SHUT UP AND TAKE MY MONEY! 20-11-13

Καλωσορίσατε στην στήλη που αναλαμβάνει να δει την πλειονότητα των comics crowdfunded projects που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και να προτείνει μια επιλογή από αυτά, προσπαθώντας να μοιραστεί τον πόνο άλλης μιας πηγής απώλειας χρημάτων της υπογράφουσας με άλλους ομοιοπαθείς. Αυτή την φορά έχουμε γνωστούς δημιουργούς και εναλλακτικά comics. Και μαζί και χώρια.

  • SPOTLIGHT

Το project που μας έκανε να αναφωνήσουμε αυτό το 15θήμερο “Shut up and take my money!”

Fantagraphics 2014 Spring Season

[flv]https://d2pq0u4uni88oo.cloudfront.net/projects/729937/video-310721-h264_base.mp4[/flv]

What’s the Story (Morning Glory?): Τα είπε η Βασιλεία μόλις ανακοινώθηκε, σας τα λέω κι εγώ μια, λίγο πιο αναλυτικά. Η Fantagraphics, μετά την αρρώστια και τον θάνατο του συνιδρυτή της, Kim Thompson, αναγκάστηκε να ακυρώσει μερικά από τα oomics που θα κυκλοφορούσε μέσα στο 2013, το οποίο την οδήγησε σε οικονομικά προβλήματα. Οπότε στράφηκε στο crowdfunding για τις 39 προγραμματισμένες εκδόσεις της μέχρι το καλοκαίρι του 2014.

Claim to fame: Μόνο για αρχή, οι ακόλουθοι: Peter Bagge, Dan Clowes, Joe Sacco, Drew Friedman, Michael Kupperman, Jim Woodring, Don Rosa, Tony Millionaire, Gilbert και Jaime Hernandez.

Notable perks: Έχει περισσότερα από 100! Comics (προφανώς), prints, original art, υπογεγραμμένα αντίτυπα, t-shirts… μόνο για να τα διαβάσεις χρειάζεσαι κανά 10λεπτο.

Πόσο πάει το μαλλί; Υπάρχει διαφορετική τιμή για κάθε comic που προσφέρουν. Αν σας περισσεύουν με $2000 θα λαμβάνετε όσα comics εκδίδει η Fantagraphics για ένα χρόνο. Αλλιώς, με $20, μπορείτε να αποκτήσετε μια συλλογή από τα καλύτερα, σχετικά με το baseball, PEANUTS strips ή το νεανικό fanzine του Gary Groth, GUARDSMAN OF INFINITY #1.

fanta

  • LAST MINUTE

Project που λήγει σε λίγη ώρα και δεν έχει πιάσει ακόμα τον οικονομικό του στόχο. Γίνε και εσύ ο ήρωας της τελευταίας στιγμής! (Σημείωση: Το ότι δεν έχει γίνει funded ισχύει για την στιγμή που γράφεται το κείμενο. Συχνά τα projects παίρνουν το δυνατότερο οικονομικό boost τους την τελευταία στιγμή, οπότε ενδέχεται την στιγμή που το διαβάζετε να τα έχει καταφέρει)

MOULD MAP 3

mouldmap1

What’s the Story (Morning Glory?): Η στήλη αυτού του δεκαπενθήμερου έχει γερή δόση από alternative. To MOULD MAP είναι μια ανθολογία ανεξάρτητων δημιουργών με πειραματικές διαθέσεις. 244 σελίδες με αυτοτελείς ιστορίες για όσους από εσάς αναζητούν comics μακριά από τα mainstream μονοπάτια.

Claim to fame: Συμμετέχουν 35 δημιουργοί. Aναφέρονται ως “καταξιωμένοι”, αλλά αν σας έλεγα ότι ξέρω κάποιον πέρα του Jonny Negron, ψέματα θα έλεγα. Δεν έχω εντρυφήσει στο είδος, οπότε το λες και λογικό.

Πόσο πάει το μαλλί; £25 (συν £5 για μεταφορικά) και το όνομά σας στις ευχαριστίες του comic.

mouldmap3

  • ALREADY FUNDED

Αν δε θες να τρως τα νύχια σου από την αγωνία για το αν τελικά θα γίνει funded ένα project και δεν έχεις καμία διάθεση να πρήξεις όλους τους φίλους σου να δώσουν και αυτοί τον οβολό τους, μπορείς να επενδύσεις σε σιγουράκι.

THE SQIDDER

[flv]https://d2pq0u4uni88oo.cloudfront.net/projects/739055/video-310599-h264_base.mp4[/flv]

What’s the Story (Morning Glory?): Μετά το τέλος ενός πολέμου (τον οποίο έχασαν οι άνθρωποι), σε ένα post-apocalyptic σύμπαν, ένας στρατιώτης ξεμένει και προσπαθεί να προσαρμοστεί στην νέα του ζωή στον παράδοξο αυτό κόσμο. Έχει και πολλά πλοκάμια.

Claim to fame: Δημιουργός του είναι ο Ben Templesmith.

Notable perks: Prints, t-shirt, premium εκδόσεις του comic, επιπλέον comics, commission, original art.

Πόσο πάει το μαλλί; To (απλό) hardcover είναι στα $30 (συν $29 μεταφορικά)

squidder

  • THE ADVENTURES OF A CROWDFUNDER

Practice what you preach λένε στο χωριό μου. Έτσι και εγώ, επιλέγω κάποια από τα projects που σας προτείνω, τους δίνω τα λεφτάκια μου και σας μεταφέρω τις εμπειρίες μου από την διαδικασία αυτή.

Μου ήρθε επιτέλους κι εμένα το ELYSIUM ONLINE του Ηλία Κυριαζή, μαζί με το print. Την γνώμη της ήδη έχει γράψει η Μαρία και δε διαφωνώ ιδιαίτερα κάπου. To hype που το συνοδεύει δεν απέχει ευτυχώς πολύ από την πραγματικότητα. Είχα ένα πρόβλημα με το suspension of disbelief στην μεγάλη σεναριακή ανατροπή, αλλά εδώ τελειώνει όποια επίκριση θα είχα να κάνω. Από την στιγμή που το ξεπέρασα, το απόλαυσα σαν μια καλή ταινία καταστροφής, με εξαιρετική ισορροπία συναισθήματος και well… εντυπωσιακής καταστροφής. Σε αυτό συντελεί και το σχέδιο του Κυριαζή που είναι σαφώς ό,τι καλύτερο δικό του έχουμε δει μέχρι στιγμής, η εξαιρετική “σκηνοθεσία” και το coloring, που ακόμα μια φορά αποδίδει τα αισθήματα των ηρώων και την ατμόσφαιρα της σκηνής μέσα από τις εναλλαγές του. Αν έχετε την ατυχία να έχετε, σε κάποιο από τα social networks σας, ένα προφίλ που “στοιχειώνει” στην αιωνιότητα με τον ιδιοκτήτη του απόντα, αλλά και ταυτόχρονα “παγωμένο” σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή (με το παράλογο που συμβαίνει, π.χ. κάθε φορά που έχει γενέθλια και υπάρχει κόσμος που παλεύει να διατηρήσει κάποιο interaction μαζί του). ε, το μέλλον, με μια πλατφόρμα σαν το Elysium Online, δεν φαντάζει καθόλου απίθανο. ‘Οπως επίσης και ο προβληματισμός για τον αν σε αυτό υπάρχει τελικά ένα τμήμα της ψυχής με συνείδηση, μια σκιά της παρελθοντικής ύπαρξης ή ένα εντελώς νέο ον, που απλά μοιράζεται κάποιες αναμνήσεις με τον άνθρωπο του οποίου το όνομα φέρει.

All in all, το ELYSIUM ONLINE  διαβάζεται πολύ ευχάριστα, αξίζει τα λεφτά του και θες κι άλλο, οπότε, αν δεν το προλάβατε στις crowdfunding μέρες του μπορείτε να το παραγγείλετε από εδώ. Fun (με μια δόση από creepy) fact: την στιγμή που τελείωνα την ανάγνωση, μου έριξαν κάτω από την πόρτα ένα φυλλάδιο. 😉

2013-11-19 21.04.42