DEATH SENTENCE #1-2

DeathSentenceWriter: Monty Nero
Artist: Mike Dowling
Titan Comics

Αν και ο τίτλος σε πηγαίνει αλλού (εγώ τουλάχιστον περίμενα διαφορετική υπόθεση από αυτή που τελικά διάβασα) δεν είναι και τελείως “άκυρος”. Και αυτό γιατί, παρ’ όλο που δεν έχουμε ηλεκτρικές καρέκλες και θανατηφόρες ενέσεις, οι ήρωες (δεν είμαι καν σίγουρη αν μπορώ να τους πω ήρωες) περιμένουν να συναντήσουν το θάνατο σε περίοδο 6 μηνών.

Αν αναρωτιέστε από τι θα πεθάνουν, η απάντηση είναι πως όλοι τους έχουν προσβληθεί από έναν καινούριο, θανατηφόρο και χωρίς θεραπεία ιό, ο οποίος είναι ένα σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, με το όνομα G+ virus. Οι ασθενείς μας είναι μία καλλιτέχνης, ένας παρεξηγημένος μουσικός και ένας κωμικός, και όλοι τους έχουν πληροφορηθεί πως θα πεθάνουν σίγουρα σε έξι μήνες. DeathSentence2Όσο περνάει ο χρόνος, τα συμπτώματα του ιού θα αρχίσουν να εμφανίζονται και προς το τέλος, θα χειροτερεύσουν. Απ’ ότι φαίνεται, όμως, ο ιός αυτός δεν έχει τα συνηθισμένα συμπτώματα.

Πυρετός και βηχαλάκι δεν είναι αυτά που θα συναντήσεις, αλλά αυτοί μπορεί να είναι και οι μήνες της ζωής σου – αν και τελευταίοι – που θα αισθανθείς super ήρωας! Έκλυση τρομαχτικής ενέργειας, ικανής να μετατρέψει σε στάχτη το γύρω περιβάλλον, ικανότητα να αλλάζεις τη σκέψη και βούληση του άλλου, ή να περνάς μέσα από τοίχους και πατώματα. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις παρενέργειες του ιού. Και εφόσον δεν είναι καθημερινές, όλους όσους έχουν προσβληθεί, ο στρατός και οι μυστικές υπηρεσίες (φυσικά) επιθυμούν να τους κλείσουν σε καραντίνα. Τέλος πάντων, μέσα σε δύο τεύχη έχουμε κυνηγητό, φόνους, απελπισία και απόγνωση.

Δε μπορώ να πω πως ήταν αυτό που περίμενα, αλλά δεν απογοητεύτηκα κιόλας. Ναι, πρόκειται για άλλη μια ιστορία με έναν θανατηφόρο ιό, αλλά δεν είναι όπως οι άλλοι θανατηφόροι ιοί που μαστίζουν την ανθρωπότητα. DeathSentence6Ο Monty Nero ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, και δίνει μία διαφορετική τροπή σε κάτι σχετικά καθημερινό και πολυχρησιμοποιημένο, περνώντας παράλληλα, μέσα σε όλα, και το μήνυμα του safe sex μέσα σε όλα. Αυτό είναι plus για την ιστορία.

Το σχέδιο είναι ελαφρώς σκληρό και άγριο, με σκούρους τόνους κυρίως, που όμως ταιριάζει στην ιστορία – ναι, αποκτάς δυνάμεις αλλά θα πεθάνεις επειδή τις απέκτησες! Δεν είναι και ιστορία που “λούζεται” στο φως. Επιπλέον, διαθέτει και τον “προβληματικό και αμφιλεγόμενο καλλιτέχνη”, οπότε εδώ ίσως απαιτείται ένας λίγο πιο σκούρος τόνος.

Όπως και να έχει, πάντως, αν θες να διαβάσεις για έναν καινούριο ιό που σπέρνει το θάνατο αρκετά γρήγορα, αλλά ταυτόχρονα τελείως διαφορετικό από τους υπολοίπους, το DEATH SENTENCE είναι αυτό που ψάχνεις καιρό τώρα. Φαντάζομαι…