SNAPSHOT REVIEWS 03-04-14

Snapshot Reviews: Σύντομα reviews για πρόσφατα comics που τράβηξαν την προσοχή μας. Πρώτα τεύχη, σειρές που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και λιγότερο προβεβλημένες δουλειές που αξίζει να προσέξετε.

Μπορεί το Comicdom Con Athens 2014 να βρίσκεται μια ανάσα μακριά, αλλά τα comics συνεχίζουν να κυκλοφορούν. Τέσσερα comics, μόνο από την Marvel, για να μην βγαίνω και απο το κλίμα του επερχόμενου panel-event, με ένα διαφορετικό τρόπο παρουσίασης αυτή τη φορά, έτσι, για ποικιλία. Πάμε λοιπόν.

Silver Surfer 1SILVER SURFER #1 
Writer: Dan Slott
Artist: Mike Allred
Marvel Comics

ΣύνοψηΟ Silver Surfer συναντάει τον κόσμο του Impossible Castle και The Most Important Person In The Universe, σε ένα από τα κοσμικά του ταξίδια.

Σενάριο: Είναι αλήθεια, τα παραπάνω έχουν λίγο μυρωδιά απο Doctor Who, αλλά δεν είναι τυχαίο, καθώς ο Dan Slott είναι δηλωμένος Whovian. Οι επιρροές είναι εμφανείς σε όλο το τεύχος.

Σχέδιο: Ο Mike Allred δεν χρειάζεται συστάσεις, είναι ο θεός του pop-art στα comics. Ο πλανήτης Impericon και η αναπαράσταση της συσκευής The Motivator πάνω στο δέρμα του Silver Surfer, είναι απλά μαθήματα ιδιοφυίας.

Τα καλά: Αλλοπρόσαλλο και απόκοσμο, όπως ταιριάζει σε έναν ήρωα σαν τον Silver Surfer. Το design στην υπηρεσία του comic, δια χειρός ενος μεγάλου καλλιτέχνη.

Τα κακά: Μου έλειψε το ύφος αρχαίας τραγωδίας και η βαρύγδουπη ομιλία που συνήθως έχει ο ήρωας, με κίνδυνο να μη μοιάζει καν με τον Silver Surfer όπως τον ξέρουμε.

Eτυμηγορία: Με τέτοιους δημιουργούς, είναι δύσκολο να αγνοήσεις αυτή τη σειρά, που ταλαντεύεται επικίνδυνα ανάμεσα στο αριστούργημα και την αποτυχία.

Magneto 1MAGNETO #1
Writer: Cullen Bunn
Artist: Gabriel Hernandez Walta
Marvel Comics

Σύνοψη: Ο πάλαι ποτέ παντοδύναμος και άρχων εκατοντάδων mutants, είναι πια μόνος και με μειωμένες δυνάμεις. Ο Magneto στην πρώτη του σόλο σειρά, ύστερα από 8 χρόνια.

Σενάριο: Ο Cullen Bunn σκιαγραφεί πετυχημένα τον εσωτερικό κόσμο του αντιήρωα, λέγοντας γλυκόπικρα ότι χωρίς το κράνος σχεδόν κανείς δεν τον αναγνωρίζει.

Σχέδιο: Αιχμηρά και με αγριότητα, τα μολύβια απο τον Walta, βίαια όπως ο Magneto, με panels που διαβάζονται καθαρά. Πολύ έξυπνη οπτικοποίηση των δυνάμεων του πρωταγωνιστή.

Τα καλά: Ένα τεύχος που θα βάλει τον Magneto σε πορεία να ξεπεράσει το φράγμα των 5 τευχών που ποτέ δεν έχει καταφέρει σε solo σειρά. Κι αυτό είναι πάντα καλό για τον αγαπημένο villain του mutantdom.

Τα κακά: Μια επαναληπτικότητα στο σενάριο, σχετικά με το παρελθόν του ήρωα, και ίσως, για κάποιους, ο “εναλλακτικός” Walta.

Eτυμηγορία: Μια πάρα πολύ καλή αρχή, που ομολογώ δεν την περίμενα. Ισως να μην αρέσει σε όσους δεν αντέχουν με τίποτα τον Gabriel Hernandez Walta.

Watxm 1WOLVERINE & THE X-MEN #1
Writer: Jason Latour
Artist: Mahmud Asrar
Marvel Comics

Σύνοψη: Με πρωταγωνιστές τον Quentin Quire, την Idie Okonkwo, την Storm, μια καινούρια mutant ονόματι Nature Girl και, φυσικά, τον Wolverine, ξεκινάει η δεύτερη “season” της γνωστής σειράς.

Σενάριο: Τον Jason Latour τον ήξερα ως σχεδιαστή, δεν γνώριζα καν ότι γράφει κιόλας. Κάτω απο την σκιά του Jason Aaron και της προηγούμενης καταξιωμένης σειράς, δεν τα καταφέρνει και άσχημα, αλλά λείπει αυτό το “κάτι” που θα τον κανει να ξεχωρίσει… Ακόμα.

Σχέδιο: Ο Mahmud Asrar ταιριάζει απόλυτα στην αισθητική ενός X-Book, αλλά τίποτα το εντυπωσιακό… Ακόμα.

Τα καλά: Η παρουσία του Quentin Quire. Η σειρά δεν προσπαθεί να μοιάσει στην προηγούμενη. Το Phoenix Force.

Τα κακά: Το λάθος characterization του Quentin Quire. Η σειρά δεν είναι η προηγούμενη. Το Phoenix Force… Πάλι;

Eτυμηγορία: Μέτριο ξεκίνημα , μόνο για hardcore X-fans.

Captain Marvel 1CAPTAIN MARVEL #1
Writer: Kelly Sue DeConnick
Artist: David Lopez
Marvel Comics

Σύνοψη: Το CAPTAIN MARVEL, μετά από απουσία δύο μηνών, δέχεται το γνωστό relaunch treatment και επιστρέφει, με όλο το γνωστό cast, ένα νέο ερωτικό ενδιαφέρον και μια νέα αποστολή.

Σενάριο: Η Kelly Sue DeConnick έχει αποδείξει, με μόλις δύο σειρές, το προηγούμενο CAPTAIN MARVEL και το έξοχο PRETTY DEADLY, ότι, αν μη τι άλλο, ξέρει να γράφει με πάθος και με μια ανθρωπιά που σπανίζει. 

Σχέδιο: Ο David Lopez είναι, θα λέγαμε, πιο νορμάλ σχεδιαστής απο τους προηγούμενους της σειράς, με κλασικό superhero στιλ.

Τα καλά: Σφαιρικά, ένα εξαιρετικό τεύχος, που σφραγίζει την θέση της Carol Danvers ως Πρώτης Κυρίας του Marvel Universe, και με το “διπλό χτύπημα” του επίσης εξαίσιου MS. MARVEL, κάνει ευτυχισμένους τους fans της, a.k.a. Carol Corps.

Τα κακά: Κάποιες υπερβολικά chibi φάτσες, που κάνει ο Lopez κατά τόπους, θα μπορούσαν να λείπουν.

Eτυμηγορία: Εάν σας άρεσε το προηγούμενο CAPTAIN MARVEL και σας αρέσει το στύλ της DeConnick, τότε αυτή η σειρά θα πρέπει ήδη να βρίσκεται στην λίστα σας.