SNAPSHOT REVIEWS 30-01-14

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

BATMAN: THE DARK KNIGHT #26dark26
Writer: Gregg Hurwitz
Artist: Alberto Ponticelli
DC Comics

Δεν πάει και πολύς καιρός από όταν πληροφορηθήκαμε τη διακοπή της έκδοσης του BATMAN: THE DARK KNIGHT. Σίγουρα χρειάζεται μείωση των bat-titles, αν και θα προτιμούσα εκατό φορές τη διακοπή του BATMAN AND ROBIN (ή όπως αλλιώς το λένε, κάθε μήνα). Oh, well.

Το γνωστό gimmick του τεύχους χωρίς λόγια (με αγαπημένη εφαρμογή του στο G.I. JOE: A REAL AMERICAN HERO #21) χρησιμοποιείται εδώ για να μας διηγηθεί τη θλιβερή ιστορία μιας οικογένειας παράνομων μεταναστών, που εργάζεται σε επιχείρηση του Penguin. Ενδιαφέρον, αλλά σε καμιά στιγμή δε νιώθεις ότι πρόκειται για ιστορία του Batman. Το – πετυχημένο – μοτίβο του τίτλου, που θέλει τον Batman να είναι πιο πολύ περιφερειακός παίκτης, συνεχίζεται, αλλά το τεύχος υποφέρει από μετριότατο – επιεικώς – σχέδιο του Ponticelli, που, ειδικά σε μια τέτοια ιστορία, είναι περισσότερο εμφανές.

sunch5SUPERMAN UNCHAINED #5
Writer: Scott Snyder
Artists: Jim Lee, Dustin Nguyen
DC Comics

Σε έναν άλλο τίτλο, που επίσης μάθαμε πρόσφατα ότι διακόπτεται η έκδοσή του, τα πράγματα αρχίζουν να ξεκαθαρίζουν. Μαθαίνουμε περισσότερα, τόσο για τη Machine του Στρατηγού Lane, όσο και για την οργάνωση Ascension, ενώ, την ίδια στιγμή, παρακολουθούμε μια – αρκετά ενδιαφέρουσα – υπαρξιακού χαρακτήρα συζήτηση περί Superman/Clark Kent, ανάμεσα στον Superman και τον Wraith, αλλά και ένα flashback στην παιδική ηλικία του Clark στη Smallville.

Αυτό που μπορεί να προσάψει κανείς, ως αρνητικό, στο SUPERMAN UNCHAINED, είναι ότι προσπαθεί να κάνει τόσα πολλά πράγματα ταυτόχρονα, που – όπως είναι λογικό – υπάρχει διαφορετική εστίαση από τεύχος σε τεύχος, με αρκετούς πρωταγωνιστές να είναι τον ένα μήνα  στο επίκεντρο και τον άλλο να απουσιάζουν εντελώς. Σίγουρα περιμένουμε με ενδιαφέρον το φινάλε της σειράς.

SUPERMAN #26sman26
Writer: Scott Lobdell
Artist: Ken Lashley
DC Comics

Καιρό έχουμε να τσεκάρουμε τον ομώνυμο τίτλο του Superman (μάλλον επειδή είναι ψιλομάπα). Χρειάζεται ένα γερό ταρακούνημα, το οποίο δεν έρχεται ούτε στο τεύχος #26. Για να είμαστε, όμως, ακριβοδίκαιοι, το τεύχος είναι συμπαθητικό. Θετικό ότι βλέπουμε τη σχέση Clark/Diana να αναπτύσσεται σε όλους τους τίτλους, κάνοντας τη δεύτερη βασικό μέλος του cast των Superman titles (δυστυχώς, καθόλου αυτονόητο).

Κατά τα λοιπά, η Lois (που πλέον γνωρίζει ότι ο Clark είναι ο Superman), έχοντας έρθει σε επαφή με τον Brainiac, είναι σε κώμα, αλλά η astral projection της (δεν τολμώ να μεταφράσω…) ζητεί τη βοήθεια του Superman. Και όλα αυτά, ενώ κάνει την εμφάνισή του ο Parasite. And that’s never good news…

sgirl26SUPERGIRL #26-27
Writer: Tony Bedard
Penciller: Yildiray Cinar
DC Comics

Την ίδια ώρα, η ξαδέλφη έχει τα δικά της προβλήματα. Μετά από αρκετές περιπέτειες, επιστρέφει στη Γη και απευθύνεται στη Dr. Veritas για βοήθεια. Το πρόβλημα είναι ότι στην ίδια Dr. Veritas οδηγείται και ο Lobo, που προσπαθεί να εντοπίσει έναν άλλο Lobo, τον οποίο και κατηγορεί ως απατεώνα. Μπερδευτήκατε; Allow me to explain!

Αν δεν παρακολουθείτε τα τεκταινόμενα του New 52 (που κατέστρεψε τη DC, οι πωλήσεις της οποίας πάνε κατά διαόλου, τουλάχιστον -4,71% σε σχέση με πριν και παρά την τεράστια διαφήμιση, και θα οδηγήσουν την Time Warner σε φαλιμέντο, να τα λέμε αυτά, γιατί κάποιοι πράκτορες του DiDio τα κρύβουν!) δε θα γνωρίζετε ότι πλέον υπάρχουν δύο Lobo. Ένας, που είχε κάνει εδώ και καιρό την εμφάνισή του (και μοιάζει πάνω-κάτω με τον Lobo που οι πιο πολλοί αναγνώστες έχουν στο μυαλό τους, περισσότερα για τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ και εδώ), και αυτός που παρουσιάζεται στα τεύχη του SUPERGIRL.

Με αυτά υπόψιν, μάλλον έχουμε να κάνουμε με τα πλέον ενδιαφέροντα τεύχη της σειράς, εδώ και πολύ καιρό.

BATMAN/SUPERMAN #7batsup7
Writer: Greg Pak
Penciller: Brett Booth
DC Comics

Ξεκινήσαμε με gimmick, θα τελειώσουμε με gimmick! Το κακό είναι ότι, στη συγκεκριμένη περίπτωση, έχουμε να κάνουμε με ένα από τα χειρότερα. Το Widescreen format. Ναι, γιατί είναι πολύ βολικό να κρατάς κάθετα το comic (ειδικά αν διαβάζεις ξαπλωμένος). Βολεύει μόνο για το διάβασμα σε οθόνη. (Αλλά αυτός ΔΕΝ είναι λόγος για να τυπώνεται έτσι!)

Τέλος πάντων. Ξύλο και των γονέων, που λέτε, φίλοι μου, στο έβδομο τεύχος του BATMAN/SUPERMAN. Η ιστορία με το σχέδιο των Mongul και Toymaster να επιτεθούν στους ήρωές μας, μέσω ενός πρωτοποριακού video game, φτάνει στο τέλος της και εκτός από πολύ και επικό μπουνίδι, δε μας άφησε τίποτα άλλο, oπότε μετράμε δύο μέτρια arc, μέχρι στιγμής, και πάμε γι’ άλλα. (Μου φαίνεται ότι αρκετή γκρίνια έπεσε για σήμερα, adios!)