DISNEY KINGDOMS: SEEKERS OF THE WEIRD #1

seekersCoverWriter: Brandon Seifert
Artist: Karl Moline
Marvel Comics

Από την ημέρα της εξαγοράς της Marvel από την Disney, όλοι οι fans έτρεμαν στη σκέψη της επερχόμενης συνεργασίας.  Αυτή η στιγμή πλέον έφτασε και φέρει τον τίτλο DISNEY KINGDOMS: SEEKERS OF THE WEIRD.

Το SEEKERS OF THE WEIRD είναι, σύμφωνα με τη Marvel, μια προσπάθεια να αξιοποιηθούν οι χαρακτήρες, τοποθεσίες και ιδέες πίσω από τα attractions των Disney theme parks. Κεντρικό ρόλο στην πλοκή κατέχει το Museum of the Weird, ένα attraction της Disneyland, του οποίου ο σχεδιασμός δεν ολοκληρώθηκε ποτέ.

Πρωταγωνιστές της ιστορίας είναι ο Maxwell και η Melody, δύο αδέρφια από μια οικογένεια κάπως εκκεντρική, αλλά φαινομενικά φυσιολογική. Η εμφάνιση όμως του θείου τους, Roland, του “μαύρου πρόβατου” SEEKERS OF THE WEIRD1της οικογένειας, αλλά και μια μυστηριώδης επίθεση εναντίον των γονιών τους, πρόκειται να αλλάξουν τα πράγματα, καθώς τα δυο αδέρφια ανακαλύπτουν το επτασφράγιστο μυστικό της οικογένειας. Μπορεί σαν σενάριο να μην συναρπάζει, αλλά πετυχαίνει ένα πολύ ωραίο feeling οικογενειακής ταινίας που φωνάζει Disney από χιλιόμετρα μακριά.

Γενικά είμαι λίγο διστακτικός με τις ιστορίες που προσαρμόζονται σε ένα ήδη υπάρχον setting, γιατί πάντα έχω το φόβο ότι το αποτέλεσμα θα είναι ένα άγαρμπο tour μέσα στο εκάστοτε σύμπαν, χωρίς αρκετά δυνατή πλοκή για να κρατήσει όλα τα επιμέρους στοιχεία ενωμένα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση, οι φόβοι μου δεν επαληθεύτηκαν. Το SEEKERS OF THE WEIRD είναι απόλυτα επικεντρωμένο στην πλοκή του, χωρίς να καταφεύγει σε άσκοπη επίδειξη του SEEKERS OF THE WEIRD2κόσμου του και γενικά δίνει την εντύπωση ότι όλα τα στοιχεία που θέλει να εισάγει η Disney θα βρουν τη θέση τους στην ιστορία.

Το σκίτσο του Karl Moline είναι ικανοποιητικό, αν και προσωπικά μου δημιούργησε την εντύπωση ότι υστερεί λίγο στα panels όπου απεικονίζεται δράση, με αποτέλεσμα το μάτι να χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο μέχρι να ξεδιαλύνει τι ακριβώς γίνεται.

Σε γενικές γραμμές, το DISNEY KINGDOMS: SEEKERS OF THE WEIRD μου άφησε πολύ καλές εντυπώσεις. Αν η ποιότητα αυτού του τεύχους αποτελέσει κανόνα στη συνεργασία Disney/Marvel, τότε θα έλεγα ότι μας περιμένουν πολύ ενδιαφέρουσες δουλειές στο μέλλον.