COMICDOM CON ATHENS 2014 – Ωρολόγιο Πρόγραμμα

Ενημερωθείτε για το πλήρες πρόγραμμα του Comicdom Con Athens 2014 και κανονίστε από τώρα το δικό σας, ώστε να μη χάσετε κανένα event, workshop, signing, panel, ή προβολή που σας ενδιαφέρει να παρακολουθήσετε!

cca2014_logo

Όλες τις ημέρες

Έκθεση: Celebrating 9th Art • Γκαλερί Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας

Αυθεντικές σελίδες, comics, graphic novels και εικονογραφήσεις από όλο τον κόσμο! H έκθεση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Eλληνικής Eθνικής Eπιτροπής για την Unesco.

Bazaar Εκδοτικών και Καταστημάτων • Γκαλερί Κέννεντυ & Αίθριο

Μέσα σε ένα χώρο πλημμυρισμένο από comics και σχετικά αντικείμενα, μπορείτε να ενημερωθείτε για καινούριες κυκλο­φορίες, να θυμηθείτε παλιότερες, ή ακό­μη και να ανακαλύψετε κάτι του οποίου την ύπαρξη αγνοούσατε.

Αυτοεκδόσεις (fanzines) • 3ος Όροφος

Από την πρώτη διοργάνωση του 2006, μέχρι σήμερα, το Comicdom Con Athens στηρίζει τα ερασιτεχνικά έντυπα, παραχωρώντας στους δημιουργούς τους χώρο, για να προβάλουν τις εκδόσεις τους.

Ατομική Έκθεση Γιώργου Καμπάδαη • 3ος Όροφος

Ο καλλιτέχνης που φιλοτέχνησε την αφίσα της φετι­νής διοργάνωσης, επιλέγει και παρουσιάζει ορισμένα χαρακτηριστικά έργα του, σε αυτή τη μικρή, αλλά αντι­προσωπευτική έκθεση.

Mickey Mouse Shorts • Φουαγιέ

Απολαυστικά ταινιάκια κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνιστή τον Μίκυ Μάους, τον πλέον – και διαχρονικά – αγαπημένο χαρακτήρα μικρών και μεγάλων! (Μόνο το Σαββατοκύριακο)

Παρασκευή 4 Απριλίου

11:00 – 13:00 ΠΑΙΔΙΚΑ: ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – Γκαλερί Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας
Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε ιστορίες comics από όλο τον κόσμο, να φανταστούν και να δημιουργήσουν δι­κές τους χώρες και δικές τους ιστορίες.

16:30 – 17:00 EVENT: ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ – ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΩΝ ΤΙΤΛΩΝ – Θέατρο
Έναρξη του φεστιβάλ, με παρου­σίαση όλων των νέων εκδόσεων από τις συμ­μετέχουσες εκδοτικές,

17:15 – 18:45 Q&A-SIGNING: PÉNÉLOPE BAGIEU
Η καταξιωμένη Γαλλίδα δημιουργός υπογράφει για τους επισκέπτες του Comicdom Con Athens 2014. Θα προηγη­θεί Q&A με το κοινό.

19:00 – 21:00 ΠΡΟΒΟΛΗ: ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΦΟΙΝΙΚΑ: ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ – Θέατρο
Η ελληνική ταινία-έκπληξη της χρονιάς, βα­σισμένη στον κόσμο του comic ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΦΟΙΝΙΚΑ, του Γιάννη Ρουμπούλια, προβάλλεται για πρώτη φορά με ελεύθερη είσοδο.

21:00 – 22:00 PANEL: ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΦΟΙΝΙΚΑ: ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ – Θέατρο
Μετά την προβολή της ταινίας, θα ακολουθή­σει panel με την παρουσία συντελεστών, κα­θώς και έξτρα ανέκδοτο υλικό.

Σάββατο 5 Απριλίου

12:00 – 12:50 WORKSHOP: ENRIQUE SÁNCHEZ ABULÍ – Seminar Room, 4ος όροφος
Ο Enrique Sánchez Abulí επιθυμεί να δείξει ότι ο άνθρωπος είναι ιστοριοφάγος, καθώς δεν μπορεί να κατανοήσει πλήρως τη ζωή χωρίς τις ιστορίες που “καταναλώνει” καθημερινά.

13:00 – 16:00 Q&A – SIGNING: GLENN FABRY, EMANUELA LUPACCHINO, STEPHEN MOONEY – Θέατρο
Στο πιο mainstream signing event φέτος, οι τρεις δημιουργοί θα απαντήσουν σε ερωτήσεις του κοινού, και θα υπογράψουν τα comics τους.

13.00 – 14.00 ΠΑΙΔΙΚΑ: ΠΡΟΒΟΛΗ ΦΙΝΕΑΣ ΚΑΙ ΦΕΡΜΠ: ΘΑΥΜΑΣΤΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ – Φουαγιέ
Ο Φινέας και ο Φερμπ και οι Σούπερ Ήρωες της Marvel, θα συνεργαστούν για να κερδίσουν το κακό και να γλιτώσουν τον κόσμο από καταστροφή!

14.00 – 16.00 ΠΑΙΔΙΚΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΑΙΝΙΑ ΦΙΝΕΑΣ ΚΑΙ ΦΕΡΜΠ – Φουαγιέ
Ο Φινέας, ο Φέρμπ και οι Σούπερ Ήρωες της Marvel καλούν τους μικρούς φίλους των comics να σκεφτούν και να ζωγραφίσουν ιδέες που θα τους βοηθήσουν να κερδίσουν το κακό

16.15 – 17.45 EVENT: COMIC JAM – Φουαγιέ
Γεμίστε panels και μπαλονάκια δημιουργώ­ντας το δικό σας comic, παρέα με τον Zoltán Fritz! Ένα παιχνίδι για όλες τις ηλικίες, που έχει ταξιδέψει σε πολλά φεστιβάλ comics ανά τον κόσμο.

16:30 – 18:00 PANEL: MARVEL VS DC – Θέατρο
Ένα μεγάλο event με δύο μονομά­χους. DC versus Marvel!!! Φορέστε το οπαδικό σας t-shirt, ή τη στολή του αγαπημένου σας χα­ρακτήρα, και ετοιμαστείτε για τη μητέρα όλων των μαχών!

16:30 – 17:30 WORKSHOP: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΑΒΒΑΪΔΗΣ – Seminar Room, 4ος όροφος
Η αφή­γηση είναι η σκηνοθεσία στο γράψιμο, και ο Έλληνας σεναριογράφος μοιράζεται σημαντικά tips and tricks κομιξικής γραφής.

18:00 – 18:50 WORKSHOP: MARTIN ERNSTSEN – Seminar Room, 4ος όροφος
Αυτό το workshop θα εξερευνήσει τις μεθόδους με τις οποίες μπορούμε να αφηγηθούμε τις ιστορίες χωρίς  το παραδοσιακό στήσιμο μιας σελίδας comics με panels.

19:00 – 20:00 ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: KIM NEWMANS ÜBERMENSCHSeminar Room, 4ος όροφος
Παρουσίαση του επερχόμενου one-shot KIM NEWMAN’S ÜBERMENSCH, βασισμένου στο διήγημα του μετρ του dark fantasy και της επιστημονικής φαντασίας, Kim Newman, που θα κυκλοφορήσει από την Jemma Press.

19:00 – 20:00 PANEL: CROSS THE LINE – ΟΡΙΑ ΣΤΑ COMICSSeminar Room, 6ος όροφος
Η ανατρεπτική Λιθουανή καλλιτέχνις Shaltmira συνομιλεί με τον Θωμά Παπαδημητρόπουλο και το κοινό του Comicdom Con Athens 2014, για το αν πρέπει να υπάρχουν όρια στην Τέχνη (και στα comics συγκεκριμένα) καθώς και τους λόγους που πολλοί δημιουργοί αισθάνονται την ανάγκη να τα ξεπερνούν.

19:30 – 21:30 EVENT: ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ COMICDOM COSPLAY 2014 – Θέατρο
Ήρωες από όλο το φάσμα της pop κουλτούρας ζωντα­νεύουν ξανά φέτος στη σκηνή του θεάτρου, και οι καλύτεροι θα βραβευ­θούν!

Κυριακή 6 Απριλίου

10.00 – 12.00 ΠΑΙΔΙΚΑ: ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – Γκαλερί Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας
Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε ιστορίες comics από όλο τον κόσμο, να φανταστούν και να δημιουργήσουν δι­κές τους χώρες και δικές τους ιστορίες.

12:00 – 13:30 ΠΡΟΒΟΛΗ: THE GIRL WHO LEAPT THROUGH TIME – Θέατρο
Η Makoto Konno είναι μια συνηθισμένη 17χρονη μαθήτρια, της οποίας η ζωή γί­νεται ξαφνικά άνω κάτω, όταν μετατρέ­πεται σε μια ηρωίδα που μπορεί και ταξι­δεύει μέσα στον χρόνο του 21ου Αιώνα.

13.00 – 15.00 ΠΑΙΔΙΚΑ: ΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΜΕ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ – Γκαλερί Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας
Οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν σε ιστορίες comics από όλο τον κόσμο, να φανταστούν και να δημιουργήσουν δι­κές τους χώρες και δικές τους ιστορίες.

13:00 – 13:50 WORKSHOP: EMANUELA LUPACCHINO – Seminar Room, 4ος όροφος
Η δημιουργία ενός εξωφύλλου comics έχει πολλά στάδια, όλα εξίσου σημαντικά, κι αν έχετε δει τα εξώφυλλα της Emanuela, μπορείτε να καταλάβετε για ποιούς λόγους είναι κατάλ­ληλη για το ρόλο του οδηγού σε αυτή τη δι­αδικασία!

13:00 – 14:00 SIGNING: MARTIN ERNSTSEN – Seminar Room, 6os όροφος
Ο δημοφιλής Νορβηγός δημιουργός υπογρά­φει τα comics του για τους επισκέπτες του φεστιβάλ.

13:45 – 15:45 Q&A-SIGNING: ENRIQUE SÁNCHEZ ABULÍ – Θέατρο
Ο θρύλος των ευρωπαϊκών comics υπογρά­φει για τους επισκέπτες του φεστιβάλ. Θα προηγηθεί Q&A με το κοινό.

14:00 – 14:50 WORKSHOP: STEPHEN MOONEY – Seminar Room, 4ος όροφος
Ο Stephen Mooney μεταδίδειι τις γνώσεις και την εμπειρία του, σε όσους επιθυμούν να πείσουν μια εκδοτική να εκδώσει το προσωπικό τους comic,

16:00 – 16:50 WORKSHOP: GLENN FABRY – Seminar Room, 4ος όροφος
Η δημιουργία μιας painted σελίδας comics, ή ενός εξωφύλλου είναι μια πολυεπίπεδη εμπειρία που απαιτεί τη χρήση διαφόρων μεθόδων και τεχνικών. Ο καταξιωμένος σχεδιαστής και εικονο­γράφος, θα μας καθοδηγήσει στη διαδικασία.

16:00 – 17:30 PANEL: CELEBRATING 9TH ART… ΜΕ ΛΕΞΕΙΣΘέατρο
Ανοιχτή συζήτη­ση, στην οποία το κοινό, αλλά και άνθρω­ποι του χώρου, από την Ελλάδα και άλ­λες χώρες, θα μιλήσουν για το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον της 9ης Τέχνης.

17:00 – 17:50 WORKSHOP: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΠΑΔΑΗΣ – Seminar Room, 4ος όροφος
Tips και χρήσιμες συμβουλές για τον σχε­διασμό δυναμικών γυναικείων χαρακτήρων.

18:00 – 20:00 EVENT: ΣΧΕΔΙΑΖΟΝΤΑΣ ΞΑΝΑ ΤΑ ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΕΞΩΦΥΛΛΑ COMICS – Θέατρο
Δέκα σπουδαίοι εικονογράφοι από την ελλη­νική και τη διεθνή σκηνή των comics, σχεδι­άζουν ζωντανά για το κοινό, δημιουργώντας τις δικές τους εκδοχές των κορυφαίων εξωφύλλων.

20:30 – 21:30 EVENT: COMICDOM AWARDS 2014 – Θέατρο
Τα μοναδικά ελληνικά βραβεία comics, επι­βραβεύουν τους δημιουργούς, για το έργο τους κατά τη χρονιά που πέρασε.

Οι πόρτες της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης θα ανοίξουν για το κοινό από τις 11 το πρωί της Παρασκευής με τους επισκέπτες να μπορούν να θαυμάσουν την έκθεση Celebrating 9th Art και την ατομική έκθεση του Γιώργου Καμπάδαη, αλλά και να επισκεφτούν το Bazaar εκδοτικών και καταστημάτων και το χώρο των αυτοεκδόσεων.

Όπως πάντα, η είσοδος στο Comicdom Con Athens είναι ελεύθερη, ενώ όλοι οι επισκέπτες θα λάβουν, εντελώς δωρεάν, τον έγχρωμο, πολυσέλιδο κατάλογο με το πρόγραμμα και τα events του τριημέρου.

Λεπτομέρειες για όλα τα events, στην ανανεωμένη ιστοσελίδα comicdom-con.gr.