COMICDOM CON ATHENS 2014 – Photo Extravaganza

DSC_0736aΤο ένατο Comicdom Con Athens έφτασε στο τέλος του πριν λίγες μέρες, και όλοι όσοι συμμετείχαμε, είτε ως διοργανωτές, είτε ως επισκέπτες, βρισκόμαστε (φαντάζομαι) ακόμη σε μια κατάσταση μέθης και γλυκιάς κούρασης. Αυτό, όμως, δε σημαίνει πως θα παραμελήσουμε το, καθιερωμένο πλεόν, Photo Extravaganza, που λειτουργεί ως αναμνηστικό για όσους ήταν εκεί, αλλά και ως αρκετά ολοκληρωμένη γεύση για όσους δεν μπόρεσαν να παρευρεθούν.

Οι φωτογραφίες που περιλαμβάνονται σε αυτό το αφιέρωμα είναι από τους Άκη Τριανταφύλλου και Ανδρέα Μιχαηλίδη. Για να δείτε ποιές ανήκουν σε ποιόν, τσεκάρετε τα ονόματα (όσες αρχίζουν από DSC είναι του Άκη και όσες αρχίζουν από P είναι του Αντρέα.)

Την επιλογή των φωτογραφιών, τα εισαγωγικά κείμενα και τις λεζάντες, επιμελήθηκαν ο Ηλίας Κατιρτζιγιανόγλου και ο Δημήτρης Σακαρίδης. (Και όχι, ούτε φέτος θα σας πούμε ποιός έγραψε τί.)

Ευχαριστούμε τον Μάνο Γκανά για τη βοήθειά του, στο section των fanzines.

Την Κυριακή, θα ακολουθήσει ξεχωριστό φωτογραφίκό αφιέρωμα στον φετινό διαγωνισμό Comicdom Cosplay.

  • Έκθεση: Celebrating 9th Art

Η έκθεση που φιλοξενήσαμε φέτος, στο πλαίσιο της ένατης διοργάνωσης του Comicdom Con Athens, ήταν ένας εορτασμός της 9ης Τέχνης, όπου παρουσιάσαμε comics από όλη την υφήλιο, σε μια προσπάθεια να υπογραμμίσουμε την οικουμενικότητα του Μέσου. Περισσότερα από 90 έργα (πρωτότυπες σελίδες, comics, graphic novels, εικονογραφήσεις και άφθονο ακόμη σχετικό υλικό) από 35 χώρες, παρουσιάστηκαν σε αυτή τη γιορτή της 9ης Τέχνης.

DSC_0161

DSC_0162

DSC_0165

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • Bazaar

Το Bazaar των εκδοτικών και των καταστημάτων, όπως κάθε χρόνο, έσφυζε από ζωή και έδωσε τη δυνατότητα στους επισκέπτες του φεστιβάλ να ανακαλύψουν χιλιάδες νέα και παλιά comics, art prints, και merchandise, από την ελληνική και τη διεθνή σκηνή.

Κινητικότητα και ζωντάνια στο περίπτερο του Comicworld.

Το περίπτερο του SoComic της ΙΟΝ ήταν συνήθως γεμάτο, αλλά εμείς προτιμήσαμε να σας το δείξουμε άδειο για να δείτε το ωραίο εικαστικό.

Σταθερές παρουσίες στο περίπτερο της Giganto, ο Τάσος Παπαιωάννου και ο Ηλίας Κυριαζής.

Το περίπτερο Webcomics και Ένατης Διάστασης, με το μεγαλύτερο μέρος του έμψυχου δυναμικού να ποζάρει εμφανώς ευχαριστημένο.

Ο εκδότης της Jemma Press, Λευτέρης Σταυριανός, όπως κάθε χρόνο, φέρνει κάμποσες νέες εκδόσεις στο Comicdom Con Athens.

Πάρα πολύ όμορφα διακοσμημένο το περίπτερο του Propaganda Channel.

Σταθερή παρουσία τα τελευταία χρόνια και η Inkpress – Κορμοράνος.

Το όπως πάντα εντυπωσιακό περίπτερο της Anubis, στη γνωστή του θέση.

Άπειρες επιλογές σε νέα και παλιά τεύχη, στο περίπτερο Jemma Books & Comics.

Κόσμος πολύς και στο περίπτερο του Tilt.

Η νέα παρουσία για φέτος ήταν το περίπτερο του Star Comics!

Ενώ ο Φίλιππος Ψύχαλος, των εκδόσεων Seλini, έχει πλέον καθιερωθεί στη συνείδηση των επισκεπτών.

Το ότι διαλέξαμε να εκπροσωπηθεί το περίπτερο της Comicdom Press με μια φωτογραφία στην οποία υπάρχει και η Emanuela Lupacchino, δεν είναι κάποια self-serving παρατυπία. Πιστέψτε μας…

  • Events, Panels, Q&As

Δυσκολευτήκαμε, αλλά το καταφέραμε: Τα τελευταία χρόνια, τα events του θεάτρου πλημμυρίζουν από κόσμο, και εξαίρεση σε αυτό δεν αποτελούν τα Q&A sessions με τους διεθνείς καλεσμένους μας, αλλά και τα εξαιρετικά ενδιαφέροντα panels. Τα παραπάνω συντόνισαν μαεστρικά οι Αριστείδης Κώτσης, Κώστας Λαμπρόπουλος, Γιώργος Ξύδης και Θωμάς Παπαδημητρόπουλος, υπό τη γενική επίβλεψη του Νίκου Βλασερού.

DSC_0292

Όταν λέμε κατάμεστο θέατρο, εννοούμε κατάμεστο θέατρο!

Οι δύο κυρίες από τη διοργάνωση, η Ήρα Παπαδοπούλου (Διεύθυνση Πολιτιστικών της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης) και Λήδα Τσενέ (Καλλιτεχνική Διεύθυνση Comicdom Con Athens) καλωσορίζουν το κοινό στην 9η εκδήλωση)

Οι δύο κυρίες από τη διοργάνωση, η Ήρα Παπαδοπούλου (Διεύθυνση Πολιτιστικών της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης)…

DSC_0133

…και η Λήδα Τσενέ (Καλλιτεχνική Διεύθυνση Comicdom Con Athens), καλωσορίζουν το κοινό στην 9η γιορτή των comics.

DSC_0137

Ποιος ιδανικότερος από έναν λάτρη των ελληνικών comics, για να παρουσιάσει τις νέες κυκλοφορίες που έκαναν την πρώτη (ή τη μοναδική) εμφάνισή τους στο φεστιβάλ; Ο Αριστείδης Κώτσης νιώθοντας αμήχανα κάθε φορά που παρουσιάζει κάτι της (δικής μας) Comicdom Press.

DSC_0205

Η Γαλλίδα Pénélope Bagieu βρέθηκε μαζί μας μόνο για μία ημέρα, αυτό όμως δεν την απέτρεψε από το να εκμεταλευτεί πλήρως την παρουσία της, συμμετεχοντας σε Q&A για το έργο της και υπογράφοντας τα comics της για το κοινό.

Πριν από δύο χρόνια, όταν η ταινία ήταν ακόμη στα σκαριά, οι συντελεστές της μίλησαν στο κοινό του Comicdom Con Athens, για την προσπάθειά τους να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Φέτος, μετά την πρώτη δωρεάν προβολή του ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ: ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΦΟΙΝΙΚΑ στο CCA2014, οι συντελεστές της ταινίας  επέστρεψαν στο φεστιβάλ και μίλησαν για τη σημαντική επιτυχία και την αναγνώρισή της.

Πριν από δύο χρόνια, όταν η ταινία ήταν ακόμη στα σκαριά, οι συντελεστές της μίλησαν στο κοινό του Comicdom Con Athens, για την προσπάθειά τους να κάνουν το όνειρό τους πραγματικότητα. Φέτος, μετά την πρώτη δωρεάν προβολή του ΑΔΑΜΑΣΤΟΣ: ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΦΟΙΝΙΚΑ στο CCA2014, οι συντελεστές επέστρεψαν στο φεστιβάλ και μίλησαν για τη σημαντική επιτυχία και την αναγνώρισή της.

Στο πιο mainstream signing event του φετινού Con, η Emanuela Lupacchino, ο Glen Fabry...

Στο πιο mainstream signing event του φετινού Con, η Emanuela Lupacchino, ο Glenn Fabry…

...και ο Stephen Mooney, απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού.

…και ο Stephen Mooney, απάντησαν σε ερωτήσεις του κοινού.

Ήταν η μάχη όλων των μαχών! Οι δύο αιώνιοι αντίπαλοι βρήκαν άξιους εκπροσώπους στα πρόσωπα των Άκη Τριανταφύλλου…

…και Γιώργου Ξύδη, με τα t-shirts τους να είναι δηλωτικά του φανατισμού που έσπειραν στο κατάμεστο θέατρο με τα ατράνταχτα επιχειρήματά τους.

Και οι διοργανωτές έχουν ψυχή! Γιάννης Κουρουμπακάλης και Δημήτρης Σακαρίδης δεν μπαίνουν στο δίλημμα Marvel vs. DC, το panel όμως δεν θα το έχαναν με τίποτα.

Αυτή ήταν η επιτροπή του Comicdom Cosplay 2014...

Αυτή ήταν η επιτροπή του Comicdom Cosplay 2014, με την “ψυχή” του event, Μυρτώ Τσελέντη, σε πρώτο πλάνο…

.... αυτά είναι τα βραβεία που περιμένουν τους φετινές νικητές του διαγωνισμού...

…. αυτά είναι τα βραβεία που περιμένουν τους φετινές νικητές του διαγωνισμού…

DSC_0609

…κι αυτοί είναι κάποιοι από τους διαγωνιζόμενους, λίγο πριν το θέατρο γεμίσει ασφυκτικά από τον κόσμο. Για αναλυτικό photo coverage του event, υπομονή μέχρι την Κυριακή!

Enrique Sánchez Abuli. Ένας θρύλος των ευρωπαικών comics απαντά στις ερωτήσεις του κοινού.

Enrique Sánchez Abuli. Ένας θρύλος των ευρωπαικών comics απαντά στις ερωτήσεις του κοινού.

DSC_0220

Σε ένα panel “ΟΗΕ”, ο Stephen Mooney από την Ιρλανδία, η Shaltmira από τη Λιθουανία, ο Zoltan Fritz και η Bianka Zsigó από την Ουγγαρία…

... με τους Αβραάμ Κάουα από την Ελλάδα και Martin Ernstsen από τη Νορβηγία, μίλησαν για το παρελθόν, το παρόν και το Μέλλον της 9ης Τέχνης.

… με τους Αβραάμ Κάουα από την Ελλάδα και Martin Ernstsen από τη Νορβηγία, μίλησαν για το παρελθόν, το παρόν και το Μέλλον της 9ης Τέχνης.

DSC_0280

Στο event που φέτος έκλεψε τις εντυπώσεις, δέκα σπουδαίοι εικονογράφοι από την ελληνική και τη διεθνή σκηνή των comics, δημιούργησαν ζωντανά τις δικές τους εκδοχές των εξωφύλλων που ψηφίστηκαν στην πρώτη δεκάδα του πρόσφατου Top 200 Comic Book Covers Of All Time.

Οι 10 καλλιτέχνες μας λίγο πριν την εκκίνηση.

Οι 10 καλλιτέχνες μας, λίγο πριν την εκκίνηση.

DSC_0293

Ο γεννημένος κονφερασιέ Γιώργος Ξύδης, μιλάει με τον Μάνο Λαγουβάρδο, ενώ ο Μιχάλης Δαλυνάς έχει ήδη στρωθεί στη δουλειά.

DSC_0295

Συνέχεια είχε η Emanuela Lupacchino, για να ακολουθήσουν…

DSC_0301

ο Γαβριήλ Τομπαλίδης…

DSC_0363

ο Stephen Mooney…

DSC_0321

ο Martin Ernstsen…

DSC_0336

ο Ηλίας Κυριαζής…

DSC_0340

o Glenn Fabry…

DSC_0346

και ο Γιάννης Ρουμπούλιας.

DSC_0375

Κι αν μέχρι τώρα μετρήσατε εννέα αντί για δέκα καλλιτέχνες, αυτό συμβαίνει γιατί δεν είδατε την Ευγενία Κουμάκη (εδώ στο κέντρο, και ολίγον δεξιά).

Ιδού και – σχεδόν όλοι – οι καλλιτέχνες, με τους τυχερούς που αγόρασαν λαχνούς και η τύχη τους επιβράβευσε! (Δείτε κοντινές φωτογραφίες των δημιουργιών, εδώ.)

DSC_0419

DSC_0423

DSC_0431

DSC_0436

DSC_0449

DSC_0453

DSC_0458

DSC_0466

DSC_0499

Καλώς ήρθατε στα Comicdom Awards 2014! Η Βασιλεία Βαξεβάνη και ο Αριστείδης Κώτσης είναι εδώ, για να παρουσιάσουν τα μοναδικά ελληνικά βραβεία βραβεία comics.

DSC_0713

Ο Ηλίας Κυριαζής, με το ELYSIUM ONLINE, ήταν ο μεγάλος νικητής της βραδιάς, σαρώνοντας τα βραβεία σε τέσσερις πολύ σημαντικές κατηγορίες: Best Writer, Best Artist, Best Comic και Best Self-Published Comic!

(Δείτε εδώ τους νικητές των βραβείων.)

  • FANZINES

Περισσότερες από κάθε άλλη φορά, οι αυτοεκδόσεις κυριολεκτικά κατέκλυσαν τον 3ο όροφο, μετατρέποντάς τον στο πιο ζωντανό φυτώριο δημιουργικότητας που θα μπορούσε να ελπίζει ένας επισκέπτης!

Τέτη Σώλου.

DSC_0244

Βασίλης Δημόπουλος και Γιώργος Μουνδρούκας.

Διονυσία Δεδούση και Στέλλα Γερομιχαλού.

Δημήτρης Σαββαΐδης.

Μαρία Κουλουμπαρίτση.

Δανάη Κελαηδόνη.

DSC_0250

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  • Signings

Οι διεθνείς προσκεκλημένοι μας, αλλά και μια πλειάδα Ελλήνων δημιουργών, που συμμετείχαν με τις νέες εκδόσεις τους στη φετινή εκδήλωση, σκίτσαραν και υπέγραφαν, καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου, για το κοινό του Comicdom Con Athens 2014. Επειδή ήταν πάρα πολλοί, ήταν ουσιαστικά αδύνατο να τους συμπεριλάβουμε όλους σε αυτό το αφιέρωμα, οπότε ζητάμε προκαταβολικά συγνώμη από όποιους λείπουν.

Ο πάντα σοβαρός και μετρημένος Άρης Λάμπος, στο περίπτερο της Comicdom Press.

Εξίσου σοβαρός και ο Δημήτρης Καμένος, στη Jemma Press.

Ενώ ο σαφώς πιο έμπειρος και περπατημένος Τόμεκ, έχει τελειοποιήσει την τεχνική του να ποζάρει για το φακό.

Ο Σπύρος Δερβενιώτης, πάλι, είναι τόσο “τεράστιος” που δεν χρειάζεται να ποζάρει. Ο φακός τον λατρεύει έτσι κι αλλιώς.

Ο Άγγελος Κωνσταντίνου και ο Βασίλης Χειλάς είναι φανερό πως διαθέτουν περίσσια άνεση απέναντι σε φωτογράφους, παπαράτσι και λοιπούς “εισβολείς”.

Ο πολυτάλαντος Έκτορας, επί τω έργω, στο περίπτερο του SoComic.

Ο Αντώνης Βαβαγιάννης φαίνεται εξίσου εντυπωσιασμένος από το DRACULA MGD της Δήμητρας Αδαμοπούλου και της Αλέξιας Οθωναίου, όσο και οι αναγνώστες από το δικό του πόνημα ΚΟΥΡΑΦΕΛΚΥΘΡΑ OMNIBUS.

Το αριστερό μάγουλο του Μιχάλη Διαλυνά έχει ένα χαριτωμένο αυτοκόλλητο. Δεν έχουμε ιδέα τι υπάρχει στο δεξί. Μήπως να ρωτήσουμε τον Αποστόλη Ιωάννου που κάθεται δίπλα;

Δυστυχώς, ο Αποστόλης είναι πολύ απασχολημένος να υπογράφει και να σκιτσάρει, για να μας απαντήσει στο φλέγον ερώτημα!

Η γλυκύτατη Pénélope Bagieu υπογράφει το δημοφιλέστερο comic της, για κάποιον από τους τυχερούς που βρέθηκαν την Παρασκευή στο Θέατρο.

Και η επίσης γλυκύτατη Αυγή Κανάκη δημιουργεί ένα από τα συνήθη υπέροχα σκίτσα της.

Ο Γιώργος Καμπάδαης δεν προσπαθεί καν να παραμείνει σοβαρός, καθώς η ψυχή του περιπτέρου της Comicdom Press, Ιωάννα Ιωακείμ, κάνει χαριτωμενιές δίπλα του.

Ο Τάσος Ζαφειριάδης (δεξιά) μοιάζει εξαιρετικά χαρούμενος, την ώρα που ο Πέτρος Χριστούλιας δείχνει μάλλον προβληματισμένος. (Ή κουρασμένος – από ένα σημείο και μετά τα συναισθήματα όσων συμμετέχουν στο Con αρχίζουν και γίνονται όλο και πιο δύσκολο να αποσαφηνιστούν…)

Ναι, είναι κλισέ να δείχνουμε τον Glenn Fabry να υπογράφει PREACHER, αλλά εμείς στο Comicdom σεβόμαστε (έως και αγαπάμε) τα κλισέ, ειδικά με καλλιτέχνες τέτοιου βεληνεκούς.

Ο Stephen Mooney υπογράφει για τους θαυμαστές του. Διαπιστώσαμε πως είχε και πολλές θαυμάστριες, και όχι μόνο για τις αδιαμφισβήτητες κομιξικές του ικανότητες.

Και φυσικά, ένα αντίστοιχο σχόλιο (με τα φύλα αντεστραμμένα) θα μπορούσαμε να κάνουμε και για την Emanuela Lupacchino!

Ο “κολοσσός” Γιάννης Ρουμπούλιας υπογράφει το εντυπωσιακό ΤΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΤΟΥ ΔΡΑΚΟΦΟΙΝΙΚΑ OMNIBUS, της Jemma Press.

Ο Γιώργος Τσιαμάντας, για να μη βαριέται, ενίοτε υπέγραφε και μπροστά από το τραπέζι στο οποίο ήταν καθηλωμένος για κάμποσες ώρες κατά τη διάρκεια του τριημέρου. Δεν διαμαρτυρήθηκε καθόλου, πάντως.

Οι υπέροχες, από κάθε άποψη, Δήμητρα Αδαμοπούλου και Αλέξια Οθωναίου, ποζάρουν στο φακό, την ώρα που υπογράφουν για το κοινό.

Ο Γαβριήλ Τομπαλίδης, με ένα ανάμικτο ύφος κούρασης, ικανοποίησης και σοβαρότητας ανάλογης με το καλλιτεχνικό του μέγεθος, ποζάρει δίπλα στον σαφώς πιο… εκφραστικό, Ανδρέα Πεφάνη.

  • Παιδικό Πρόγραμμα

Έχει καθιερωθεί πλέον, εδώ και κάποια χρόνια, να αφιερώνουμε ένα σημαντικό κομμάτι του τριήμερου προγράμματός μας, στα παιδιά. Για μια ακόμη χρονιά, το παιδικό πρόγραμμα του Comicdom Con Athens ήταν πλούσιο και έκανε πολλούς από τους μικρούς (αλλά και μεγάλους) φίλους των comics ιδιαίτερα χαρούμενους.

Η Βασιλεία Βαξεβάνη, με την πληθωρική της παρουσία, μάγεψε για μια ακόμη φορά τα παιδάκια που παρακολούθησαν το Kamishibai.

Ενώ εδώ ποζάρει δίπλα στον “international” Μιχάλη Διαλυνά, λίγο πριν ξεκινήσουν το Γράφοντας Με Εικόνες.

Είπαμε, η Βασιλεία μαγεύει!

Και τα παιδάκια την παρακολουθούν αποσβολωμένα.

“Αυτός είναι ο Μιχάλης Διαλυνάς και ξέρει από comics, οπότε να ακούτε αυτά που σας λέει. Καταλάβατε;”

Ως συνήθως, ανάμεσα στο κοινό υπήρχαν μικροί και μεγάλοι.

Και είναι βέβαιο πως όλοι πέρασαν υπέροχα!

  • Workshops

Όπως κάθε χρόνο, ένα από τα δημοφιλέστερα και πιο σημαντικά κομμάτια του Con ήταν τα workshops με τη συμμετοχή των διεθνών καλεσμένων μας, αλλά και Ελλήνων δημιουργών. Γεμάτες αίθουσες, εξαιρετικά σεμινάρια, και απόλυτη ικανοποίηση από όσους τα παρακολούθησαν.

Αν κάποιος θέλει να μάθει τις τεχνικές ενός εντυπωσιακού εξώφυλλου, δύσκολα θα βρει καταλληλότερο καλλιτέχνη για τον διδάξει, από την Emanuela Lupacchino.

Ένα workshop που ανταποκρίθηκε στις προσδοκίες όσων το παρακολούθησαν.

Κάτι αντίστοιχο ισχύει και για το εργαστήριο του πάντα άνετου Stephen Mooney.

Ο Glenn Fabry μιλάει για το πως φτιάχνουμε painted comics. Δηλαδή, συγνώμη κιόλας, αλλά αν αυτό δεν είναι ο ορισμός του “oh, so obvious!”, δεν ξέρουμε τί είναι…

Και είμαστε βέβαιοι πως όλοι όσοι βρέθηκαν στο Seminar Room συμφωνούν απόλυτα μαζί μας.

Ο Γιώργος Καμπάδαης αναλύει τις ιδιαιτερότητες που εμπεριέχονται στη δημιουργία ενός γυναικείου υπερηρωικού χαρακτήρα.

Το workshop του Enrique Sánchez Abulí υπήρξε, για πολλούς, ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα που έχουν παρουσιαστεί ποτέ στο Con.

Θα μπορούσα εδώ να γράψω κάτι διθυραμβικό για το workshop του Martin Ernstsen (και θα το άξιζε απόλυτα), αλλά δυσκολεύομαι να ξεπεράσω το οπτικό τρικ που κάνει όλους τους θεατές στα δεξία του να μοιάζουν λες και τους έχει παρασύρει ένας πολύ δυνατός άνεμος!

Ο γράφων (είπαμε, δε σας λέμε ποιός έγραψε τί) θα ήθελε πολύ να παρακολουθήσει το workshop του Δημήτρη Σαββαΐδη, αλλά εκείνη την ώρα έπρεπε οπωσδήποτε να βρίσκεται στο θέατρο για το Marvel Vs DC panel. Όσοι το παρακολούθησαν, πάντως, το απόλαυσαν.

Θα θέλαμε να ισχυριστούμε ότι η διαρκής καλλιτεχνική βελτίωση της εξαιρετικής Ευγενίας Κουμάκη, οφείλεται, εκτός από το αδιαμφισβήτητο ταλέντο της, και στο γεγονός ότι παρακολουθεί τα περισσότερα workshops μας. (Άσχετο: Αν αυτή τη φωτογραφία την τράβηξε ο Άκης, και εμφανίζεται μέσα ο Αντρέας, ποιός φωτογραφίζει τα υπόλοιπα events του Con που “τρέχουν” την ίδια ώρα;

  • Random Photos

Όπως κάθε χρόνο, ανάμεσα στις φωτογραφίες που επιλέξαμε από τις εκατοντάδες που μας έδωσαν οι φωτογράφοι μας, υπήρχαν και κάποιες που δεν “κολλανε” σε κανένα από τα προηγούμενα sections, και γι’ αυτό τις βάζουμε όλες μαζί σε αυτή την ελαφρώς “αχταρμά” (αλλά αρκούντως απολαυστική) κατηγορία.

Με το που μπαίνει κανείς στο κτίριο της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, βλέπει χορηγούς, επισκέπτες, εθελοντές. Τα πάντα όλα, λέμε!

Ο Glenn Fabry βρήκε μια ήσυχη γωνιά και σκιτσάρει…

Και το CU της Vodafone ήταν μεταξύ των χορηγών του CCA2014.

Ενώ το Anime House ήταν ένας από τους μεγάλους χορηγούς του εκδήλωσης και του Comicdom Cosplay συγκεκριμένα.

Ενώ ο άλλος μεγάλος χορηγός του Comicdom Cosplay ήταν, όπως και πέρσι, το Otaku Store. Στη φωτό διακρίνονται επίσης τα banner των χορηγών επικοινωνίας MTV και Greek Otaku Radio.

Ακόμη και οι σπουδαιότεροι καλλιτέχνες, όπως ο Γαβριήλ Τομπαλίδης, χρειάζονται ένα διάλειμμα για τσιγάρο.

Κάποιοι λένε πως οι σπουδαίοι comic artists κάνουν παρέα με άλλους σπουδαίους comic artists. Κάποιοι μάλλον έχουν δίκιο…

Τέσσερις υπέρχοχες εθελόντριες ποζάρουν χαριτωμένα για το φακό του Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Οι εθελοντές υπήρχαν παντού, και η είσοδος του θεάτρου δεν μπορούσε να αποτελέσει εξάιρεση.

Βέβαια, το βασικότερο πόστο τους ήταν στη γραμματεία της εκδήλωσης! (Αριστερά, σχεδόν προφίλ, διακρίνεται η Ιωάννα Βάρσου, την οποία ο γράφων θα κάνει και πάλι να κοκκινήσει, λέγοντας πως χωρίς την υπερπολύτιμη συνεισφορά της το Con θα ήταν σαφέστατα φτωχότερο.)

Τάσος Κυριακίδης, Γιώργος Ξύδης και Γιώργος Χατζηκωστής, σε various states of bliss.

Θέλουμε να μας πιστέψετε πως οι εθελοντές (υπό την καθοδήγηση της GloVo), εκτός από το να ποζάρουν, έκαναν και πάρα πολλές δουλειές στο Con. Κατηγορούμε τον Ανδρέα Μιχαηλίδη που τους κυνηγούσε συνέχεια για φωτογραφίες…

Αυτή είναι μία λήψη της ουράς για τις προσκλήσεις του Comicdom Cosplay 2014.

Και αυτή είναι μια άλλη λήψη της ίδιας ουράς. Πανικός, λέμε!

Το ιδιαίτερα δημοφιλές διαδραστικό event του Zoltan Fritz, Comic Jam!

Αγαπάμε MTV και ξέρουμε πως μας αγαπάει και αυτό!

Λίγο πιο πάνω, είδαμε τον Glenn Fabry να κάθεται ήσυχος και να σκιτσάρει. Εδώ, τον ενοχλεί ο Νίκος Βλασερός. (Αν υποθέσουμε πως κανείς ή κάτι μπορεί να ενοχλήσει τον Glenn Fabry.)

Δυο Γιώργηδες (Κομιώτης και Τσιαμάντας) ποζάρουν όλο χαρά κρατώντας ένα έργο του πρώτου. (Νομίζω – Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος από τους δύο…)

Δεν έχω ιδέα ποιός τράβηξε αυτή τη φωτογραφία! Δεν έχω ιδέα πως βρέθηκε αυτή η φωτογραφία στα χέρια μου! Δεν έχω ιδέα ποιός έδωσε στον Stephen Mooney αυτό το βαζελομπλουζάκι! Δεν έχω ιδέα γιατί αυτή είναι η τελευταία φωτό αυτού του αφιερώματος! Κάτι μου λέει πως ο ιδιαίτερα χαμογελαστός Γιώργος Ξύδης ευθύνεται για όλα. Άντε και του χρόνου, guys and gals!