O Asterix Επιστρέφει!

Asterix picts

Μετά από 8 χρόνια μια σειρά που έχει γνωρίσει τεράστια επιτυχία σε όλο τον κόσμο επιστρέφει. Ο Αστερίξ και ο εύσωμος (όχι χοντρός) Οβελίξ επιστρέφουν με μια ολοκαίνουρια περιπέτεια για πρώτη φορά χωρίς τους αρχικούς δημιουργούς της σειράς των επιτυχημένων βιβλίων.

Το 1959 ο Albert Uderzo και ο συγγραφέας Rene Goscinny δημιούργησαν τη σειρά αυτή που έμελλε να γίνει ένα παγκόσμιο φαινόμενο αφού έχει μεταφραστεί σε 110 γλώσσες και διαλέκτους. Παράλληλα πρόκειται για ένα εκδοτικό φαινόμενο με το αστρονομικό ποσό των 352 εκατομμυρίων πωλήσεων σε όλο τον κόσμο.

Το 2011 ο Uderzo – ο οποίος είχε αναλάβει τη συγγραφή μετά το θάνατο του Goscinny – είχε δηλώσει ότι δεν πρόκειται να ξαναζωγραφίσει για τη σειρά και πολλοί είχαν αποκλείσει την πιθανότητα να δούμε μια καινούρια περιπέτεια των δύο ολότρελων Γαλατών.

Οι δύο καλλιτέχνες που αναλαμβάνουν να ανανεώσουν μια βαριά κληρονομία είναι οι Jean-Yves Ferri στο σενάριο και Didier Conrad στο σχέδιο.

Η νεα περιπέτεια των δύο φίλων και 35η στη σειρά τους πάει για δευτερη φορά στη Βρετανία και αυτή της φορά τους ταξιδεύει στη Σκωτία.