Η Καινούργια Ms. Marvel

Kamala-Khan-muslim-ms-marvel-ftr

H Marvel ανακοίνωσε μια καινούργια ενσάρκωση της Ms Marvel, κάτι που πολλοί περιμέναμε. Αλλά αυτή η ηρωίδα είναι μια διαφορετική Ms. Marvel και μάλιστα είναι μια διαφορετική υπερηρωίδα σε όλον αυτό τον κόσμο των υπερηρώων και στις δύο μεγάλες εταιρείες.

Και αυτό γιατί η 16χρονη Kamala Khan είναι shapeshifter, θαυμάστρια της Carol Danvers – πλέον Captain Marvel – και εμπνέεται από αυτή να αναλάβει το ρόλο της Ms Marvel. Δεν είναι, όμως, αυτό το κομμάτι της ιστορίας της που κάνει τη Kamala Khan έναν από τους πιο πολυσυζητημένους χαρακτήρες στον κόσμο των υπερηρώων.

Αυτό που κάνει την Kamala Khan τόσο ξεχωριστή είναι ότι είναι πακιστανικής καταγωγής και μουσουλμάνα, κάνοντας την ήδη μια από τους ελάχιστους χαρακτήρες αυτής της θρησκείας και σαφώς την πιο προβεβλημένη μέχρι τώρα. Αυτό το εγχείρημα, που θα ταράξει σίγουρα τα νερά, θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του νέου έτους, όταν και η νέα Ms Marvel θα εμφανιστεί στο ALL NEW MARVEL NOW! POINT ONE, πριν αποκτήσει τη δική της σειρά από το Φεβρουάριο του 2014.

Τη σειρά κλήθηκαν να αναλάβουν η G. Willow Wilson (AIR) και ο Adrian Alphona (RUNAWAYS). Η επιλογή της Wilson δεν είναι τυχαία, μιας και η ίδια έχει ασπαστεί το Μουσουλμανισμό και έχει ήδη ασχοληθεί με το μουσουλμανικό πολιτισμό, τόσο στο AIR όσο και στο βιβλίο της ALIF THE UNSEEN.