THE WOLF AMONG US- EPISODE 1

The-Wolf-Among-Us PC, PS3, PlayStation Vita, XBOX 360, iOS, OS X
Telltale Games

Για τους fans των video games, η Telltale δεν χρειάζεται συστάσεις. Είναι η εταιρία που μας έδωσε το παρανοϊκό SAM & MAX, και μετέφερε σε video games τα BONE και THE WALKING DEAD. Όταν, λοιπόν, ανακοινώθηκε η κυκλοφορία του THE WOLF AMONG US, ενός game στο σύμπαν του FABLES, ήμουν ενθουσιασμένος.

Το δεύτερο πράγμα που δεν χρειάζεται συστάσεις είναι το FABLES. Αν δεν έχετε ιδέα τι είναι, τότε πιθανόν να βρίσκεστε σε λάθος site. Για την μικρή πιθανότητα να είστε στο σωστό site, αλλά παρ’ όλα αυτά να μην έχετε ξανακούσει το FABLES, ακολουθεί σύντομη περίληψη. Το FABLES είναι μια ιστορία με πρωταγωνιστές χαρακτήρες από δημοφιλή παραμύθια, οι οποίοι, μετά από μια καταστροφική εισβολή στην πατρίδα τους, βρήκαν ένα πέρασμα για τον κόσμο μας και πλέον ζουν ανάμεσά μας, οργανωμένοι σε μια μυστική κοινότητα, ονόματι Fabletown, στο κέντρο της Νέας Υόρκης. Βασικός χαρακτήρας του comic και πρωταγωνιστής του THE WOLF AMONG US, είναι ο Bigby Wolf, σερίφης της Fabletown, και παλιότερα γνωστός ως ο Μεγάλος Κακός Λύκος, που έχει αφήσει πίσω του το σκοτεινό παρελθόν του και έχει πλέον ενταχθεί στην κοινωνία.

The-Wolf-Among-Us-3Σεναριακά, το THE WOLF AMONG US είναι τοποθετημένο 30 χρόνια πριν το πρώτο τεύχος του FABLES. Η ιστορία ξεκινά φαινομενικά απλά, όταν ο Bigby, ερευνώντας μία υπόθεση, έρχεται αντιμέτωπος με τον Ξυλοκόπο (τον ίδιο που του γέμισε το στομάχι με πέτρες), αλλά στην πορεία, η ιστορία περιπλέκεται ικανοποιητικά. Όπως και το comic, το THE WOLF AMONG US χρησιμοποιεί μια σοκαριστικά “ενήλικη” εκδοχή των χαρακτήρων των παραμυθιών, για να θίξει θέματα όπως η βία, ή η κοινωνική ανισότητα, πάντα εξυπηρετώντας, κατά κύριο λόγο, την πλοκή.

Από άποψη gameplay, το THE WOLF AMONG US ακολουθεί τη γνωστή φόρμα που ακολουθούν τα περισσότερα παιχνίδια της Telltale. Κινηματογραφικά πλάνα, αλληλεπίδραση με το περιβάλλον και ένα σενάριο φτιαγμένο για να δίνει την εντύπωση πως δεν είναι γραμμικό και ότι ο παίκτης έχει τον έλεγχο της ιστορίας, πράγμα που, τελικά, δεν ισχύει. Υπάρχουν ορισμένες σημαντικές αποφάσεις, που καλείται να πάρει ο παίκτης κατά τη διάρκεια και που, όπως φαίνεται, θα έχουν συνέπειες στα επόμενα επεισόδια της σειράς.

The-Wolf-Among-Us-2Τα γραφικά έχουν ένα ιδιαίτερο ύφος, που προσπαθεί να μιμηθεί την αισθητική του comic. Δεν έχω καταλήξει ακόμη, στο αν το κάνει με επιτυχία, αλλά σίγουρα έχουν προσωπικότητα.

Το THE WOLF AMONG US, ακολουθώντας την τακτική που αξιοποιεί η Telltale για όλα της τα παιχνίδια, εκδίδεται υπό μορφή μικρών downloadable επεισοδίων (πολύ μικρών, για την ακρίβεια), τα οποία, στην προκειμένη περίπτωση, θα είναι πέντε, με την ημερομηνία κυκλοφορίας του δεύτερου να μας είναι ακόμη άγνωστη.

Γενικά, το THE WOLF AMONG US δεν μπορώ να πω ότι προσφέρει κάτι ιδιαίτερο ως gaming εμπειρία. Από την άλλη, το σενάριό του είναι άψογα δομημένο, η σκηνοθεσία τόσο καλή που σε κάποια σημεία θα νομίζετε πως βλέπετε ταινία και αν είστε fan του comic, αξίζει σίγουρα το χρόνο σας, έστω απλά για την ευκαιρία να δείτε μερικά γνώριμα μέρη και πρόσωπα.