RANDOM THOUGHTS 23-02-13

cotillard_15

Μερικές φορές είναι καλύτερα να αφήνουμε την τελειότητα να μιλήσει μόνη της…

Χαίρετε και καλωσήρθατε στη μοναδική στήλη που ακόμη και αν σταματήσει να υπάρχει, δεν πρόκειται να αλλάξει απολύτως τίποτα στη δομή της ύλης του site. Στη στήλη που λατρεύει τα comics (αλλά επιλέγει να μην πολυασχολείται μαζί τους), αγαπάει όλα τα είδη του κινηματογράφου (εκτός των superhero movies και των πάσης φύσεων ταινιών με ζόμπι) και παρακολουθεί πολύ τηλεόραση (αλλά ελάχιστες τηλεοπτικές σειρές). Στη στήλη που, κατ’ ουσία, υπάρχει μόνο και μόνο για να έχει κάτι να ασχολείται ο συντάκτης της, ο οποίος αντί να κάνει καμιά δουλειά για το Comicdom, κάθεται και τσακώνεται με τον κόσμο για το αν το GRAVITY είναι καλύτερο από το 12 YEARS A SLAVE (είναι!) ή αν οι Queen είναι μεγαλύτερη μπάντα από τους REM (δεν είναι!).

Jordan Two3 Fashion Show in Manhattan

Την Kate Mara θα την αφήναμε ως έχει. OK, θα της κάναμε το μαλλί ξανθό, προφανώς.

— Όπως είναι βέβαιο ότι γνωρίζετε ήδη, ανακοινώθηκε το βασικό cast της νέας ταινίας Fantastic Four. Προσωπικά, δεν έχω εξοργιστεί με τις επιλογές, όπως η πλειονότητα των απανταχού comic fans (το γεγονός ότι, έτσι κι αλλιώς, δεν υπάρχουν πολλές πιθανότητες να δω την ταινία μάλλον παίζει κάποιο ρόλο), αλλά πιστεύω πως με ορισμένες μικροαλλαγές θα μπορούσε να υπάρχει πολύ καλύτερο αποτέλεσμα. Πολύ απλά, κρατάμε τους ίδιους τέσσερις, αλλά αλλάζουμε θέσεις στους τρεις: 1) Ο Michael B. Jordan είναι ο Reed Richards. Έτσι, με μια κίνηση, έχουμε interracial couple, κολλητούς από διαφορετικές φυλές, αλλά και τον African-American πρωταγωνιστή να παίζει (για μια φορά) τον leader/genius, αντί για τον ανώριμο κάγκουρα. Επιπλέον, ο Jordan είναι ο καλύτερος ηθοποιός από τους τέσσερις, οπότε είναι λογικό να πάρει τον βασικότερο ρόλο. 2) Ο Miles Teller είναι ο Thing. Καλός ηθοποιός, που μπορεί εύκολα να παίξει τον αποξενωμένο και απόκληρο της κοινωνίας. Με ένα καλό “φούσκωμα” με γυμναστική και διατροφή, μπορεί να αποκτήσει το physique, ενώ διαθέτει ήδη τη “μύτη πυγμάχου”. 3) Ο Jamie Bell είναι ο Johnny Storm. Νέος, ωραίος, και εμφανισιακά αρκετά κοντά στην Kate Mara, οπότε αποφεύγουμε και το added drama με τα ετεροθαλή αδέρφια που, προφανώς, θα μας φορτώσει η πραγματική ταινία. Perfect casting και όχι επειδή το σκέφτηκα εγώ!

leo_wheres_my_fucking_oscar

Δυστυχώς, αυτή η ερώτηση μάλλον θα μείνει αναπάντητη και φέτος…

— Λόγος που ο Leonardo Di Caprio είναι super cool, αριθμός 6478: Σε αντίθεση με αρκετούς συναδέλφους του, δεν απαρνιέται το παρελθόν του, ακόμη και αν, καλλιτεχνικά, το έχει ξεπεράσει προ πολλού και κατά πολύ!

— Δε φαντάζομαι να μην έχετε τσεκάρει την καμπάνια στο Indiegogo για το comic του Γιώργου Τσιαμάντα, Η ΠΑΝΑΓΙΑ Η ΧΕΛΙΔΟΝΟΥ; Είμαι βέβαιος πως, αν το κάνετε και διαπιστώσετε περί τίνος πρόκειται, θα αποφασίσετε και εσείς να γίνετε μέρος αυτής της υπέροχης προσπάθειας.

— Πάντα ήμουν της άποψης πως οι RPGάδες είναι η πιο τρομακτική φυλή ανθρώπων στον κόσμο. Ειδήσεις όπως αυτή δεν πρόκειται να με κάνουν να αλλάξω γνώμη (ζητώ προκαταβολικά συγνώμη από όλους τους RPGάδες που είναι, κατά τα άλλα, απολύτως φυσιολογικοί άνθρωποι. Και ναι, αντιλαμβάνομαι το οξύμωρο της προηγούμενης πρότασης).

— Δεν έχω δει ολόκληρο επεισόδιο από το καινούργιο TONIGHT SHOW με τον Jimmy Fallon, αλλά το παρακάτω sketch ήταν σίγουρα πάρα πολύ επιτυχημένο, ακόμη και αν ορισμένοι από τους συμμετέχοντες ήταν λιγότερο… επιτυχημένοι από κάποιους άλλους.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=eN4kHmhz90U[/youtube]

— Κάποιες “ιστορικές λεπτομέρειες” έχουν εισχωρήσει τόσο βαθιά στη συλλογική συνείδηση, που θεωρούνται πλέον “αδιαμφισβήτητα γεγονότα”, όπως, για παράδειγμα, το ότι ο Walt Disney ήταν ρατσιστής, σεξιστής, και αντισημιτιστής. Βέβαια, όταν υπάρχουν ακόμη ανάμεσά μας άνθρωποι που γνώριζαν και έζησαν τον Walt Disney, μήπως (λέω, μήπως) είναι καλύτερα να πιστέψουμε εκείνους (και τα πραγματικά αδιαμφισβήτητα γεγονότα που παραθέτουν), παρά τις θεωρίες που επαναλαμβάνει ο περισσότερος κόσμος χωρίς να γνωρίζει πραγματικά κάτι για το θέμα;

12_years_a_slave_new_ad— Κάτι τέτοιες αισχρές και απροκάλυπτα “εκβιαστικές” διαφήμισεις, σαν αυτή που έβγαλε πρόσφατα η Fox Searchlight για το 12 YEARS A SLAVE προς τους ψηφοφόρους των Academy Awards (και την οποία βλέπετε δίπλα), θα με έκαναν να ταχθώ 100% υπέρ του GRAVITY, ακόμη και αν δεν πίστευα πως είναι μακράν η κορυφαία ταινία της χρονιάς! Θέλω να πιστεύω πως το παλιό αξίωμα “κανείς στο Hollywood δε γουστάρει να του λένε τί πρέπει να ψηφίσει”, ισχύει ακόμα!

— Χωρίς περαιτέρω ανάλυση ή σχολιασμό, 17 problems that only busty girls have!

— Στο Hollywood Reporter, ο Graeme McMillan αναλύει τους λόγους για τους οποίους πιστεύει πως για να είναι επιτυχημένη η νέα ταινία Fantastic Four (δύο items για τη νέα ταινία FF; Μάλλον με έχει μαγνητίσει η προοπτική της Kate Mara με κολλητή ολόσωμη φόρμα και δεν το έχω πάρει χαμπάρι!), θα πρέπει να αγνοήσει το κομιξικό παρελθόν των χαρακτήρων. Δεν λέω πως διαφωνώ απαραίτητα με τη θεωρία, αλλά το άρθρο έχει τόσα πολλά factual errors, που αναρωτιέμαι πραγματικά αν ο Graeme έχει κάνει έστω και 10 λεπτά έρευνα. Από την άλλη, μιλάμε για το Hollywood Reporter, οπότε, ναι, OK…

— Μουσικό διάλειμμα. Δεν θα πω ότι το SALLY GO ROUND THE ROSES των Jaynetts είναι το καλύτερο τραγούδι όλων των εποχών (που κανονικά θα το έλεγα, αλλά ο πνευματικός μου με συμβούλεψε να μειώσω τις απόλυτες δηλώσεις), αλλά είναι σίγουρα ανάμεσα στα 5-10 αγαπημένα μου!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2PePXnXxRGE[/youtube]

— Δεν έχω καμιά μεγάλη “καψούρα” με τον frontman των My Chemical Romance, Gerard Way (δεν είμαι καν σίγουρος ότι τον συμπαθώ ιδιαίτερα), αλλά το trolling που έκανε στον Alan Moore ήταν άψογο! Ναι, ξέρω, είναι κολλητός του Grant Morrison και αυτός είναι ο λόγος, αλλά, όπως και να ‘χει, είναι εμπνευσμένο.

ashley_benson

Κυρίες και κύριοι, η Ashley Benson! (Τη Selena Gomez και τη Vanessa Hudgens μπορείτε να τις θεωρήσετε added bonus.)

— Αν η Ashley Benson ανησυχεί για τις αναλογίες της και το πώς φαίνεται το σώμα της όταν φοράει μπικίνι, τότε νομίζω πως το 99,9% του ανθρώπινου πληθυσμού πρέπει να κυκλοφορούμε με μπούρκες και κελεμπίες! (Παρεμπιπτόντως, αν δεν έχετε δει το SPRING BREAKERS, δείτε το! Και όχι μόνο για τους προφανείς λόγους.)

— Πριν από ένα μήνα περίπου (καλά, πόσο καιρό έχω να γράψω;;;), η αγαπημένη μου Heidi MacDonald, του The Beat, έθεσε το ερώτημα “είναι η Image μια παρέα από λευκούς τύπους;” και το ψιλοαπάντησε με το wishy-washy “και ναι και όχι”. Τώρα, είμαι εγώ παράξενος που πιστεύω πως η μοναδική σωστή απάντηση σε ένα τέτοιο loaded ερώτημα, είναι είτε “who cares” είτε “fuck you, Heidi”;

psycho_reimagined_as_a_childrens_book

Λογικά, βέβαια, τα παιδάκια θα αποκτούσαν μια σειρά από ψυχικά τραύματα αν διάβαζαν αυτά τα βιβλία, αλλά δεν έχει μεγάλη σημασία…

— Αναρωτιόσασταν ποτέ πώς θα έμοιαζαν οι αγαπημένες σας R-rated ταινίες αν προσαρμόζονταν σε στιλ παιδικού βιβλίου; Ναι, ούτε κι εγώ, αλλά τα συγκεκριμένα σχεδιάκια (και ακόμη περισσότερο τα κείμενα) έχουν πολύ πλάκα.

— Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση, η DC θα ξοδέψει μέσα στο 2014 250.000 δολάρια για να προωθήσει τα graphic novels της Vertigo. Για εντελώς διαφορετικούς (αλλά απολύτως θεμιτούς) λόγους, μου φαίνονται ταυτόχρονα πάρα πολλά, αλλά και πολύ λίγα…

— Ω, θεέ μου! Πώς τολμάει ο οποιοσδήποτε να πιστεύει πως υπάρχει πιθανότητα να υφίστανται διαφορές ανάμεσα σε άντρες και γυναίκες και πως μπορεί να αρέσουν διαφορετικά πράγματα στα δύο φύλα;;;

So-you-still-think-homosexuality-is-sinful

Ένα σχετικό quiz. Μοιραστείτε το με τους φίλους σας!

— Επειδή στο θέμα των δικαιωμάτων των ομοφυλόφιλων, εδώ και πολλά χρόνια υπάρχει η πατέντα του “one step forward, two steps back”, μετά τις πρόσφατες θετικές εξελίξεις σε μία ακόμη πολιτεία των ΗΠΑ, έρχεται μια είδηση σαν αυτή, που σε κάνει και πάλι να αμφιβάλλεις για το μέλλον του ανθρώπινου είδους.

— Είδα το trailer του GUARDIANS OF THE GALAXY. Είδα και το poster του GUARDIANS OF THE GALAXY. Δεν μπορώ ακόμη να αποφασίσω ποιό από τα δύο είναι χειρότερο. Μάλλον το trailer. γιατί κρατάει παραπάνω.

Michelle_Dockery

Στην τεράστια λίστα με τα πράγματα που κάνουν το DOWNTON ABBEY την καλύτερη τηλεοπτική σειρά των τελευταίων ετών, η Michelle καταλαμβάνει την πρώτη θέση.

— Πράγματα που κάνουν τον κόσμο καλύτερο (εκτός της Marion Cotillard, φυσικά), in random order: Ο τεράστιος Forest Whitaker, ως ανατρεπτικός σχεδιαστής μόδας στο PRET-A-PORTER του Robert Altman, το εντελώς in-your-face (αλλά και απολύτως σωστό στο μήνυμά του) site Why Won’t God Heal Amputees, η προοπτική να είναι αυτή πραγματικά η τελευταία συνέντευξη του Alan Moore (magic 8-ball says “don’t count on it”), τα tweets του σπουδαίου αστροφυσικού Neil deGrasse Tyson, η υπέροχη, σχεδόν θεϊκή, Michelle Dockery, στον τέταρτο κύκλο του DOWNTON ABBEY (αλλά και σε όλους τους προηγούμενους!), το γεγονός ότι υπάρχουν douchebags σαν τον Shia LeBeouf και την Lena Dunham, που δε διστάζουν να τσακώνονται δημοσίως για τη διασκέδασή μας. (To be continued…)

— Αυτά και για σήμερα. Φαντάζομαι πως θα τα ξαναπούμε σε δύο βδομάδες, εκτός και αν έχω πέσει σε κατάθλιψη επειδή τελικά το 12 YEARS A SLAVE πήρε το Oscar καλύτερης ταινίας…