DEAD BOY DETECTIVES #1

deadboydetectivesDEAD BOY DETECTIVES #1
Writers: Toby Litt, Mark Buckingham
Artist: Mark Buckingham
DC Comics (Vertigo)

Οι Charles Rowland και Edwin Paine, κατά κόσμον γνωστοί ως DEAD BOY DETECTIVES, θα μπορούσαμε να πούμε πως είναι ο ορισμός του breakout character. Δημιούργημα των Neil Gaiman, Matt Wagner και Malcolm Jones III, έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση σε ένα τεύχος του SANDMAN. Από εκεί και πέρα, τους είδαμε να περνούν από διάφορους τίτλους της Vertigo, όπως το cross-over CHILDREN’S CRUSADE και το BOOKS OF MAGIC, ενώ το 2001 πρωταγωνίστησαν και σε ένα mini series, από τους Ed Brubaker και Bryan Talbot.

Αυτή τη φορά, οι ντετέκτιβ-φαντάσματα βρίσκονται στα χέρια των Toby Litt και Mark Buckingham και το DeadBoyDetectives1μέλλον προμηνύεται ενδιαφέρον, καθώς οι πρωταγωνιστές μας θα πρέπει να επιστρέψουν στο τελευταίο μέρος στον κόσμο όπου θα ήθελαν να βρίσκονται. Το Saint Hilarion’s, το σχολείο που αποτέλεσε και για τους δύο τόπο βασανιστηρίων από τους συμμαθητές τους και τελικά τόπο του θανάτου τους. Ο Charles και ο Edwin αναλαμβάνουν το ρόλο του φύλακα αγγέλου της Maddy, ενός κοριτσιού που πρόκειται να φοιτήσει στο Saint Hilarion’s, εξ’ αιτίας ενός δικού τους λάθους. Αν θέλετε της γνώμη μου, το DEAD BOY DETECTIVES ακούγεται ενδιαφέρον, έστω και μόνο για την προοπτική μιας ιστορίας όπου δύο νεκρά παιδιά-ντετέκτιβ στοιχειώνουν bullies.

Στο artwork του DEAD BOY DETECTIVES, έχουμε τον Mark Buckingham, έναν καλλιτέχνη με ύφος που, στο μυαλό μου, είναι για κάποιο λόγο συνώνυμο του FABLES, οπότε έπρεπε διαρκώς να θυμίζω στον εαυτό μου ότι TheDeadBoyDetectives2ο Bigby δεν πρόκειται να εμφανιστεί σε κανένα από τα panels (το ότι ο Buckingham είναι ένας εξαιρετικός καλλιτέχνης με ιδιαίτερο, προσωπικό στιλ, δεν χρειάζεται καν να το αναφέρω, φαντάζομαι).

Προφανώς και είναι αρκετά νωρίς για να κρίνουμε τη σειρά με απόλυτη σιγουριά, καθώς οι Litt και Buckingham μας έδειξαν αρκετά ξεκάθαρα ότι θα πρέπει να περιμένουμε κάποιου είδους αποκάλυψη, αλλά το DEAD BOY DETECTIVES άξιζε έστω και ως μια ευκαιρία να δούμε μερικούς χαρακτήρες του παλιού “Vertigo Universe” που δεν έχουν περάσει στο new 52 (σε σένα μιλάω, καινούργιε Tim Hunter). Ως Vertigo fan, βρήκα αυτή την ευκαιρία ανεκτίμητη.