Η Ιστορία Του Ελληνικού Animation Online!

Ένας καινούργιος ιστότοπος, αφιερωμένος στο ελληνικό κινούμενο σχέδιο φιλοδοξεί να καταγράψει και να παρουσιάσει όλες τις ελληνικές δημιουργίες, τους συντελεστές, τα φεστιβάλ, τα βραβεία και γενικότερα όλες τις πληροφορίες που συνθέτουν την Ιστορία ελληνικού animation. Περισσότερα στο σχετικό δελτίο Τύπου.

Greek animation 70 Years Anniversary 1945-2015

xgreek-animation-logo

Ένας καινούργιος ιστότοπος αφιερωμένος στο Ελληνικό Κινούμενο Σχέδιο http://www.greekanimation.com/ info@greekanimation.com

Μια δημιουργία του σκηνοθέτη ταινιών κινουμένων σχεδίων Άγγελου Ρούβα και της εταιρείας “VG web things”. Οκτώ χρόνια μετά την κυκλοφορία του δίτομου εκδοτικού έργου «Ελληνικός Κινηματογράφος 1905-2005, Ιστορία-Φιλμογραφία-Βιογραφικά» (εκδόσεις: «Ελληνικά Γράμματα») ο σκηνοθέτης Άγγελος Ρούβας επιστρέφει με μία ακόμα ιστορική έρευνα αξιοποιώντας μία ακόμα επέτειο. Το έτος 2015 συμπληρώνονται 70 χρόνια από την πρώτη ελληνική ταινία κινουμένων σχεδίων, την ασπρόμαυρη δημιουργία του Σταμάτη Πολενάκη Ο Ντούτσε Αφηγείται, που υλοποίησε στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής και κινηματογράφησε το 1945 με την απελευθέρωση. Θέλοντας να τιμήσει την επέτειο αυτή, ο σκηνοθέτης-ερευνητής έστησε μια βάση δεδομένων στο ίντερνετ, σε μια προσπάθεια καταγραφής και παρουσίασης όλων των ελληνικών δημιουργιών στο χώρο του Κινουμένου Σχεδίου, των συντελεστών τους, των εταιρειών παραγωγής, των φεστιβάλ, των βραβείων και γενικά όλων των πληροφοριών που συνθέτουν την ιστορία του “Greek animation”. Στόχος του site η προβολή του έργου όλων των ελλήνων δημιουργών animation στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Το site φιλοδοξεί να συμβάλλει επίσης και στους τομείς της ενημέρωσης, της εκπαίδευσης και της παραγωγής. Επισκεφτείτε λοιπόν τον νέο ιστότοπο www.greekanimation.com και δείτε τις περισσότερες ελληνικές δημιουργίες animation (online) στο Movies, αναζητήστε συνεργάτες και εργασία στο Artists και Companies, ψάξτε πληροφορίες και αποκτήστε γνώσεις για το animation από τα χρήσιμα Links, μάθετε όλη την ιστορία του Greek Animation στο εμπεριστατωμένο κείμενο του History, διαβάστε τα χρήσιμα tips για την τέχνη του animation στο Animation Guides, χαλαρώστε διαβάζοντας σχόλια του Τύπου για τους Έλληνες δημιουργούς στο Press, μάθετε για τις βραβευμένες ταινίες στο Awards και γνωρίστε σημαντικούς σκηνοθέτες από τις σύντομες αλλά περιεκτικές συνεντεύξεις τους στο Interviews. Εάν θέλετε να υποστηρίξτε την προσπάθειά μας πατήστε «Μου Αρέσει» στη σελίδα μας στο Facebook.