Ξεκίνησε H Έκθεση Comics & Εικονογράφησης Εν Αιθρία 5

logo_en_ethria_grΜέχρι τις 30 Μαρτίου διαρκεί η πέμπτη διοργάνωση της έκθεσης comics & εικονογράφησης Εν Αιθρία. Μην παραλείψετε να την επισκεφθείτε στον πολυχώρο THE BOX, και να απολαύσετε τη συνύπαρξη έργων γνωστών ονόματων της ελληνικής σκηνής comics με αυτά νέων, αλλά και πρωτοεμφανιζόμενων ταλέντων.

Η έκθεση πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Ελλήνων εργαζομένων στο Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (JRC), στο πλαίσιο πολιτιστικών εκδηλώσεων που διοργανώνονται με αφορμή την ελληνική προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης, ενώ διοργανώνεται για πρώτη φορά από την Comicdom Press, τη μη κερδοσκοπική εταιρία πίσω από το φεστιβάλ comics Comicdom Con Athens.

Στο πλαίσιο της έκθεσης Εν Αιθρία 5, ο πολυχώρος ΤΗΕ ΒΟΧ θα φιλοξενήσει από τις 19 έως και τις 30 Μαρτίου comics και εικονογραφήσεις από τους Σπύρο Ευάγγελο Αρμένη, Σπύρο Δερβενιώτη, Μιχάλη Διαλυνά, Τριαντάφυλλο Ελευθερίου, Τάσο Ζαφειριάδη, Αποστόλη Ιωάννου, Γιάννη Καλαϊτζή, Γιώργο Καμπάδαη, Αυγή Κανάκη, Βάλια Καπάδαη, Ορέστη Καρέλη και Λένα, Ηλία Κατιρτζιγιανόγλου και Χρήστο Μαρτίνη, Γιώργο Κομιώτη και Harry Saxon, Ευγενία Κουμάκη, Μάνο Λαγουβάρδο, Άρη Λάμπο, Λευτέρη Μαυρογιάννη, Γιώργο Μελισσαρόπουλο, Νίκο Μηλιώρη, Αλέξια Οθωναίου, Τάσο Παπαϊωάννου, Παύλο Παυλίδη, Γιάννη Ρουμπούλια, Κωνσταντίνο Σκλαβενίτη, Soloup, Κωστή Τζωρτζακάκη, Τόμεκ, Γαβριήλ Τομπαλίδη, Ευγένιο Τριβιζά και Νίκο Κούτση, Γιώργο Τσιαμάντα και Πέτρο Χριστούλια.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση εκπροσωπούν ένα ευρύ φάσμα τεχνοτροπιών και “σχολών”, με θέμα απόλυτα ελεύθερο και μοναδική προϋπόθεση, τα έργα να μην έχουν εκτεθεί ή δημοσιευτεί στο παρελθόν, σε μια προσπάθεια να εστιάσουμε στη δημιουργικότητα της ελληνικής σκηνής των comics, όπως αυτή αποτυπώνεται στις αρχές του 2014. Ανταποκρινόμενοι στο πολύχρονο αίτημα κοινού και καλλιτεχνών, ώστε τα έργα αντίστοιχων εκθέσεων να παραμένουν διαθέσιμα και μετά το τέλος αυτών, όλα τα έργα που συμμετέχουν στην Εν Αιθρία 5, θα βρίσκονται και στον κατάλογο-ανθολογία που θα διατίθεται στο χώρο της έκθεσης και, στη συνέχεια, σε comic shops και βιβλιοπωλεία. Τα έσοδα από τις πωλήσεις της ανθολογίας θα διατεθούν ώστε να καταστεί βιώσιμη η συνέχεια του καταλόγου, με στόχο, κάθε επόμενη Εν Αιθρία, να αποτελεί την ετήσια χαρτογράφηση μιας ακμαίας και δημιουργικής ελληνικής σκηνής comics.

Η έκθεση θα φιλοξενηθεί αρχικά στην Ίσπρα της Ιταλίας. Στις 19 Μαρτίου, θα μεταφερθεί στον πολυχώρο THE BOX στην Αθήνα και στη συνέχεια αναμένεται να συνεχίσει το ταξίδι της ανά τον κόσμο.

logo_en_ethria_grεν αιθρία 5
έκθεση comics & εικονογράφησης

19-30 Μαρτίου @ ΤΗΕ ΒΟΧ
(Δορυλαίου 12, Πλατεία Μαβίλη)

Εγκαίνια: Τετάρτη 19 Μαρτίου, 7 μ.μ.

Καθημερινά 5-9 μ.μ., Σάββατο + Κυριακή 1-9 μ.μ.

Είσοδος Ελεύθερη

Διοργάνωση: Comicdom Press

Καλλιτεχνική Διεύθυνση Έκθεσης: Γαβριήλ Τομπαλίδης

Επιμέλεια Έκθεσης: Σπύρος Ευάγγελος Αρμένης

Αρχισυνταξία Καταλόγου – Γραφείο Τύπου: Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου

Επιμέλεια Κειμένων – Μεταφράσεων: Δημήτρης Σακαρίδης

Δημόσιες Σχέσεις – Επικοινωνία: Λήδα Τσενέ