DAY MEN #1-2

Writers: Matt Gagnon/ Michael Alan Nelsondaymen
Artist: Brian Stelfreeze
BOOM! Studios

Όσοι από εσάς ψάχνετε απεγνωσμένα δουλειά, μόλις τώρα αποκτήσατε ακόμα μία επιλογή! Αρχίστε, λοιπόν, να ψάχνετε τις αγγελίες μήπως βρείτε τον τίτλο “ζητούνται Day Men”. Αν και είναι πληθυντικός, δε θα κολλήσουμε εκεί. Την περιγραφή αυτής της απασχόλησης θα δούμε παρακάτω.

Πιθανότατα, θα ξεκινάει ζητώντας κάποιον ο οποίος να είναι δυνατός, αδίστακτος και χωρίς φόβο, προς το γένος των vampires. Στη συνέχεια, θα έλεγε πως θα απασχολείται μόνο τα πρωινά με παροχή στέγης, αυτοκινήτου, κτλ.. Δηλαδή, με απλά λόγια, έχουμε μία ιστορία, στην οποία τα vampires έχουν ανθρώπους και για δούλους. Πέρα από μεζέ! Και τους χρησιμοποιούν τις ώρες της ημέρας που δε μπορούν να πατήσουν το πόδι τους έξω.

Γιατί εδώ, αγαπητοί μου, έχουμε κανονικά βαμπίρια. Με κυνόδοντες που σου βγάζουν το μάτι. Νυχάκια κοφτερά. Έχουν φέρετρα για κρεβατάκια και το κυριότερο δεν αντέχουν τον ήλιο. Επίσης, δεν αντέχουν χωρίς τα δοντάκια τους ή την καρδιά τους. Τέλος πάντων, ο κύριος Day Men που θα συναντήσουμε – τουλάχιστον τώρα – είναι ο David Reid, υπό τις διαταγές της οικογένειας Virgo. Κλασικά, τον βλέπουμε να καθαρίζει τις βρωμοδουλειές των αδηφάγων και άπληστων vampires μέσα στη μέρα.

daymen4Δεν καθαρίζει μόνο. Ο κυριούλης με το κουστούμι και τη μαγκούρα (cane, βασικά) πρέπει ακόμα να προστατέψει την οικογένεια. Καθώς, λοιπόν, το προσπαθεί αυτό, θα ξεσπάσει οργή μεταξύ δύο οικογενειών. Τους γνωστούς, οι οποίοι είναι και αρκετά δυνατοί, και τους Ramses, οι οποίοι ήταν δυνατοί αλλά κατατροπώθηκαν από τους Virgo. Η χρόνια ειρήνη έρχεται στο τέλος της και ήρθε η ώρα να πάρουν εκδίκηση για πολλά και οι δύο οικογένειες. Τρέχουν και δε φτάνουν.

Δε θα πω τίποτα παραπάνω. Θα το αφήσω στα χέρια σας να ανακαλύψετε τις ζουμερές λεπτομέρειες. Πολύ δράμα η ζωή του vampire. Καλοστημένο σαν ιστορία και οι εσωτερικοί μονόλογοι του πρωταγωνιστή δεν κάνουν μεγάλη κοιλιά. Έκαναν λίγη κοιλιά, το ομολογώ, αλλά το έσωσε παρακάτω. Ενδιαφέρον, όμως, πέρα από το πολύ έξυπνο θέμα της ιστορίας, είναι το σχέδιο. Δε μπορώ να του δώσω ακριβή περιγραφή, αλλά με τράβαγε όλο και πιο βαθιά στην ιστορία. Έχει κάποια ανεξήγητη ιδιαιτερότητα. Όπως και να έχει, ανοίξτε την εφημερίδα σας και πηγαίνετε στις μικρές αγγελίες!