ONLINE COMICS: THE LESS THAN EPIC ADVENTURES OF TJ AND AMAL

Writer/Artist: E. Κ. Weaver 16046137
http://tjandamal.com/

Καλως ήλθατε και πάλι στην υπέροχη στήλη μας. Ξέρω, ξέρω, κάθε φόρα περιμένετε “κάτι απίθανο να συμβεί” και θέλω να πιστεύω ότι σπάνια απογοητεύεστε!

Σήμερα, λοιπόν, σας συστήνω τις επικές περιπέτειες των TJ και Amal. Με τέτοιο τίτλο, τί σας έρχεται στο μυαλό; Τέρατα; Δράκοι; Ιππότες; Ξιφομαχίες, ξόρκια και βασίλισσες; Μάγισσες και βάρβαρες μάχες; Χμμ… Τελικά, όπως αποδεικνύεται, τίποτα από τα παραπάνω.

Η ιστορία εκτυλίσσεται στο (σχεδόν) “εδώ” και το “τώρα”, με πλοκή που δύσκολα θα μαντεύατε.

Ο Amal, Αμερικάνος ινδικής καταγωγής, διαλύει τον επικείμενο γάμο του, λίγο πριν την τελετή, και κάνει come out στη συντηρητική οικογένειά του (για όσους δεν είναι οικείοι με τον όρο: come out = παραδέχομαι ανοιχτά ότι είμαι gay). Έχοντας περάσει τη νύχτα σε ένα bar, το επόμενο πρωί τον βρίσκει να έχει συνάψει συμφωνία για ένα οδικό ταξίδι 5.500 χιλιομέτρων, με έναν ψιλόλιγνο, περιπλανώμενο τύπο με ράστα και cool attitude, που ακούει στο όνομα TJ.

779123Ο τελευταίος υποστηρίζει ότι η συμφωνία έχει ως εξής: ο Amal βάζει το αυτοκίνητο και την οδήγηση (μιας και ο ίδιος είναι άσχετος) και εκείνος χρηματοδοτεί όλο το ταξίδι, από τη  βενζίνη μέχρι το φαγητό. Το ταξίδι από το Berkley ως το Providence αρχίζει, λοιπόν, και ο καθένας το κάνει για τους δικούς του λόγους. Ο Amal για να σκεφτεί πώς θα αντιμετωπίσει την οικογένειά του, ενώ στο μεταξύ έχει υποσχεθεί στην αδερφή του ότι θα παραβρεθεί  στην αποφοίτησή της, και ο TJ… Μια στιγμή, αυτό καλύτερα να το ανακαλύψετε μόνοι σας!

Το σίγουρο είναι ότι η συγκεκριμένη αποτελεί μία από τις πιο καλογραμμένες ιστορίες comic που έχω διαβάσει. Οι χαρακτήρες είναι τόσο ξεχωριστοί και άρτια δομημένοι, που νομίζεις ότι θα τους συναντήσεις μόλις βγεις από το σπίτι σου. Με κάθε σελίδα που διαβάζεις, περιμένεις να δεις την εξέλιξη, προσπαθώντας να μαντέψεις τα μελλούμενα.

373_zpsf94521adΤο σχέδιο είναι ασπρόμαυρο, ρεαλιστικό και ιδιαίτερα δραματικό, ενώ οι εκφράσεις και οι κινήσεις είναι μοναδικές. Δεν είναι τυχαίο, μιας και η Weaver αφιερώνει από δέκα έως είκοσι πέντε ώρες για να ολοκληρώσει μια “σελίδα”. Η δημιουργός έχει δουλέψει τα πάντα λεπτομερώς και με προσοχή. Από τις κινήσεις και τον τρόπο ομιλίας του κάθε χαρακτήρα έως τους περιβάλλοντες χώρους και τις γωνίες λήψεις. Ο παρών τίτλος είναι το πρώτο της comic και το δούλευε δύο χρόνια πριν αρχίσει να το ανεβάζει υπομονετικά στο διαδίκτυο. Η πρώτη “σελίδα” έκανε την εμφάνισή της το Δεκέμβριο του 2009 και, από τότε, δύο νέες “σελίδες” κάνουν την εμφάνισή τους ανελλιπώς κάθε Τρίτη, ενώ η ιστορία αναμένεται να ολοκληρωθεί στις αρχές του 2014.

Αν θέλετε να το αγοράσετε και τυπωμένο, μπορείτε να το κάνετε κατευθείαν από το online store του comic, όπου μέχρι τώρα είναι διαθέσιμοι οι δύο από τους τρεις τόμους.

Εν κατακλείδι (όπως λέγαμε και στην έκθεση), το THE LESS THAN EPIC ADVENTURES OF TJ AND AMAL είναι ένα gay comic, το οποίο θίγει μια πληθώρα ζητημάτων μέσα από τις επικές περιπέτειες των δύο αγοριών. Γιατί παρόλο που δεν έχουν δράκους, επικές τις λες! Όπως και να ‘χει, gay ή straight, τα ίδια προβλήματα αντιμετωπίζουμε.

Α, ξέχασα να σας πω ότι απεικονίζονται και σκηνές σεξ, αρκετά αποκαλυπτικές, χωρίς να αγγίζουν ωστόσο τα όρια του πορνό.

Πατήστε εδώ και αρχίστε το διάβασμα τώρα!