MOON KNIGHT #1

MoonKnightCoverWriter: Warren Ellis
Artist: Declan Shalvey
Marvel Comics

Και φτάσαμε πλέον στο σημείο όπου το Marvel NOW! στρέφει την προσοχή του στους πιο αφανείς χαρακτήρες του universeτης εκδοτικής, με τον Warren Ellis να βάζει ένα ακόμη λιθαράκι στην παράδοση που θέλει τους Βρετανούς συγγραφείς να αναβιώνουν χαρακτήρες για τους οποίους πιθανώς κανείς δεν έδινε δεκάρα τα τελευταία χρόνια.

Ο Moon Knight έκανε την πρώτη του εμφάνιση το 1975, όταν μετά από την σχετική χαλάρωση του Comics Code Authority, οι εκδότες είχαν αρχίσει να πειραματίζονται με πιο “σκοτεινούς” χαρακτήρες. Συνοπτικά, η ιστορία του έχει ως εξής: ο Marc Spector, είναι ένας μισθοφόρος που σκοτώθηκε στην Αίγυπτο, συμπωματικά μπροστά σε ένα άγαλμα του θεού Khonsu, ο οποίος τον επανάφερε στη ζωή, αλλά με ένα τίμημα. Ως θεός του φεγγαριού, ο Khonsu έχει τέσσερις διαφορετικές όψεις (μία για κάθε φάση της σελήνης) κι έτσι ο Marc επανήλθε στη ζωή με τέσσερις διαφορετικές προσωπικότητες. Το origin του Moon Knight παρέμεινε σε γενικές γραμμές το ίδιο, αλλά οι διαφορές στο ύφος είναι εμφανείς από την πρώτη σελίδα. Η κάπα, η κουκούλα και το γενικότερο ψευδο-Batman στιλ που τον χαρακτήριζε ως τώρα, έχουν εγκαταλειφθεί για ένα λευκό σακάκι, προφανώς αποτέλεσμα της σχετικής αντιπάθειας που ο Ellis moonKnightέχει δηλώσει επανειλημμένα για το superhero genre.

Σε αυτό το τεύχος, ο πρωταγωνιστής βοηθά στον εντοπισμό ενός δολοφόνου, σε μια απλοϊκή ιστορία, η οποία όμως μας εισάγει επιτυχώς στο ύφος του χαρακτήρα και της σειράς. Η γραφή του Ellis είναι στα συνηθισμένα της καλά επίπεδα, αλλά θα πρέπει να περιμένουμε ένα-δυο τεύχη ακόμη για να μπορούμε να πούμε κάτι για την πλοκή.

Στην εικονογράφηση, ο Declan Shalvey χρησιμοποιεί τη μονόχρωμη, λευκή στολή του Moon Knight, για να δημιουργήσει αντιθέσεις με πολύ ωραίο αισθητικό αποτέλεσμα.

Σε γενικές γραμμές, δεν μπορώ να πω ότι το MOON KNIGHT περιελάβανε κάτι το συνταρακτικό. Ήταν ωστόσο αναμφίβολα προσεγμένο και καλογραμμένο και όλα δείχνουν ότι θα πρέπει να περιμένουμε μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά.