SNAPSHOT REVIEWS 02-01-14

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

LEGENDS OF THE DARK KNIGHT #13286647_20131016155721_large
Writers: Peter Milligan, Tim Seeley
Artists: Riccardo Burchielli, Freddie Williams II
DC Comics

Καλή χρονιά και χρόνια πολλά! Την ώρα που όλοι εσείς πίνετε ζεστή σοκολάτα και τρώτε τα περισσευούμενα κομμάτια της βασιλόπιτας, ο Ξύδης κάθεται και γράφει Snapshots (πίνοντας ζεστή σοκολάτα και τρώγοντας τα περισσευούμενα κομμάτια της βασιλόπιτας). Τι θυσίες κάνω για σας!

Στο πιο πρόσφατο τεύχος του LEGENDS OF THE DARK KNIGHT, διαβάζουμε δύο ιστορίες. Η μία συνεχίζει από το προηγούμενο τεύχος και επικεντρώνεται στο πώς ο Ra‘s Al Ghul προσπαθεί να μεταδώσει μία τοξίνη στη Gotham και να καταστρέψει επιχειρηματικά τον Bruce Wayne. Meh. Η άλλη έχει πρωταγωνιστή ένα γκαντέμη μικροκακοποιό, ο οποίος καταλήγει να “βοηθάει” το Batman. Για μένα, η δεύτερη ιστορία είναι στο πνεύμα του τίτλου, που πρέπει να είναι μικρές, ΑΥΤΟΤΕΛΕΙΣ ιστορίες. Αλλά ποιος με ρωτάει εμένα;

290146_20131128085745_largeADVENTURES OF SUPERMAN #7
Writers: David Lapham, Tim Seeley
Artists: David Lapham, Mike Norton
DC Comics

Και αφού πιάσαμε τη μία εκτός New 52 ανθολογία, ας ρίξουμε και μια ματιά στο “αδελφάκι” της. Και σε αυτό το τεύχος δημοσιεύονται δύο ιστορίες. Η μία – και πιο ενδιαφέρουσα – παρακολουθεί τα μέλη μιας παραθρησκευτικής οργάνωσης που λατρεύει το Superman, και τα οποία είναι διατεθειμένα να αποπειραθούν να αυτοκτονήσουν, με την ελπίδα να τους σώσει ο “θεός” τους. Ως συνήθως, τα πράγματα δεν είναι όπως ακριβώς φαίνονται. Στη δεύτερη – και παντελώς αδιάφορη και ακατανόητη – ιστορία, μπλέκουν ο Superman, η Wonder Woman, ο Martian Manhunter, ο Darkseid και ένα ορφανό κοριτσάκι από τη Ρωσία. Κρίμα για το ωραίο artwork του Mike Norton.

EARTH 2 #17-18290414_20131204075532_large
Writer: Tom Taylor
Penciler: Nicola Scott
DC Comics

Now that’s what I’m talking about! Είχα γράψει σε προηγούμενο Snapshots, ότι ο τίτλος είχε πάρει την κάτω βόλτα. Χρειαζόταν, λοιπόν, ένα restart και αυτό είναι πλέον γεγονός. Ο Tom Taylor, βρίσκοντας λίγο χρόνο από τις περιπέτειές του στο THE UNWRITTEN, αναλαμβάνει τα συγγραφικά καθήκοντα και απογειώνει τον τίτλο. Η μυστηριώδης επιστροφή του Superman (που είναι πλέον πιόνι του Darkseid και τρομοκρατεί τον κόσμο) και του Batman στρώνει το χαλί για την επόμενη φάση του τίτλου. Αν ήταν η Marvel, βέβαια, θα είχε κάνει και ένα renumbering του τίτλου, γιατί οι αναγνώστες είναι ηλίθιοι και δε μπορούν να παρακολουθήσουν μια σειρά αν σε κάθε αλλαγή writer, δεν αλλάξουμε και volume (ω, τι του ‘πε)!

Επιπλέον, θετικό είναι ότι η αδυναμία μου που ονομάζεται Nicola Scott συνεχίζει στον τίτλο. Όλα καλά, λοιπόν, στο παράλληλο σύμπαν (με το δικό μας να δούμε τι θα γίνει).

291496_20131218085345_largeWONDER WOMAN #26
Writer: Brian Azzarello
Penciller: Goran Sudzuka
DC Comics

Ένα καλογραμμένο τεύχος όπου γίνονται (σχετικά) σημαντικά πράγματα, χωρίς όμως αρκετή δόση δράσης. Στο Τσέρνομπιλ, ο Orion, η Wonder Woman και ο Ερμής (θα μπορούσε να είναι και αρχή ανεκδότου) προσπαθούν να απελευθερώσουν τον Milan, τον οποίο και ανακρίνει η Cassandra. Σκοπός της τελευταίας είναι να μάθει που βρίσκεται ο First Born (εμείς ξέρουμε ήδη ότι βρίσκεται αιχμάλωτος στον Όλυμπο – Cassandra sucks).

Την ίδια στιγμή η Strife προσπαθεί να βάλει λόγια (η ξετσίπωτη) στη Zola, ότι εκείνη φταίει για τα όσα περνούν οι άνθρωποι που προσπαθούν να την προστατέψουν. Πρόκειται για ένα μεταβατικό τεύχος που προετοιμάζει τις επόμενες εξελίξεις στον τίτλο, κι έτσι είναι – ίσως – λογικό να υποφέρει λίγο σε ρυθμό και δράση.

STAR WARS #12star-wars-12-cover-400x605
Writer: Brian Wood
Penciller: Carlos D’ Anda
Dark Horse Comics

Αν στο WONDER WOMAN #26 δεν είχαμε πολλή δράση, που να δείτε στο STAR WARS #12! Λογικό, βέβαια, αφού στα προηγούμενα τεύχη έγινε ένας χαμός με μάχες και κυνηγητά. Επιστροφή στη βάση, λοιπόν, για τους Luke, Wedge, Leia, Han μετά το πέρας των αποστολών τους, που έτρεχαν εδώ και αρκετά τεύχη.

Σημαντικές εξελίξεις είναι η ίδρυση – από τον Wedge Antilles – της Rogue Squadron, αλλά και η επιλογή του πλανήτη Arrochar ως νέας βάσης της Rebel Alliance. Το τελευταίο ήταν και μια βασική αποστολή της Leia, από την αρχή της σειράς. Με έναν αφηνιασμένο Darth Vader στο κατόπι τους, όμως, δύσκολα θα συνεχιστεί η ηρεμία αυτού του τεύχους (ευτυχώς δηλαδή).