THE FUSE #1

Writer: Antony Johnstonfuse
Artist: Justin Greenwood
Image Comics

Έχω το καθήκον, πέραν από τα κρυφά διαμάντια να σας προειδοποιώ και για τυχόν αμόρφωτους άνθρακες. Και το θέμα μας, το οποίο αυτή την εβδομάδα είναι το THE FUSE, μάλλον είναι το δεύτερο. Χωρίς να θέλω να φανώ κακιά. Κρίμα, γιατί φαίνεται να είχε προοπτικές για θεαματική είσοδο. Βέβαια, μπορεί να υπάρξει ενδιαφέρουσα εξέλιξη στην πορεία της σειράς. Δεν είναι απαραίτητο να ξεκινάς με έκρηξη!

Αυτό, όμως, δε μου αλλάζει την άποψη για το THE FUSE. Απ’ ό,τι φαίνεται είμαστε στο μέλλον – διαφορετικό από το μέλλον που μας παρουσιάζουν. Ιπτάμενα αμάξια και τεχνητή νοημοσύνη δεν υπάρχουν εδώ. Εγώ κατάλαβα πως πρέπει να είναι εκείνο το μέλλον που έχει γίνει μία καταστροφή, ένας λοιμός ή πολύ απλά που οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι. Και για αυτό η κοινωνία είναι σε άθλια κατάσταση κτλ..

Εκεί είναι βασικά το σημείο που μπερδεύτηκα εγώ. Στο μέλλον. Παρακολουθήστε με. Είμαστε σε κάτι που περιμένεις να είναι αεροπλάνο και ξαφνικά παίρνεις μακρύ πλάνο από ένα διαστημόπλοιο – θα το πω – με φόντο τη Γη. Δεν δίνει ξεκάθαρες εξηγήσεις και εγώ είμαι μπερδεμένη. Είχα μία γενική σύγχυση καθ’ όλη τη διάρκεια που διάβαζα.

fuse2Επιπλέον, η ιστορία μου έχει αφήσει πολλά ερωτήματα αναπάντητα. Δολοφονίες αστέγων. Κρυφά ντουλαπάκια. Κομπίνες και δύο αστυνομικοί. Παρεμπιπτόντως, πιο κραυγαλέα αντίθεση δεν έχω δει. Ο ένας είναι μαύρος με χαρακτηριστική μύτη και η άλλη είναι κατάλευκη, σαν αλμπίνος. Ας μη φτάνει αυτή η αντίθεση, ο ένας είναι ο παλιός και ο άλλος είναι το καινούργιο ψάρι στη γυάλα, που βρίσκεται στο τμήμα ανθρωποκτονιών από επιλογή. Μυστήρια επιλογή.

Τελειώνουμε με φόνο. Δε γνωρίζω το λόγο να σκοτώνεις αστέγους και μάλλον θα αργήσω να τον μάθω. Μέτριο θα έλεγα, και σε υπόθεση και σε σχέδιο. Το σχέδιο είναι σκληρό με άγρια σκίτσα. Από τη μία, ταιριάζει τη σκληρή ζωή που παρουσιάζεται και όλα τα συναφή, από την άλλη, μου φαίνεται ελαφρώς πρόχειρο. Επιμένω πως δε γνωρίζω πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση, αλλά η Image με άφησε αδιάφορη για να ανακαλύψω τη συνέχεια.