MARKET WATCH: Έχουν Τα Φραγκόσυκα Twitter;

Here we go again, όπως λένε κι οι φίλοι (;) μας οι αγγλόφωνοι, σε ένα ακόμα installation της στήλης που ασχολείται με comics και πολλά τριγύρω. Εδώ πάνω δεν έχει μπαρ με την κλασική έννοια, οπότε τα διάφορα νέα τα είδα σπίτι. Άχρηστη πληροφορία, το ξέρω, ειδικά όταν έρχεται σε αντιπαράθεση με το αρκετά σημαντικό και ενδιαφέρον…

WTF? News

Όπως ίσως ήδη γνωρίζετε, ο John Constantine – καλώς εχόντων των πραγμάτων – θα αποκτήσει δική του τηλεοπτική σειρά στο NBC, σε συνεργασία με τη Warner Bros. Αυτό που ίσως δε γνωρίζετε, όμως, είναι πως, όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Stephen Bissette στο Facebook και μας to λέει το Hollywood Reporter, κανένας από τους δημιουργούς δεν πρόκειται να πάρει λεφτά από τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τουλάχιστον σύντομα.

12_01

Προφανώς, το αρχικό συμβόλαιο με την DC ήταν αρκετά tricky, διότι η επίσημη δικαιολογία είναι πως κατά κάποιον τρόπο η σειρά έχει ήδη “πληρωθεί” μέσα από την ταινία στα 90s. Το περίεργο είναι πως, ποσοστά από πωλήσεις εκδόσεων related με τη σειρά θα διανεμηθούν κανονικά. Να πω τώρα εγώ, πως το θέμα είναι καθαρά το κακό κάρμα του Alan Moore – ο Constantine πρωτοεμφανίστηκε στο SWAMP THING #37 από τους Bissette, Moore και John Totleben το 1985 – ή θα φανώ κακός;

Simon Said

“I am baffled by how a major publisher, when asked for interviews, can say ‘No, we’re not letting that be covered until April’. Ridiculous.”

…είπε ο Lucas Siegel ως ο Simon αυτής της δεκαπενθημερίας, μετά από άρνηση κάποιου “κρυφού” εκδότη να δώσει κάποιο απριλιάτικο comic της εταιρίας του για review. Η δημοσιοποίηση στο Twitter του Newsarama-τος προφανώς εκνεύρισε τον εκδότη, ο οποίος απάντησε (και πάλι, όπως μάθαμε, μέσα από επόμενο tweet του Lucas), πως “We’d really rather you not cover our products”.

Το μυστήριο για το ποιός κρύβεται πίσω από την αρχική άρνηση παραμένει. Πάντως, ξέρουμε πως σίγουρα δεν είναι κάποια από τις Big Two, ούτε οι IDW και ActionLab, αφού έσπευσαν να θέσουν εαυτούς υπό τις υπηρεσίες του Newsarama-τος, με επαρκές, θα έλεγα, γλείψιμο.

12_0212_03
Το γέλιο είναι πως οι πάντες παίρνουν το μέρος του Lucas, ενώ στην πραγματικότητα όλο αυτό το σκηνικό ξεκίνησε από δική του υπαιτιότητα κι από μία δημόσια απάντηση σε ένα – όπως φαίνεται – τυπικό μήνυμα άρνησης, απόλυτα λογικό.

The Question, Bi-Weekly

“Πώς γίνεται ένα κίνημα που υποτίθεται πως δημιουργήθηκε για να υπερασπιστεί τα ίσα δικαιώματα των πολιτών ενός κράτους α-λα αριστερά, να χρησιμοποιεί τραμπουκίστικες, ακροδεξιές τακτικές;”

Well, το ερώτημα είναι κυρίως πρόσχημα για την είδηση, δεν είμαι αφελής, φυσικά. Η είδηση λέει, λοιπόν, πως ομάδες υποστηριζόμενες από το κίνημα “Printemps français” (Γαλλική Άνοιξη), επισκέφθηκαν καμιά τριανταριά δημόσιες βιβλιοθήκες στην Γαλλία και τραμπούκισαν υπαλλήλους και πολίτες, αγανακτισμένοι για την μη ορθή διαπαιδαγώγηση που παρέχει το δημόσιο σύστημα στα σχολεία. Οι ομάδες αυτές κατακρίνουν τις – όπως τις αποκαλούν – “βιβλιοθήκες ιδεολογίας” (bibliothèques idéologiques), οι οποίες προάγουν τον ομοφυλοφιλικό γάμο, σύμφωνα με μία γενικότερη “θεωρία του φύλου” (théorie du genre) που διδάσκεται στους μαθητές, μέσα από τα επιλεγμένα παιδαγωγικά συγγράματα. Οι πληροφορίες της σύνδεσεις αυτών των “εξτρεμιστών”, βέβαια, προέρχονται από το Γάλλο υπουργό πολιτισμού Aurélie Filippetti, ο οποίος έσπευσε να καταγγείλει το γεγονός. Περιττό να εξηγήσω το γιατί αυτή είδηση έχει θέση στη στήλη μου, μιλάμε για Γαλλία, όπου τα comics είναι άμεσα συνδεδεμένα με την εκπαίδευση και την επιμόρφωση. Κι όσο για τη σημαντικότητα αυτής, απλά να αναφέρω πως το εν λόγω “ανοιξιάτικο” κίνημα, στην πιο πρόσφατη κίνηση διαμαρτυρίας του ενάντια στους ομοφυλοφιλικούς γάμους, καταμετρούσε πάνω από 300 χιλιάδες πολίτες.

12_04

Κι επειδή το επόμενο news item δεν μπορώ να το κατατάξω σε κάποια ήδη υπάρχουσα κατηγορία, ήρθε η στιγμή να προσθέσουμε μία ολοκαίνουργια, η οποία θα ασχολείται με τα “λάθος εννοούμενα” και τα στραβοπατήματα. Και φυσικά θα λέγεται…

Όποιος Τη Νύχτα Περπατεί…

…βασίζεται σε μία απλή υπόθεση για να τα κάνει όλα πουτάνα.

Ο λόγος για το Rob Liefeld, που άστραψε και βρόντηξε όταν έμαθε πως ο Dan Didio θα συν-γράψει την επιστροφή του KAMANDI. Όλα ξεκίνησαν, όταν ο Didio έκανε ένα μικρό teaser, λέγοντας πως “Keith and I are about to come at you with an old cult favorite. Hope it meets you’re expectations”. Το αυτό προσπάθησε να αποκρυπτογραφήσει το Bleeding Cool και, επειδή όλοι μας γνωρίζουμε πόσο επαγγελματίες είναι σε αυτό το site, μετά από ένα τεράστιο κι αναλυτικότατο κείμενο γεμάτο ισχυρά επιχειρήματα που συνοψίζεται στην φράση “Well we’ve had OMAC… Giffen does have a taste for the more Kirbyesque choices. Is it finally time forKamandi in the New 52?” (βασικά αυτό είναι ολόκληρο το λογύδριο), κατέληξαν στη θεωρία του KAMANDI.

Και σε αυτό ακριβώς το κείμενο-πραγματεία στηρίχθηκε ο Rob Liefeld και σιγουρεύτηκε πως όντως πρόκειται για το KAMANDI! Και ξεκίνησε ένα παραλήρημα στο twitter (παραθέτω ένα μικρό δείγμα):12_05

Τελικά, βέβαια, δεν πρόκειται για το KAMANDI (αν όντως ήταν αυτό το property in question, θα μιλούσαμε για ακόμα μεγαλύτερο στραβοπάτημα – της DC, όμως, αφού δεν έχει περάσει και πολύ καιρός από το θέμα με τον Paul Pope), όπως διέψευσε ο ίδιος ο Didio, λίγες μέρες αργότερα.

And Now, Something Completely Different

Έχετε κι εσείς αυτό το περίεργο με το υποσυνείδητο κατά καιρούς; Ποιο απ’όλα θα μου πείτε, εγώ αναφέρομαι συγκεκριμένα σ’ εκείνο το πράγμα που επιστρέφει μία κεντρική ιδέα με διάφορους τρόπους και προσπαθεί να επιβληθεί ως η “σωστή λύση”. Ας πάρουμε ένα παράδειγμα: Έστω πως σας αρέσουν τα καρόταν (ναι, έχω μεγάλη φαντασία το ξέρω, είπα όμως να το κάνω λίγο εύθυμο!). Σας αρέσουν τα καρότα, λοιπόν, και συγκεκριμένα αυτά που αγοράζετε σε συγκεκριμένο μπακάλικο. Το μπακάλικο αυτό όμως δέχεται συχνά επίθεση από χρυσαυγίτες κι αναγκάζεται να μεταφερθεί σε άλλη συνοικία, που επίσης έχει χρυσαυγίτες, αλλά κάπως πιο φιλικούς.

Εσείς αναγκάζεστε να ψωνίσετε άλλα καρότα από άλλο μπακάλικο ή σουπερμάρκετ ή ακόμα και στη λαϊκή αγορά της γειτονιάς σας! Και στα δύο μέρη, όμως, οι χρυσαυγίτες – ναι, αυτοί που ανάγκασαν τον μπακάλη σας να μετακομίσει – πουλάνε προστασία, άσε που τα καρότα τους δεν είναι τόσο γευστικά. Τι κάνετε τότε; Μετακομίζετε μαζί με τον μπακάλη ή κόβετε εντελώς τις καροτόσουπες; Και γιατί, όσο κι αν προσπαθείτε, να μην μπορούν τα φραγκόσυκα να αντικαταστήσουν αυτά τα καταραμένα καρότα στο φαγητό σας;

12_06