SHUT UP AND TAKE MY MONEY! 29-01-14

Καλωσορίσατε στη στήλη που αναλαμβάνει να δει την πλειονότητα των comics crowdfunded projects που υπάρχουν αυτή τη στιγμή και να προτείνει μια επιλογή από αυτά, προσπαθώντας να μοιραστεί τον πόνο άλλης μιας πηγής απώλειας χρημάτων της υπογράφουσας με άλλους ομοιοπαθείς. Αυτή την φορά, έχουμε ιππότες, παραμυθένιες τρύπες, ασυνήθιστες φιλίες και… επεξηγήσεις για τον όρο “comics”.

  • SPOTLIGHT

Το project που μας έκανε να αναφωνήσουμε αυτό το 15θήμερο “Shut up and take my money!”

THE LAST CAVALIER

[flv]https://d2pq0u4uni88oo.cloudfront.net/projects/416730/video-328571-h264_base.mp4[/flv]

What’s the Story (Morning Glory?): Στο σύγχρονο Τορίνο, ένα νεαρός ιστορικός Τέχνης, με κάποιο θεματάκι με τα νεύρα του, είναι προορισμένος για να είναι ο τελευταίος Ναϊτης ιππότης και να διατηρεί την ισορροπία του καλού και του κακού. Μυστήρια, διάολοι και τριβόλοι, περιπέτεια… Τα έχει όλα και συμφέρει!

Claim to fame: Το σενάριο υπογράφουν ο ηθοποιός Daniel McVicar και ο πολύ πιο άγνωστος Roberto Pretti. Στο σχέδιο το “νιου, χοτ τάλεντ” Gianluca Gigliotta (SECRET WARRIORS, G.I. JOE: OPERATION HISS, DARK REIGN: MR. NEGATIVE κ.α.)

Notable Perks: Πολύ γουστάρω τα projects που έχουν περιποιημένα perks. Ε, αυτό είναι ένα από αυτά. Χωρισμένα ανάλογα με τους αριθμούς της ακολουθίας Fibonacci (!!!) έχει το comic (προφανώς), art cards (και κάποιες unique), prints, t-shirt, Google hangouts με τους δημιουργούς, τα original σχέδια μιας έπαυλης των ηρώων, να γίνεις χαρακτήρας στην ιστορία, σελίδες, ε, κι αν σας περισσεύουν $987 και είχατε στα σχέδια ένα ταξιδάκι μετά το Con, μπορείτε να πάτε τον Απρίλιο στο Τορίνο (και κοντά και φτηνά!). Εκεί σας περιμένει όλη η δημιουργική ομάδα, θα σας κάνουν τουρ στο Ντουόμο, στο Μουσείο Κινηματογράφου και στο Αιγυπτιακό Μουσείο, θα μείνετε για δύο βράδια σε λουξ ξενοδοχείο και θα δειπνήσετε με τον Daniel McVicar!

Πόσο πάει το μαλλί; Αρχίζει από $13, αν προλάβετε το early bird (συν $10 μεταφορικά).

cavalier

  • LAST MINUTE

Project που λήγει σε λίγη ώρα και δεν έχει πιάσει ακόμα τον οικονομικό του στόχο. Γίνε και εσύ ο ήρωας της τελευταίας στιγμής! (Σημείωση: Το ότι δεν έχει γίνει funded ισχύει για την στιγμή που γράφεται το κείμενο. Συχνά τα projects παίρνουν το δυνατότερο οικονομικό boost τους την τελευταία στιγμή, οπότε ενδέχεται την στιγμή που το διαβάζετε να τα έχει καταφέρει)

THE UNDERGROUNDS

[flv]https://d2pq0u4uni88oo.cloudfront.net/projects/812173/video-328712-h264_base.mp4 [/flv]

What’s the Story (Morning Glory?): Οικογένεια μετακομίζει σε καινούργια γειτονιά. Τα παιδιά ανακαλύπτουν μια τρύπα κάτω από το σπίτι, η οποία οδηγεί σε κόσμο παραμυθιών. Όπου τα πράγματα δεν είναι και τόσο παραμυθένια. All ages comic που μοιάζει συμπαθέστατο.

Πόσο πάει το μαλλί; $5 το pdf και $15 για το physical copy (συν $15 μεταφορικά) για το πρώτο τεύχος.

theundergrounds

  • ALREADY FUNDED

Αν δε θες να τρως τα νύχια σου από την αγωνία για το αν, τελικά, θα γίνει funded ένα project και δεν έχεις καμία διάθεση να πρήξεις όλους τους φίλους σου να δώσουν και αυτοί τον οβολό τους, μπορείς να επενδύσεις σε σιγουράκι.

ICARUS

[flv]https://d2pq0u4uni88oo.cloudfront.net/projects/823886/video-332342-h264_base.mp4[/flv]

What’s the Story (Morning Glory?): Επουράνιο ον, κάνει free fall για άγνωστους λόγους (αμνησία μετά την πτώση, καταλαβαίνετε) και προσγειώνεται σε κόσμο τυραννίας. Εκεί βρίσκει έναν τυπά κοντό, κοκκινωπό και τσαντίλα, κάνουν παρέα και μάχονται για το (σχετικό) καλό.

Claim to fame: Σχεδιαστής είναι ο Matt Slay που έχει δουλέψει, μεταξύ άλλων, στο TNMT της IDW και το MARVEL BEGINNINGS (SERIES 2).

Πόσο πάει το μαλλί; $5 το digital και 25$ (συν $25 μεταφορικά) το physical copy.

icarus

  • THE WISDOM OF THE CROWDS

Εμμμ… ναι. Το πιο wtf project που είδαμε τελευταία

Σήμερα, στην αγαπημένη υποκατηγορία αυτής της στήλης, δεν παρουσιάζουμε άλλο ένα success story (not) ή ένα comic που απ’ όπου και να το πιάσεις έχει το μαύρο του το χάλι, αλλά ένα (σχεδόν) καθ’ όλα συμπαθές project. Το ΟΝΕ δεν μοιάζει σα να βγήκε από εφιάλτες κομικσόφιλου σκουπιδοφάγου, σε καμία περίπτωση. Ο δημιουργός του ζητάει από τους backers να του δώσουν μια λέξη, ή μια φράση, και αυτός εμπνέεται και ζωγραφίζει μια εικόνα. Όχι, δείτε το, μια χαρά πρότζεκτ. “Και που είναι το πρόβλημα, ρε Μυρτώ;”, θα με ρωτήσετε. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ COMIC! Μπορεί να είναι εικονογράφηση, μπορεί να είναι art project, μπορεί να είναι και μπανάνες με ροζ βούλες, αλλά comic δεν είναι με την καμία και, καλέ μου δημιουργέ, είναι φάουλ να το προωθείς ως τέτοιο. Δεν έχει panels και, το κυριότερο, δεν έχει συνεχή αφήγηση. Πάνε διάβασε κάνα McCloud και μετεξεταστέος το Σεπτέμβρη. Ξου!

one