ΑDVENTURE TIME: CANDY CAPERS #1-4

Writer: Yuko Ota, Ananth PanagariyaCandyCapers_01_A
Artist: Ian McGinty
Boom! Studios

Όταν η Κλαίρη και ο Mike μου είπαν για πρώτη φορά για τη σειρά ADVENTURE TIME, τους κοίταξα καλά-καλά… Δεν ήξερα για τι μιλούσαν με puppy eyes μάτια να λάμπουν! Μάλλον η δουλειά με είχε απορροφήσει αρκετά ώστε να χάσω το μπούσουλα… Έτσι, από το πρώτο κιόλας επεισόδιο κόλλησα! Και η μεταφορά της σειράς σε comic είναι αναμφίβολα μια από τις καλύτερες που έχω δει!

Eπί του προκειμένου τώρα… Κάτι βρωμάει στην Land of Ooo και σίγουρα όλοι θα πάρουμε πρέφα τι, στα τέσσερα πρώτα τεύχη του ΑDVENTURE TIME: CANDY CAPERS. Όταν οι Finn και Jake απαγάγονται, η πριγκίπισσα Bubblegum χρήζει επικεφαλής της αποστολής ανέρευσής τους τον Peppermint Butler και τον Cinnamon Bun…

Χωρίς να έχουν κάτι να ζηλέψουν από την animated series,τα comics ADVENTURE TIME είναι ζωντανά, πολύχρωμα, με naive σχέδιο και ψυχεδελικά, καραμελένια χρώματα, με πολύ καλή ροή στο storytellling και αναμφίβολα μια δυνατή ομάδα δημιουργών. Στο πρώτο τεύχος, η ιστορία ξεκινά από τη στιγμή που η Princess Bubblegum ψάχνει το σφυρί, το οποίο είχε δανείσει στο δίδυμο  Finn και Jake ως βοηθητικό εργαλείο για τις περιπέτειές τους. Έχοντας φάει όλο τον κόσμο, και βρίσκοντας μήτε το σφυρί μήτε το δίδυμο, καλεί τον Peppermint Butler και τον Cinnamon Bun για να τους ψάξουν. Σε αυτό το σημείο, να πω ότι μου θύμισαν πολύ το δίδυμο Sherlock Holmes & Watson, χωρίς κάποια φανερή ομοιότητα…  Αφού κάνουν τη σχετική έρευνα και δε βρίσκουν ίχνη τους – και με την πριγκίπισσα σε κατάσταση απελπισίας για τη τύχη του βασιλείου και των κατοίκων της υπό την απειλή των εισβολέων –  ξεκινάνε το οδοιπορικό τους προς την ανεύρεση των χαμένων ηρώων.

b3712a810c75c88306eeee63ab21356fΣτο #2, ο Peppermint Butler καλεί την Marceline και τον Tree Trunks για να αναλάβουν τον ρόλο των νέων ηρώων της  Ooo και τους στέλνει σε αποστολή για να διαλευκάνουν τα περίεργα γεγονότα που διαδραματίζονται στην πόλη. Στο δρόμο για το Bloodskull Village, συναντάνε τον Charlie Mayor, ο οποίος τους αποκαλύπτει την κατάρα που επικρατεί στο χωριό, με αποτέλεσμα οι κάτοικοί του να έχουν την ψυχή τους έξω από το σώμα τους! Η Marceline, ως γνήσια Vampire Queen, προσπαθεί να τη βγάλει καθαρή και να την κάνει, αλλά επικρατεί ο Tree Trunks που την ενθαρρύνει να ερευνήσουν το περιστατικό!Μετά από πολλές αποκαλύψεις, πετυχαίνουν ως κλοπιμαίο το σπαθί του Finn… Στο δρόμο της επιστροφής τους στο Candy Kingdom, παραιτούνται από τη θέση των ηρώων και αυτό βάζει σε υποψίες τον Peppermint Butler σχετικά με την τελευταία φορά που η Marceline είδε ζωντανούς τους Finn και Jake.

Στο #3 ο Peppermint Butler και ο Cinnamon Bun βρίσκονται στην Land of Death, με τελικό προορισμό το Death’s Castle, για να ρωτήσουν τον Θάνατο αν ο Finn και ο Jake είναι πραγματικά νεκροί, όπως ισχυρίζεται η Marceline. Για κακή τους τύχη, ο φύλακας της πύλης είναι σε διακοπές και ο αντικαταστάτης του είναι πολύ αυστηρός ως προς το ποιόν αφήνει να τη διαβεί… Σαν αντάλλαγμα για την πρόσβαση στην πύλη, τους προτείνει την αγορά ενός workout smoothie, αλλά το πλάσμα που το φτιάχνει χρειάζεται ένα συστατικό που βρίσκεται σε δύσβατη περιοχή. Μετά από πολλές ταλαιπωρίες, εξασφαλίζουν την πρόσβασή τους και έκπληκτοι μαθαίνουν ότι οι φίλοι τους είναι ζωντανοί, οπότε πολύ κακό για το τίποτα!

Στο #4  έχουμε τους ντετέκτιβ μας Peppermint Butler και Cinnamon Bun στο παζάρι, αναζητώντας το σπαθί των Finn & Jake, την τρελή πάπια που τους τραγουδάει αινιγματικά, οδηγώντας τους στην επίλυση του μυστηρίου, και το ξέπλυμα χρήματος στο Casino Royal, με guest εμφάνιση της εμπρήστριας πριγκίπισας, Agent Princess! Δε θα μπορούσε όμως να λείπει από τη τρελοπαρέα ο Ice King με τις γκάφες του!

adventure-time-candy-capers-4-cover-dΣχετικά με τους δύο πρωταγωνιστές μας, έχω να πω ότι, ενώ αρχικά δείχνουν μικροί και αθώοι, εν τέλει μας εκπλήσσουν ευχάριστα με τις ικανότητές τους! Ο Peppermint Butler είναι ένα καλοντυμένο ζαχαρωτό με γεύση μέντα που δουλεύει ως μπάτλερ και κατά βάση είναι ανέμελος και χαρούμενος, αλλά ουσιαστικά το παίζει πιο χαζός απ΄οτι πιστεύει ο κόσμος πως είναι. Προσωπικά, θεωρώ ότι αποπνέει ένα μυστήριο. Αντίθετα, ο Cinnamon Bun είναι ένας χαζούλης και αφηρημένος Candy man. Έχει σύνδρομο ελλειματικής προσοχής και δε σκέφτεται καθαρά. Μοιάζει με ηλικιωμένο ανδρα και έχει ζάρες. Γενικά, δεν την παλεύει και πολύ, ωστόσο, είναι πάντα πρόθυμος να βοηθήσει τον Peppermint Butler. Είναι ευτύχημα που σε κάθε τεύχος οι ήρωες εναλλάσονται και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον στα πρόσωπα που εμφανίζονται ως guests!

H εικονοπλαστική ικανότητα του McGinty είναι εκπληκτική και η αισθητική του ισορροπεί με το σχέδιο στην animated series. Πολύ ευφυές βρήκα το γεγονός ότι, ενώ στην τηλεοπτική σειρά έχουμε πρωταγωνιστές τον Finn και τον Jake, στα τεύχη του ΑDVENTURE TIME: CANDY CAPERS, οι “κομπάρσοι” αποκτούν ενεργό και πρωταγωνιστικό ρόλο! Η απλότητα και η καθαρότητα στο σχεδιασμό εξυπηρετούν με μαθηματική ακρίβεια την εκφραστικότητα και την κινησιολογία των χαρακτήρων. Η αφήγηση είναι απρόσκοπτη και το μαύρο χιούμορ ξεπροβάλλει διακριτικά στις ιστορίες, χωρίς όμως να διαστρεβλώνει το γενικότερο χαρωπό feeling που έχουμε συνηθίσει στην animated series. Το coloring το βρήκα απίθανα όμορφο!  Άλλο θετικό στοιχείο είναι η χρήση variant covers από ανεξάρτητους δημιουργούς για κάθε τεύχος, καθώς και το γεγονός ότι είναι limited edition!

Σε γενικές γραμμές, χάρηκα πολύ που διάβασα τα ΑDVENTURE TIME: CANDY CAPERS με τη συνοδεία donuts και ζαχαρωτών που ταιριάζουν στη περίσταση! Ένιωσα πάλι παιδί και αναμφίβολα σας το προτείνω, αν θέλετε να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα στη δουλειά!