, Marc Laming, Brian Level (παχ… τέλος ανάσας). Έχει κι άλλο κόσμο, πηγαίνετε στην σελίδα του project, για να τους δείτε όλους, καθώς και δείγματα.

Notable perks: Είχε αρκετά, αλλά έχουν πλέον εξαντληθεί.

Πόσο πάει το μαλλί; $10 το PDF, $50 (συν $20 μεταφορικά) η oversize εκτυπωμένη έκδοση (και δώρο το PDF).

inthenight

  • LAST MINUTE

Project που λήγει σε λίγη ώρα και δεν έχει πιάσει ακόμα τον οικονομικό του στόχο. Γίνε και εσύ ο ήρωας της τελευταίας στιγμής! (Σημείωση: Το ότι δεν έχει γίνει funded ισχύει για τη στιγμή που γράφεται το κείμενο. Συχνά, τα projects παίρνουν το δυνατότερο οικονομικό boost τους την τελευταία στιγμή, οπότε ενδέχεται, τη στιγμή που το διαβάζετε, να τα έχει καταφέρει)

MAELSTROM

[youtube]http://youtu.be/BgzC_0rHyO4[/youtube]

maelstorm2What’s the Story (Morning Glory?): Σε ένα εναλλακτικό σύμπαν, δεν υπήρξε ποτέ η ρωσική επανάσταση και ακόμη μέχρι σήμερα (;) η χώρα κυβερνάται από τον τσάρο. Ο οποίος, όμως, τελευταίως, για άγνωστους λόγους, βρίσκεται σε κώμα και ένας νεαρός στρατιώτης καλείται να μπει στο μυαλό του και να πολεμήσει για να τον ξυπνήσει.

Claim to fame: Δημιουργός του είναι ο Καναδός Denis Rodier (THE DEATH AND RETURN OF SUPERMAN, L’ORDRE DES DRAGONS, L’APOGEE DES DRAGONS).

Notable perks: Αυτοκόλλητα, soundtrack, sketchbook, prints, σκίτσα, original σελίδες, ξύλινο κουτί βαμμένο με το χέρι!

Πόσο πάει το μαλλί; $15CAD το digital (με εγγραφή στο VIP section του site του δημιουργού), $50CAD (συν $8CAD μεταφορικά) η έντυπη εγγραφή (και δώρο το digital πακέτο).

maelstorm

  • ALREADY FUNDED

Αν δε θες να τρως τα νύχια σου από την αγωνία για το αν τελικά θα γίνει funded ένα project και δεν έχεις καμία διάθεση να πρήξεις όλους τους φίλους σου να δώσουν και αυτοί τον οβολό τους, μπορείς να επενδύσεις σε σιγουράκι.

A HERO’S DEATH

[flv]https://d2pq0u4uni88oo.cloudfront.net/projects/652942/video-284239-h264_base.mp4[/flv]

What’s the Story (Morning Glory?): Τί συμβαίνει μετά το θάνατο ενός υπερήρωα; Μια δημοσιογράφος ερευνά τις επιπτώσεις, 20 χρόνια μετά το τραγικό συμβάν.

death

Claim to fame: Στο σχέδιο ο Mark Texeira (GHOST RIDER, WOLVERINE, PUNISHER) και σενάριο από τον Ricardo Sanchez (RESIDENT EVIL, LEGENDS OF THE DARK KNIGHT, RIFT).

Notable perks: Αυτόγραφα, υπογεγραμμένα αντίτυπα, σκίτσα και original σελίδες.

Πόσο πάει το μαλλί; $10 το digital copy, $20 (συν $10 μεταφορικά) το TPB (μαζί με το digital, PDF του διηγήματος που το ενέπνευσε και αναφορά του ονόματός σου, στο οπισθόφυλλο).

  • THE WISDOM OF THE CROWDS

Εμμμ… ναι. Το πιο wtf project που είδαμε τελευταία.

CΙΤΑΤΒΟΚΕΝ – NECRONASSES LILLA SVARTA

What’s the Story (Morning Glory?): Είναι ένα σουηδέζικο comic. Στα σουηδικά. Όλη τη σελίδα του project στα σουηδικά… sigh. Δεν θέλω να παρεξηγηθώ, καταλαβαίνω να θέλεις να εκδόσεις το έργο σου στην γλώσσα σου και να απευθυνθείς στο (μεγάλο;) προϋπάρχον κοινό σου. Αλλά, τουλάχιστον για μένα, ένα από τα βασικά προτερήματά του crowdfunding είναι ότι απευθύνεσαι, πλέον, σε ένα διεθνές κοινό, χωρίς να υπάρχει ανάγκη για μεσάζοντες. Δηλαδή, αυτό το καημένο, από τις εικόνες χαριτωμένο φαίνεται, γιατί να μην το βγάλεις και στα αγγλικά; Ή ακόμη καλύτερα, να έχεις μια αγγλική και μια σουηδική έκδοση, αφού το έχεις πάρει πατριωτικά, και να αφήσεις τους backers σου να επιλέξουν (όπως ακριβώς κάνουν στο αμέσως προηγούμενο project που παρουσίασα); Έστω, στην τελική, βάλε κάτι στα αγγλικά στο project page, μπας και θέλει κανένας άνθρωπος να το πάρει για το art και μόνο…

Notable perks: θα σας γελάσω…

Πόσο πάει το μαλλί; …και δεν το θέλω!

sweden