BLACK SCIENCE #1

black_science___cover_by_matteoscalera-d6kk1taWriter: Rick Remender
Penciller/ Inker: Matteo Scalera
Image Comics

Το BLACK SCIENCE είναι ένας ongoing sci-fi τίτλος από την Image Comics, που στα τέλη του προηγούμενου μήνα κυκλοφόρησε το πρώτο του τεύχος. Το σχέδιο έχει επιμεληθεί ο Matteo Scalera, ο οποίος ήταν καλεσμένος στο Comicdom Con Athens 2013, όπου λίγοι (και τυχεροί – ανάμεσα τους κι εγώ) είχαν την ευκαιρία να συμμετάσχουν στο workshop του και να δουν ζωντανά το process της δημιουργίας μίας σελίδας. Το αποτέλεσμα ήταν πέρα για πέρα εντυπωσιακό, η εμπειρία μοναδική, συνεπώς δικαιολογείστε τον ενθουσιασμό και nerdgasm που με κατέβαλλε, όταν ανακάλυψα το συγκεκριμένο comic.

Η ιστορία ξεκινάει αρκετά δυναμικά, με τον πρωταγωνιστή, Grant McKay, τη γυναίκα του και το υπόλοιπο crew, να έχουν παγιδευτεί σε ένα αρκετά αφιλόξενο εξωγήινο περιβάλλον. Το πρόβλημα για τον Grant είναι πως, έχοντας κατορθώσει να δαμάσει την “μαύρη επιστήμη”, έχει επιφέρει αρκετές απρόσμενες συνέπειες, κάνοντας την “επιστροφή” κομμάτι δύσκολη. Το πρώτο τεύχος είναι κάτι σαν αγώνας δρόμου. Χωρίς “εισαγωγές”, αλλά με την αμεσότητα της αφήγησης πρώτου προσώπου, μπαίνουμε στη διαδικασία να πάρουμε πολλά – κυρίως άγχος για το τι θα γίνει στην επόμενη σελίδα, η οποία έχει μάλλον κάτι από φυλές ηλεκτροφόρων ανθρωποειδών φρύνων και κοσμικές χελώνες με ναούς στις κορυφές των καβουκιών τους! (Γουάτ?)

2013-12-03_17h16_51Πηγή ενθουσιασμού #1: Βασικά, όλες οι δουλείες του Matteo Scalera που είχα δει μέχρι τώρα, ήταν “υπερηρωικές” και νιώθω ότι στον συγκεκριμένο τίτλο, υπήρχε πολύ μεγαλύτερη σχεδιαστική ελευθερία – η οποία πραγματικά απογειώνει την “ατίθαση” γραμμή του Scalera. Οι χαρακτήρες του έχουν ιδιαίτερες αναλογίες, χαρακτηριστικά και εκφράσεις. Μπορείτε να δείτε και στο DeviantArt του μερικές από τις σελίδες του BLACK SCIENCE πριν το coloring. Εξαίσιο τονικό splatter-inking, ποικίλες υφές και σελίδες με απίστευτη δυναμική.

Πάμε να δούμε το coloring. Απόλυτα δικαιολογημένα, μπορεί να προσέξει κανείς, πως στα credits του BLACK SCIENCE και κάτω από το όνομα του Dean White, λέει “Painted Art”. Αυτό γιατί ο White έχει δημιουργήσει χρωματικά κάτι σχεδόν αυτόνομο, πάνω από τα μελάνια. Απίστευτα λεπτομερής δουλειά, με τολμηρή χρωματική παλέτα και μίξη ζωηρών χρωμάτων στις σελίδες, που σε παρασύρει στους εξωγήινους κόσμους του BLACK SCIENCE.

2013-12-03_17h16_27 Πηγή ενθουσιασμού #2: Στο εικαστικό αποτέλεσμα, αυτό που με εντυπωσιάζει συνολικά στον συγκεκριμένο τίτλο, είναι το πόσο καλά μπόρεσαν να λειτουργήσουν και οι δύο καλλιτέχνες στην ίδια δημιουργία, με δουλειές τόσο ξεχωριστές και ιδιαίτερες, και με τρόπο τέτοιο, που η μία αναδεικνύει την άλλη!

Όπως καταλάβατε, το BLACK SCIENCE μου άρεσε και με το παραπάνω. Εκτός από το “wow” artwork, έχει ένα αρκετά ενδιαφέρον και υποσχόμενο story. Για να δούμε τί εστι “black science”.