Comicdom AMV Contest

amv_ann_1Το σύνθημα του Comicdom είναι “Celebrating Comic Book Diversity” και σε αυτό το πνεύμα, προσπαθούμε να προσεγγίζουμε όλες τις πτυχές του χόμπι μας.

Ένας τομέας με τον οποίο δεν είχαμε μέχρι τώρα ασχοληθεί, ήταν τα AMV. Είπαμε, λοιπόν, για πρώτη φορά φέτος, να κάνουμε ένα διαγωνισμό στον οποίο εσείς θα δημιουργήσετε αλλά και θα επιλέξετε τα καλύτερα AMV!

Όλα τα AMV που θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό, θα ανέβουν στο κανάλι του Comicdom στο YouTube. Προκειμένου να μην ευνοηθούν οι συμμετοχές που θα ανέβουν νωρίτερα, η ψηφοφορία θα ανοίξει ταυτόχρονα για όλα τα AMV, τη Δευτέρα 3 Μαρτίου 2014 και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 30 Μαρτίου 2014. Θα έχεις, λοιπόν, έναν ολόκληρο μήνα για να σπαμάρεις φίλους και γνωστούς να μπουν στη σελίδα του Comicdom στο Facebook, και να πατήσουν like στο AMV που τους άρεσε περισσότερο. Τα τρία AMV με τα περισσότερα likes, θα προβληθούν στο Comicdom Con Athens 2014, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού Comicdom Cosplay.

Εάν, λοιπόν, φτιάχνεις AMV, ή θέλεις να φτιάξεις, και το ενδεχόμενο να προβληθεί η δουλειά σου, σε μια αίθουσα γεμάτη κόσμο που αγαπάει τα anime, σου ακούγεται καλό, τότε μάλλον ενδιαφέρεσαι. Διάβασε παρακάτω τους κανόνες συμμετοχής και στείλε το AMV σου!

 

  • ΚΑΝΟΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Θέλω να συμμετάσχω σε αυτόν τον διαγωνισμό. Τί πρέπει να κάνω;

Θα πρέπει να στείλεις ένα AMV, το οποίο να πληροί τις τεχνικές προδιαγραφές (διάβασε παρακάτω) το αργότερο μέχρι τις 23:59 της Κυριακής 2 Μαρτίου 2014. Εκπρόθεσμες συμμετοχές, καθώς και συμμετοχές που δεν πληρούν τις τεχνικές προδιαγραφές, δεν θα γίνουν δεκτές.

Πώς μπορώ να στείλω το καταπληκτικό AMV μου;

Δεδομένου ότι το μέγεθος του αρχείου αναμένεται να είναι αρκετά μεγάλο, θα πρέπει να χρησιμοποιήσεις κάποια υπηρεσία μεταφοράς αρχείων (όπως το We Transfer, για παράδειγμα, ή κάποια υπηρεσία όπως το Dropbox ή το Skydrive). Στέλνεις ένα email στο amv@comicdom-con.gr με το link για το αρχείο σου και όποιες πληροφορίες θες να συνοδεύουν το AMV σου (όπως το όνομά σου, το/τα anime που χρησιμοποίησες, το/τα κομμάτια που χρησιμοποίησες, ή και κάποιο link για την προσωπική σου ιστοσελίδα/κανάλι YouTube, γενικά οτιδήποτε θέλεις να φαίνεται μαζί με αυτό που θα στείλεις). Εάν έχεις τεχνικές απορίες, ή θες βοήθεια για να στείλεις το AMV σου, στείλε ένα email στο amv@comicdom-con.gr και θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε.

Έχω ανεβάσει το AMV μου στο κανάλι μου στο YouTube. Μπορώ να συμμετάσχω στο διαγωνισμό;

Φυσικά. Αρκεί να μην έχεις συμμετάσχει με το ίδιο AMV σε παλιότερο διαγωνισμό του Comicdom. Αφού, όμως, αυτός είναι ο πρώτος, αποκλείεται να έχεις τέτοιο πρόβλημα.

Αφού έχω ανεβάσει το AMV μου στο κανάλι μου στο YouTube, γιατί να μη σας στείλω link για αυτό;

Όπως είπαμε και πιο πάνω, εάν το AMV σου είναι ανάμεσα σε αυτά που κερδίσουν, θα προβληθεί στο Comicdom Con Athens 2014, κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού Comicdom Cosplay. Θα πρέπει, λοιπόν, να είναι σε τέτοιο format που να υποστηρίζεται από την υποδομή της Ελληνοαμερικάνικης Ένωσης. Ακόμη και αν υπήρχε (που δεν υπάρχει) στο Comicdom κάποιος που να ήταν διατεθειμένος να κατεβάσει το AMV σου από το YouTube και να το μετατρέψει σε άλλο format, θα ήσουν διατεθειμένος να διακινδυνεύσεις κάτι τέτοιο;

Το AMV που θέλω να στείλω για το διαγωνισμό είναι παλιό. Πειράζει;

Όχι. Θα προτιμούσαμε να είναι σχετικά “φρέσκο” (να έχει φτιαχτεί τον τελευταίο χρόνο, ας πούμε) αλλά εάν πιστεύεις ότι είναι καλό και θελεις να το στείλεις, δεν θα πούμε όχι.

Το AMV μου έχει πάρει μέρος σε άλλο διαγωνισμό. Πειράζει;

Όχι. Μπορείς να το στείλεις ελεύθερα.

Το δικό μου AMV δεν έχει anime, αλλά manga stills. Μπορώ να συμμετάσχω;

Φυσικά, αρκεί να μην είναι ένα απλό slideshow με μουσική από πίσω. Εάν θέλεις ένα παράδειγμα για το τι είναι καλό AMV με manga stills, δες αυτό εδώ.

Μου στείλατε ένα email ότι το AMV μου απορρίπτεται. Γιατί;

Αυτό μπορεί να συμβεί στις ακόλουθες περιπτώσεις:

1. Έστειλες πολύ κακής ποιότητας video.
2. Έστειλες ένα AMV που είχε πολύ γυμνό (hentai ας πούμε) ή/και πολύ αίμα (gore). Σκέψου ότι θα το δουν και άτομα μικρότερης ηλικίας.
3. Έστειλες ένα AMV που δεν είναι δικό σου. Σε περίπτωση που έχουμε λόγο να πιστεύουμε ότι δεν έφτιαξες ο ίδιος το AMV, μπορεί να σου ζητήσουμε κάποιου είδους απόδειξη σχετικά.

Σε κάθε περίπτωση, θα το κουβεντιάσουμε πρώτα.

  •  ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΕΣ

Μην αγχώνεσαι, δεν είναι κάτι ιδιαίτερα απαιτητικό. Διάβασε τις  επόμενες παραγράφους και αν έχεις απορία, στείλε email να βοηθήσουμε.

Σκέψου ότι το video που θα υποβάλεις ενδέχεται να προβληθεί από προτζέκτορα, επομένως πρέπει να είναι σε κάποια αξιοπρεπή ανάλυση, ώστε να παίζει χωρίς πρόβλημα σε full screen. Το ίδιο ισχύει και για τον ήχο του. Πρόσεξε να μην είναι σα να ακούγεται μέσα από πηγάδι.

Αν σκέφτεσαι να χρησιμοποιήσεις κάποιο μυστήριο codec ή file format, ξανασκέψου το. Προτίμησε ένα standard MP4, ή ένα AVI, για να είσαι εντάξει.

Εάν το AMV σου έχει υπότιτλους, φρόντισε να είναι εκεί για να εξυπηρετούν την ιστορία, ή να έχουν κάποιο νόημα. Δεν θέλουμε AMV που απλά πήρες μια σκηνή και την πέταξες μαζί με μουσική.

Το AMV σου θα πρέπει να μην ξεπερνά τα πέντε (5) λεπτά μαζί με τα bumpers. Μπορεί το “Rime Of The Ancient Mariner” να ήταν καταπληκτικό για AMV με σκηνές από το ONE PIECE, αλλά τα 13,5 λεπτά είναι πολλά.

  •  ΔΩΣΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ

Συμμετέχοντας στο διαγωνισμό AMV του Comicdom, αποδέχεσαι ότι το AMV σου θα ανέβει στο κανάλι του Comicdom στο YouTube και θα παραμείνει εκεί και μετά το πέρας του διαγωνισμού. Επίσης, εάν είναι ανάμεσα στα τρία που θα κερδίσουν, θα προβληθεί κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού Comicdom Cosplay, στο Comicdom Con Athens 2014. Σε κάθε περίπτωση, το video σου θα συνοδεύεται και από τα κατάλληλα credits.

 

(Σ.Σ.: Την εικόνα που χρησιμοποιήσαμε στην αρχή του κειμένου, την πήραμε από εδώ)