MARKET WATCH: The Grinch Who Hated His Fans

Και μέσα στις γιορτές, μεταξύ δίπλας και γέμισης, έρχεται ένα έκτακτο MARKET WATCH να πει τα κάλαντα. Έκτακτο, όχι επειδή είναι θεσπέσιο (“’Έκτακτα! Έκτακτα!”) ούτε επειδή έγινε κάτι το τόσο συγκλονιστικό που δεν μπορούσε να περιμένει την επίσημη ώρα του, αλλά— (και μέχρι αυτό το σημείο ακριβώς περιμένω τον editor να κάνει wrap για την preview εισαγωγή της αρχικής σελίδας) γιατί πολύ απλά οι αργίες πέφτουν φέτος Τετάρτη και μου κόβουν τη στήλη για έναν ολόκληρο μήνα!

WTF? News

Υποθέτω πως οι περισσότεροι από εσάς, αν όχι όλοι, έχετε δει έστω κι ένα επεισόδιο της σειράς THE BIG BANG THEORY. Σε αυτή, λοιπόν, την τηλεοπτική κωμική σειρά υπάρχει κι ένα comic shop, το οποίο επισκέπτονται συχνά οι πρωταγωνιστές. Η τεράστια εμπορική επιτυχία του BBT οδήγησε την Warner Bros στην κίνηση ματq να πληρώσει το CBS που το προβάλλει και να κάνει γκρίζα διαφήμιση στο DC Universe, έχοντας τιγκάρει το εν λόγω comic shop με comics και merchandise της εταιρίας (Marvel δεν υπάρχει ούτε για δείγμα τριγύρω κι όλα τα υπόλοιπα αντικείμενα είναι κυρίως movie properties…της Warner, με πολύ μικρές εξαιρέσεις που θα έβγαζαν μάτι αν έλειπαν, όπως STAR WARS).

The Russian Rocket Reaction

Όλα καλά ως εδώ, έξυπνη κίνηση και τα λοιπά, έλα όμως που τελικά το υποσυνείδητο, subliminal message που φτάνει στον θεατή δεν είναι ακριβώς το αναμενόμενο! Το κωμικό στοιχείο του μαγαζάτορα ως χαρακτήρα είναι πως όχι μόνο τα comics δεν πουλάνε, αλλά φτάνει μάλιστα σε σημείο από το να χρωστάει το νοίκι του και να κοιμάται στο μαγαζί – μέχρι και να λιμοκτονεί. Ποια comics; Μα φυσικά όοολα αυτά τα DC titles που διαθέτει η επιχείρησή του, αποκλειστικά, σε μεγάλες, απούλητες ποσότητες. Όποτε γίνεται αναφορά σε superheroes στη σειρά κατά 90% έχει να κάνει με Marvel επίσης, και φυσικά, ό,τι αγοράζουν οι πρωταγωνιστές κατά καιρούς από το comicshop ΔΕΝ είναι DC. Way to go DC advertisement editors ή όπως λέγεστε!

Simon Says

Ο Simon των εορτών είναι ο Paul Pope, ο οποίος μας πληροφόρησε έμμεσα πως το New 52 είναι μια μεγάλη απάτη. Κι αυτό, γιατί όταν πήγε στο Editorial office της DC και εξέφρασε την επιθυμία να επαναφέρει στο προσκήνιο τον Kamandi του Jack Kirby, εκείνοι του απάντησαν πως:

Batman did pretty well, so I sat down with the head of DC Comics. I really wanted to do ‘Kamandi [The Last Boy on Earth]’, this Jack Kirby character. I had this great pitch… and he said ‘You think this is gonna be for kids? Stop, stop. We don’t publish comics for kids. We publish comics for 45-year olds. If you want to do comics for kids, you can do ‘Scooby-Doo.’ And I thought, ‘I guess we just broke up’.

popecbr_size3

Για μια στιγμή, το όλο σκηνικό των ριζικών αλλαγών ονόματι Νew 52 δεν είχε σαν αυτοσκοπό να εισαγάγει στο DC Universe και στο comic genre γενικότερα νέους αναγνώστες, οι οποίοι δε θα είχαν το βάρος του πολύχρονου continuity των χαρακτήρων; Τι ακριβώς σημαίνει για τους αμερικάνους ο όρος “νέοι αναγνώστες”; Μάλλον εννοούν το target group από σαρανταπεντάρηδες δημόσιους υπαλλήλους που, όταν βαριούνται στο οχτάωρό τους, παίζουν πασιέντζες στον υπολογιστή ή λύνουν σταυρόλεξα, τα οποία πλέον μπορούν να αντικαταστήσουν με το καινούργιο τεύχος του Green Lantern Corps.1935

Ελπίζω να πέτυχαν τον στόχο τους, είμαι πολύ περίεργος για την έκβαση αυτού του πρωτότυπου πειράματος.

Prince Variant

Σε ποιό universe το variant εξώφυλλο του τέταρτου printing του SEX CRIMINALS είναι ένα πολύ έξυπνο και αστείο gimmick; Με εξαίρεση, βέβαια, το διεγραμμένο INHUMAN του υπέρτιτλου, υποτίθεται πως οι δύο δημιουργοί ντυμένοι swag ατενίζουν…κάτι με θαυμασμό.

tumblr_my2cqsO0jG1rk5n91o1_500

Το σχόλιο για τις συζητήσεις του –παντελώς άγνωστου- Chip Zdarsky με τα Applebee’s στο Facebook το αντιπαρέρχομαι και ψηφίζω το συγκεκριμένο “industry in-joke” cover ως το πλέον αποτυχημένο και αντιαισθητικό όλων των εποχών ως τώρα.

The Question, Bi-weekly

“Γιατί αντικαταστάθηκε ο Matt Fraction από τον άγνωστο Charles Soule στο INHUMAN της Marvel;”

Μυστήριο. Όχι επειδή δεν το εξήγησε κανείς, υπάρχει, άλλωστε,  ολόκληρη συνέντευξη των τριών εμπλεκόμενων (Fraction-Soule-Alonso) στο CBR που μιλάει για “creative differences”, αλλά επειδή ο Matt Fraction λέει ξεκάθαρα πως “I can’t say they didn’t try, they can’t say I didn’t try, and at some point, you gotta move on. It happens. This is the reality of being a creative professional.”

Και στη συνέχεια τυπώνει το εξώφυλλο που είδαμε λίγο πιο πάνω. Αν δεν υπάρχει τίποτα κρυφό, τότε πολύ απλά ο Fraction είναι ένας μεγάλος παπάρας και καθόλου “creative professional” (με το “creative” στα τάρταρα όπως επίσης αναλύσαμε λίγο πιο πάνω.)

Inhuman-1-cover

Misandry Alert

Μια και δεν το ανέφερε ο Δημήτρης Σακαρίδης, οφείλει κάποιος να υπογραμμίσει το όλο θέμα που έχει προκύψει με την επιλογή της Gal Gadot στον τηλεοπτικό ρόλο της Wonder Woman. Fans και comic creators (ανάμεσά τους η Renae De Liz και η Gail Simone) επιτίθενται στην επιλογή ενός “non realistic” αρχετύπου γυναίκας όπως η Gal, η οποία θα περάσει τα λάθος μηνύματα στο άκρως σοβινιστικό κοινό μιας προωθούμενης φαλλοκρατικής διαφημιστικής απάτης – ή όπως τα λένε αυτά τα περίεργα. Η ίδια δηλώνει πλέον πως θα πάρει βάρος για τον ρόλο και, μόλις έγινε αυτό γνωστό, οι αντιφρονούντες βρήκαν κάτι καινούργιο (για το οποίο δεν έχω link αυτή τη στιγμή): πως ως εβραία δε θα έχει την αναμενόμενη αμερικανοελληνική προφορά. Για τον Batman με τους οχτακέφαλους γιατί κανένας δε διαμαρτυρήθηκε ποτέ;

Gal-Gadot-2

And Now, Something Completely Different

Καλή χρονιά σε όλους (καλά, με καναδυό εξαιρέσεις, αλλά αυτά θα τα αναλύσουμε από του χρόνου)!

tumblr_mgvm9jlNBJ1r0h3xho1_500