SNAPSHOT REVIEWS 21-11-13

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Χ-ΜΕΝ: BATTLE OF THE ATOM #2xmen_bota_2
Writers: Jason Aaron, Brian Wood, Brian Michael Bendis
Artists: Esad Ribic, Giuseppe Camuncoli, Andrew Currie, Tom Palmer, Matt Milla, Kris Anka, Chris Bachalo, Mark Irwin, Victor Olazaba, Stuart Immonen, Wade Von Grawbadger
Marvel Comics

Δεδομένου ότι έχω κάνει review για το Χ-ΜΕΝ: BATTLE OF THE ATOM #1, ευκαιρία να κλείσω τον κύκλο. Το τεύχος αυτό κλείνει το crossover που έχει να κάνει με τους μεταλλαγμένους και τα ταξίδια στον χρόνο. Πώς θα το χαρακτήριζα; Beautiful mess.

Εκτός από το μίνι στρατό καλλιτεχνών που δούλεψαν στο τεύχος, κάνοντας γενικά πολύ καλή δουλειά, μην περιμένετε κάτι ουσιαστικό. Σενάριο και μαζεμένη πλοκή; Nope. Μεταλλαγμένοι από παρελθόν, παρόν και μέλλον, όλοι μαζί ντού και ξύλο; Ω, ναι.

Δυστυχώς η ιστορία καθώς και οι τέσσερις επίλογοί της (καλά διαβάσατε), δεν επιφέρουν κάποια κοσμογονική αλλαγή στο υπάρχον status quo των X-Men. Με λίγα λόγια, κλασικό δείγμα φανφαρονισμού της Marvel. Πάντως, αν απλά θέλετε να δείτε mutants να δέρνονται μεταξύ τους, θα περάσετε καλά. Αν πάλι θέλατε ουσία, sorry, but your good comic is in another castle. Κρίμα, γιατί είχε ξεκινήσει καλά.

Avatar_TheSearch_Part3AVATAR – THE LAST AIRBENDER: THE SEARCH #3
Writer: Gene Luen Yang
Artist: Gurihiru Studios
Dark Horse Comics

Το τεύχος κλείνει το mini series (για του οποίου τα πρώτα δύο τεύχη έχει κάνει review ο Θάνος Φιλάνης στο προηγούμενο SNAPSHOT REVIEWS) με τον καλύτερο τρόπο. Η ιστορία έχει να κάνει με την ολοκλήρωση της αναζήτησης του Zuko (και, φυσικά, σχεδόν όλης της υπόλοιπης Team Avatar μαζί του) για να μάθει τι απέγινε η μητέρα του και η πλοκή είναι κάτι παραπάνω από ικανοποιητική.

Το artwork βρίσκεται σε αρκετά καλό επίπεδο και συμβαδίζει με την αισθητική της σειράς. Πού και πού υπάρχουν ατέλειες, αλλά ποτέ κάτι που να αφαιρεί από τη συνολική εμπειρία. Πέρα από την κύρια ιστορία, έχουμε και μερικές εκπλήξεις στο σενάριο, καθώς και μερικούς χαρακτήρες που έχουν σχέση τόσο με το παρελθόν, αλλά και την animated σειρά AVATAR – THE LAST AIRBENDER (αν δεν την έχετε δει, ντροπή σας. Χάνετε μία από τις καλύτερες animated σειρές των τελευταίων χρόνων!). Με άλλα λόγια, τσεκάρετέ το.

BATMAN V2 #25batman25
Writer: Scott Snyder
Artist: Greg Capullo
DC Comics

O Scott Snyder συνεχίζει το πολύ καλό run του στον τίτλο. Η ιστορία του “Zero Year” συνεχίζεται και o Riddler κάνει την πρώτη του εμφάνιση στη Gotham. O Snyder καταφέρνει να αποδώσει πολύ καλά τη Gotham στα πρώτα βήματα του Bats και τις πρώτες του εμπειρίες με τους supervillains που θα γίνουν οι μόνιμοι αντίπαλοί του.

Αποτίει, επίσης, φόρο τιμής στα original comics του Batman με τις πολλές μικρές νοσταλγικές πινελιές, ενώ παράλληλα χτίζει τον Batman του μέλλοντος. Ο Capullo κάνει πολύ καλή δουλειά, ως συνήθως, και με μπόλικες λεπτομέρειες. Kαι τα χρώματα του Plascencia είναι εξαιρετικά.

Είναι ενδιαφέρον το γεγονός πως εδώ βλέπουμε ένα Batman ο οποίος δεν έχει γίνει ακόμα ο σκοτεινός μελαγχολικός ιππότης. Ίσως επειδή δεν έχει ζήσει ακόμα το πλήρες σκοτάδι και την παράνοια που κρύβει η Gotham. Σε γενικές γραμμές, το BATMAN του Snyder εξακολουθεί να παραμένει ένα από τα καλύτερα comic του New 52.

SUPERIOR SPIDER-MAN #21SUPERIOR SPIDER-MAN #21
Writer: Dan Slott
Artist: Giuseppe Camuncoli
Marvel Comics

Προσωπικά, δεν ανήκω στην μερίδα των haters του Slott. Κάθε φορά που λέω “OK, φτάνει το gimmick με τον Spider-Ock, ας επιστρέψει ο Peter”, κάνει κάτι καινούργιο που μου κεντρίζει το ενδιαφέρον. Η ιστορία του Spider-Ock (που έχει τσαντίσει – όχι αδικαιολόγητα – πολλούς spider-fans) συνεχίζεται και ο Slott παραδίδει ένα τεύχος, το οποίο εξελίσσει τόσο την πλοκή όσο και τους χαρακτήρες.

Όσο για τον ίδιο τον Otto, o κλοιός αρχίζει και στενεύει γύρω του σιγά-σιγά και θέλω να πιστεύω πως σύντομα θα έχουμε ενδιαφέρουσες εξελίξεις (άλλωστε, βγαίνει και το AMAZING SPIDER-MAN 2. Κοινώς, ο Peter έρχεται).

Τα pencils του Camuncoli είναι πολύ καλά και συμπληρώνονται άψογα από το inking του Dell. Για να μην μακρηγορώ, πρόκειται για ένα άνω του μετρίου τεύχος που προχωρά λίγο την ιστορία, αλλά κάποια στιγμή θα πρέπει να περάσουμε και στο ψητό – κακά τα ψέματα.

A VOICE IN THE DARK #1A-Voice-in-the-Dark-1_C
Writer: Larime Taylor
Artist: Larime Taylor
Top Cow Productions (Image Comics)

Το εν λόγω comic κάνει ένα δυναμικό ντεμπούτο, με τον Taylor να μας αφηγείται την ιστορία της Zoey Aarons, μιας φαινομενικά απόλυτα συνηθισμένης έφηβης γυναίκας… η οποία τυγχάνει να είναι serial killer. Αφού ξεκινάει μαθήματα στο κολέγιο της, αναλαμβάνει καθήκοντα DJ στον σχολικό σταθμό. Όμως, έτσι θα ξεκινήσει κάτι πιο σκοτεινό.

Το σενάριο είναι έξυπνο και η πρωταγωνίστρια κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα αντί-ηρωίδα. Ουσιαστικά, μιλάμε για ένα ψυχολογικό θρίλερ που κάθε σελίδα του έχει ένταση και σασπένς και το οποίο έχει την απαίτηση από τον αναγνώστη να μπει σε σκέψεις (ελπίζω να μη δώσει ιδέες μόνο).

Το σκίτσο είναι απλό, χωρίς να γίνεται απλοϊκό, με μία ιδιαίτερη αισθητική και ταιριάζει με τον τόνο της ιστορίας. Ειδικά, αν σκεφτείτε πως ο Taylor ζωγραφίζει με το στόμα λόγω αναπηρίας, τότε νομίζω πως καταλαβαίνετε για τη δουλειά που έχει πέσει εδώ. Πιστεύω πως το A VOICE IN THE DARK θα είναι μία μεγάλη επιτυχία στο άμεσο μέλλον.