ONLINE COMICS: PAOLA-4

paola1Writer/Artist: Boulet
http://english.bouletcorp.com/2013/02/04/paola-4/

Σήμερα, θα σας παρουσιάσω και πάλι ένα γαλλικό webcomic. “Ωχουουου… δεν έχει καταλάβει ότι δε ξέρουμε γαλλικά αυτή;…”, ίσως σκέφτεστε. Το PAOLA-4, όμως, είναι γραμμένο στα αγγλικά, οπότε μη μουτρώνετε, αγαπητοί αναγνώστες. Πρόκειται για ένα από τα πολλά comics του Boulet, ο οποίος έχει αποφασίσει να μεταφράσει το site του, bouletcorp (που τρέχει από το 2004), στα αγγλικά, ώστε να μπορεί να έχει πρόσβαση περισσότερος κόσμος. Πραγματικά, αξιέπαινη πράξη από έναν Γάλλο (ναι, δεν πολυγουστάρουν τα αγγλικά) και τη στηρίζω, παρουσιάζοντας τη δουλειά του:

To PAOLA-4 είναι η ιστορία του Thomas, ενός 30άρη που, μια μέρα, ενώ ξεφυλλίζει ένα άλμπουμ με παλιές του φωτογραφίες, κάνει την ευχή να βρεθεί πίσω στην εποχή που ήταν μόλις 10 χρονών, ανέμελος, παρέα με τα LEGO του. Και ξαφνικά, ΤΣΟΥΠ! Εμφανίζεται στο παιδικό του δωμάτιο! Αυτό που δε ξέρει ο Thomas, όμως, είναι ότι, ερχόμενος ως ενήλικας στην παιδική του ζωή, στέλνει ταυτόχρονα το 10χρονο του εαυτό στην ενήλικη πραγματικότητα. Και ενώ περνάει επίσης από την εφηβεία και τη φοιτητική ζωή του, ο χρόνος θα μπερδευτεί, θα γίνει κουβάρι και ο Thomas θα αντιμετωπίσει κάποιες πολύ-πολύ άβολες καταστάσεις: θα χρειαστεί να ζωγραφίσει γυμνό μοντέλο, ενώ είναι μόλις 10 χρονών παιδάκι, θα ερωτευτεί μια 16χρονη, όντας 30άρης, θα ξαναδεί το εφηβικό του look με μια ενήλικη ματιά.

paola2Γέλασα πολύ! Αν και σύντομο, το PAOLA-4 προσφέρει μπόλικες (και σε ποσότητα και σε ποιότητα) αστείες στιγμές. Ξεχωριστή, δομημένη ιστορία ΚΑΙ ενδιαφέρον τέλος. Γι’ αυτό, ακόμη κι αν μπερδευτείτε κάπου στη μέση (γιατί γίνονται λίγο περίεργα τα πράγματα σε κάποιο σημείο), μην παρατήσετε την ανάγνωση! Συνεχίστε μέχρι τέλους και θα ξεδιαλύνουν τα πράγματα, το υπόσχομαι.

Όσον αφορά το σχέδιο, ανταποκρίνεται στο γαλλικό κλισέ για τα comics: οι τύποι το ‘χουν. Αν και το μέσο περιορίζεται στη χρήση ενός μαρκαδόρου και οι γραμμές είναι ξεκάθαρα γρήγορα σχεδιασμένες (δε λέω ότι δε χρειάστηκε προσχέδιο, αλλά υπάρχει η άνεση και η ελευθερία του γρήγορου σχέδιου), το αποτέλεσμα είναι εκφραστικότατο. Τα σχέδια έχουν ζωή, ποικιλία και βγάζουν γέλιο από μόνα τους. Thumbs up!

paola3Το θλιβερό της υπόθεσης είναι ότι το PAOLA-4 τελειώνει πολύ γρήγορα. Εκεί που θες να εξερευνήσεις κι άλλο το παρελθόν του Thomas, να γελάσεις κι άλλο με τις τραγελαφικές καταστάσεις που βάζει τον εαυτό του, το comic τελειώνει. Τι μπορείτε να κάνετε γι’ αυτό; Απλό. Να μπείτε στο site του και να ψάξετε κι άλλα comics του, μιας είμαι σίγουρη πως θα υπάρχουν κι άλλα διαμαντάκια. Προσωπικά, αυτό θα κάνω τώρα. Κι αν βρω κάτι καλό, να είστε σίγουροι πως θα το δείτε εδώ τον επόμενο μήνα. Φιλιά μέχρι τότε!