Σας Περιμένουμε Στο Comicdom Con Athens 2014!

logo2014Η ένατη διοργάνωση του Comicdom Con Athens αποτελεί μια γιορτή αφιερωμένη στην Ένατη Τέχνη. Και, πιθανότατα, έχει ήδη ξεκινήσει την ώρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές – οπότε τι περιμένετε; Σας παρουσιάζουμε, λοιπόν, εννιά λόγους για να επισκεφθείτε τη φετινή διοργάνωση, η οποία διοργανώνεται στην Ελληνοαμερικανική Ένωση (Μασσαλίας 22 στο Κολωνάκι), στις 4-6 Απριλίου!

  • #1: Oι διεθνείς καλεσμένοι

Glenn Fabry, Emanuela Lupacchino, Stephen Mooney, Zoltán Fritz, Enrique Sánchez Abulí, Pénélope Bagieu, Martin Ernstsen αποτελούν την ομάδα των βασικών καλεσμένων της φετινής διοργάνωσης. Αλλά δε θα είναι οι μόνοι που θα σουλατσάρουν στους χώρους της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης.

  • #2: Η έκθεση

Τα comics είναι λέξεις και εικόνες, και όπως είχε πει κάποτε ο Harvey Pekar, μπορείς να κάνεις τα πάντα με λέξεις και εικόνες! Η έκθεση που θα φιλοξενήσουμε φέτος, στο πλαίσιο της ένατης διοργάνωσης του Comicdom Con Athens, είναι ένας εορτασμός της 9ης Τέχνης, όπου θα παρουσιάσουμε comics από όλη την υφήλιο, σε μια προσπάθεια να υπογραμμίσουμε την οικουμενικότητα του Μέσου. Πρωτότυπες σελίδες, comics, graphic novels, εικονογραφήσεις και άφθονο ακόμη σχετικό υλικό, θα παρουσιαστούν σε αυτή τη γιορτή της 9ης Τέχνης.

Επιπλέον, θα έχετε την ευκαιρία να δείτε και την ατομική έκθεση του καλλιτέχνη που φιλοτέχνησε την επίσημη αφίσα του Comicdom Con Athens 2014, του Γιώργου Καμπάδαη.

  • #3: Οι νέες κυκλοφορίες

Ο μεγαλύτερος όγκος των νέων ελληνικών εκδόσεων κάνει το ντεμπούτο του στο Comicdom Cona Athens, πριν καν κυκλοφορήσει σε βιβλιοπωλεία και comic shops. Εσείς δεν πιστεύετε ότι αξίζει να αποκτήσετε τα νέα comics των δημοφιλέστερων Ελλήνων δημιουργών νωρίτερα από τους υπόλοιπους;

Επιπλέον, όπως και κάθε χρόνο, το Comicdom Con Athens στηρίζει τα ερασιτεχνικά έντυπα, παραχωρώνταςστους δημιουργούς τους, χώρο για να προβάλουν τις εκδόσεις τους. Εκεί μπορείτε να δείτε όλες τις νέες αυτοεκδόσεις και να μιλήσετε με τους δημιουργούς.

  • #4: Τα workshops

Παρουσιάσεις, συμβουλές και οδηγίες από τους επαγγελματίες που έχουν ξεχωρίσει στο χώρο περιμένουν όσους ήδη δήλωσαν συμμετοχή στα φετινά workshops. Αν δεν έχετε προλάβει κι εσείς να δηλώσετε ηλεκτρονικά συμμετοχή, θα πρέπει να τη δηλώσετε στη Γραμματεία του Comicdom Con Athens 2014, ώστε να εξασφαλίσετε τη συμμετοχή σας σε περίπτωση ακυρώσεων.

  • #5: Το Cosplay

Ο διαγωνισμός Cosplay έχει αναδειχθεί σε ένα από τα δημοφιλέστερα happenings του Comicdom Con Athens και, όπως κάθε χρόνο φέτος σας υποσχόμαστε ότι θα είναι ακόμη καλύτερος!

  • #6: Οι συζητήσεις

Panels, συζητήσεις και Q&A με τους διεθνείς καλεσμένους και πολλές παρουσιάσεις υπόσχονται ανοιχτές συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων μέσω των δημιουργών και του κοινού. Μην τα χάσετε!

  • #7: Το παιδικό πρόγραμμα

Αν έχετε παιδιά, αυτός δεν είναι λόγος να καθίσετε σπίτι, αλλά να μας επισκεφτείτε για ακόμη περισσότερες ώρες! Το παιδικό πρόγραμμα του Comicdom Con Athens είναι όπως πάντα πλούσιο και περιλαμβάνει εργαστήρια και προβολές.

  • #8: Τα Comicdom Awards

Τα Comicdom Awards, τα μοναδικά ελληνικά βραβεία comics, είναι η τρανή απόδειξη ότι η υποστήριξη του κοινού μπορεί να μεταμορφώσει μια δειλή προσπάθεια σε θεσμό και να επιβραβεύσει τους δημιουργούς για το έργο τους.

  • #9: Sketch Event: Σχεδιάζοντας Ξανά Τα Κορυφαία Εξώφυλλα Comics

Δέκα σπουδαίοι εικονογράφοι από την ελληνική και τη διεθνή σκηνή των comics, σχεδιάζουν ζωντανά για το κοινό του Comicdom Con Athens 2014, δημιουργώντας τις δικές τους εκδοχές των εξωφύλλων που ψηφίστηκαν στην πρώτη δεκάδα του πρόσφατου Top 200 Comic Book Covers Of All Time, στο Comicdom.gr. Παράλληλα, οι επισκέπτες του Comicdom Con Athens 2014, θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν λαχνούς, με τους οποίους θα μπουν σε κλήρωση για να αποκτήσουν ένα από τα δέκα μοναδικά έργα που θα φιλοτεχνήσουν οι καλλιτέχνες.

Μη νομίζετε, βέβαια, πως οι παραπάνω λόγοι είναι οι μοναδικοί. Μπορούμε να σας αραδιάσουμε δεκάδες ακόμη! Όπως το bazaar των comic shops και των εκδοτικών, τα signings των καλλιτεχνών, μικρότερου βεληνεκούς events, όπως το Comic Jam Athens και το Γράφοντας Με Εικόνες Απ’ Όλον Τον Κόσμο, οι προβολές και, φυσικά, οι χιλιάδες επισκέπτες, comic fans και μη, οι οποίοι είναι υπεύθυνοι για τη γιορτινή ατμόσφαιρα του τριημέρου.

Χρειάζεται να πούμε κι άλλα; Σας περιμένουμε!

afisa14