Comicdom Con Athens 2014: “Φωτορομάντζο Αλήθειας”

Μετά τη λήξη του περσινού Comicdom Con Athens, κι ανάμεσα σε εκατοντάδες φωτογραφίες που κυκλοφορούσαν στο διαδίκτυο, είχα ξεκινήσει στο Facebook μια σατιρική ιστορία βασισμένη σε αυτές και σε κάποια inside ή όχι jokes του τριημέρου, που ανέβηκε αργότερα ολόκληρη στο προσωπικό μου blog. Φέτος, και μετά την επιτυχία του πρώτου και την απαίτηση κοινού και καλλιτεχνών, έπρεπε να συνεχίσω αυτή την νεοδημιουργηθείσα “παράδοση”, την οποία παρουσιάζουμε ολοκληρωμένη – πού αλλού; Στο Comicdom.gr!

Disclaimer 01: Δε θυμάμαι τις πηγές των φωτογραφιών, spare me, credits στους αντίστοιχους φωτογράφους. Το μόνο που θυμάμαι είναι πως δεν είναι δικές μου!

-Disclaimer 02: Σάτιρα. Αυτό.

Όπως κάθε χρονιά, λοιπόν, έτσι και φέτος, οι δημιουργοί συνυπήρξαν σε δύο διαφορετικούς ορόφους: το ισόγειο (ή πρώτος, σύμφωνα με την αρίθμηση της Ένωσης), με τις “επαγγελματικές” εκδόσεις και τον 3ο, με τις αυτοεκδόσεις-fanzines. Ανεπιβεβαίωτες φήμες ήθελαν τους καλλιτέχνες του ισογείου να φοβούνται, ενδόμυχα, για τις πωλήσεις τους, λόγω της πληθώρας συμμετεχόντων και νέων fanzines στον τρίτο, και πως προσπαθούσαν με κάθε τρόπο να αποτρέψουν τους επισκέπτες από το να τον ανακαλύψουν.

Tomek Γιοβάνης και Tasmar υπό συνθήκες signing Ισογείου, με τον κωδικό όπως φημολογείται, "Παρωπίδες".

Tomek Γιοβάνης και Tasmar υπό συνθήκες signing ισογείου, με τον κωδικό όπως φημολογείται, “Παρωπίδες”.

Στον 3ο όροφο από την άλλη, τα πάντα φαινόντουσαν πως πηγαίνουν ρολόι, και πως η ατμόσφαιρα είναι από ιδανική μέχρι… ιδανική, χάρη στον υπεύθυνο του χώρου, Μάνο Γκανά.

Όταν όμως περνάς καλά, ξεχνάς, δυστυχώς, πως κάποιοι άλλοι δουλεύουν σα σκυλιά και υπό άθλιες συνθήκες για τη διεξαγωγή του προγράμματος του Con…

Ο Γαβριήλ Τομπαλίδης σαν εργατική μέλισσα προετοιμάζει το "Cover Recreation" event, παρά τη φασαρία από τις φωνές του Μάνου Γκανά, την ειρωνία της Σοφίας Κυρίσογλου και τις γιαπωνοsomething κατάρες της Λουκίας -σε contracharacter- Τζωρτζοπούλου, έναν όροφο πάνω.

Ο Γαβριήλ Τομπαλίδης, σαν εργατική μέλισσα προετοιμάζει το “Cover Recreation” event, παρά τη φασαρία από τις φωνές του Μάνου Γκανά, την ειρωνία της Σοφίας Κυρίσογλου και τις γιαπωνοsomething κατάρες της Λουκίας -σε contracharacter- Τζωρτζοπούλου, έναν όροφο πάνω.

Τα προβλήματα “ελεύθερου χρόνου” υπήρχαν παντού, ειδικά στα καταστήματα που φιλοξενήθηκαν φέτος στο φεστιβάλ!

Οι υπάλληλοι του Jemma Comics συζητούν τα του σωματείου τους, ενώ ο Γιάννης Ρουμπούλιας λίγο πριν ξεπουλήσει τον Δρακοφοίνικα, θέτει Indomitable εμπόδ-- καλά, αστο.

Οι υπάλληλοι του Jemma Comics συζητούν τα του σωματείου τους, ενώ ο Γιάννης Ρουμπούλιας, λίγο πριν ξεπουλήσει τον Δρακοφοίνικα, θέτει Indomitable εμπόδ– καλά, ασ’το.

Τελικά, η λέξη-κλειδί του τριημέρου είναι μάλλον το “διάλειμμα”, που καταφέρνει να αμαυρώσει μέχρι και την ειδυλλιακή εικόνα του “δύο-όροφοι-πάνω-από-το-ισόγειο” χώρου, κυρίως όταν οι κάμερες είναι απούσες!

Ειρήνη Δήμου και Διονυσία Δεδούση της Inkkorekt με πολλές, δύσβατες πόες ανάμεσά τους, την ώρα που ο Αχιλλέας Πασχαλίδης προσπαθεί να δικαιολογήσει τις παράλογες απαιτήσεις του Μάνου (του Γκανά φυσικά!)

Ειρήνη Δήμου και Διονυσία Δεδούση της Inkorrekt με πολλές, δύσβατες πόες ανάμεσά τους, την ώρα που ο Αχιλλέας Πασχαλίδης προσπαθεί να δικαιολογήσει τις παράλογες απαιτήσεις του Μάνου (του Γκανά φυσικά!)

Μήπως λοιπόν η πραγματική προπαγάνδα είναι εντελώς αντίστροφα ενορχηστρούμενη και δε φταίει σε τίποτα το “δημιουργικό” του ισογείου; Κι αν ναι, με ποιόν απώτερο σκοπό;

Η Αυγή Κανάκη κι ο Γιώργος Καμπάδαης ΔΕΝ υπογράφουν. Υπέργαφαν όμως 34 δεύτερα πριν, και θα συνεχίσουν 12 δεύτερα μετά τη στιγμή της φωτογραφίας.

Η Αυγή Κανάκη κι ο Γιώργος Καμπάδαης ΔΕΝ υπογράφουν. Υπέγραφαν όμως 34 δεύτερα πριν, και θα συνεχίσουν 12 δεύτερα μετά τη στιγμή της φωτογραφίας.

Αυτό ήταν και για φέτος το “Φωτορομάντζο Αλήθειας” του μοναδικού και μεγαλύτερ–μμμναι, εφόσον είναι το μοναδικό, είναι και το μεγαλύτερο συγκριτικά με τον εαυτό του (κάντε πως δεν το διαβάσατε το παραπάνω) Ελληνικό Comic Convention του 2014, γνωστό και ως CCA2014! Άντε και του χρόνου!

Τόσο κοινότυπες ευχές που δίνω, ούτε Χριστούγεννα νά’χαμε…

Ο Γαβριήλ Τομπαλίδης συναντά τον Ανδρέα Ντάγλα στο 38ο του διάλειμμα για τσιγάρο, μπροστά από τον αμέριμνο-μέχρι-να-διαβάσει-αυτό-το-άρθρο εκδότη της 9ης Διάστασης, Πάνο Κριτικό.

Ο Γαβριήλ Τομπαλίδης συναντά τον Ανδρέα Δάγλα στο 38ο του διάλειμμα για τσιγάρο, μπροστά από τον αμέριμνο-μέχρι-να-διαβάσει-αυτό-το-άρθρο εκδότη της 9ης Διάστασης, Πάνο Κρητικό.