THE WARP: Ο Θάνατος Του Τιραμόλα !

gtiramollaΈχοντας πέσει μικρός σε ένα καζάνι με καουτσούκ, ο Τιραμόλα απέκτησε τη μοναδική ικανότητα να μπορεί να τεντώνει το σώμα του, ακόμα και σε ακτίνα πολλών χιλιομέτρων, και να παίρνει οποιαδήποτε μορφή επιθυμεί. Στις εκατοντάδες ιστορίες του, που πρωτοδημοσιεύτηκαν στην Ιταλία, από το 1952 μέχρι το 1992, θα πολεμήσει τους κακούς και θα χαρίσει άφθονο γέλιο, παρέα με τους φίλους του, Cucciolo και Bepe (Κάρλο και Πέπο στην eλληνική έκδοση), και τον πιστό του υπηρέτη Saetta (Ατσίδας).

Τις δεκαετίες του ’50 ,’60 και ’70, ο τίτλος γνώρισε μεγάλη εμπορική επιτυχία (όπως, άλλωστε, και στη χώρα μας, κυρίως τη δεκαετία του ’70. Η δεκαετία του ’80 ήταν, όμως, μια διαφορετική ιστορία. O θάνατος του εκδότη της Caregaro  θα οδηγήσει σε λάθη που θα φέρουν το τέλος της σειράς.

Τον Αύγουστο του 1990, η σειρά θα ξαναξεκινήσει, αυτή τη φορά από νέο εκδοτικό οίκο (Vallardi). Ανανεωμένος, με παιχνίδια, διαγωνισμούς και με μια πιο μοντέρνα εκδοχή του Τιραμόλα για να προσεγγίσει τη νέα γενιά, ο τίτλος αρχικά θα ξεκινήσει με ενθαρρυντικές πωλήσεις που θα ακολουθήσουν, όμως, πτωτική πορεία και θα οδηγήσουν εκ νέου στο κλείσιμο, στο τέλος του 1992.

tiramolla38--1

Το 1995, η ιταλική Marvel σχεδίαζε να αποκτήσει τα δικαιώματα του Τιραμόλα και να εκδώσει ένα άλμπουμ με τον θάνατό του, σε μια μάχη με τον αντίστοιχο Αμερικανό υπερήρωα: τον Slapstick .

389px-Slapstickmu0

Ανατίθεται, λοιπόν, στον Mauro Tenacci να γράψει την ιστορία, η οποία μέσες-άκρες θα ήταν η εξής: ο Slapstick θα ερχόταν στην Ιταλία, για να αντιμετωπίσει έναν εκτός ελέγχου παρανοϊκό Τιραμόλα που, έχοντας υποστεί πλύση εγκεφάλου από κάποιον κακό, έχει στραφεί στο έγκλημα  Στην πάλη που θα ακολουθούσε, και ενώ ο Τιραμόλα είχε μεταμορφωθεί σε μια γιγαντιαία μπάλα, ο Slapstick θα μεταμορφωνόταν σε ένα γιγαντιαίο σφυρί και θα τον έκανε χιλιάδες κομμάτια. Αργότερα, θα ανακάλυπτε τον υπεύθυνο για την αλλαγή του Τιραμόλα και θα έπαιρνε εκδίκηση για τον νεκρό ήρωα.

Παραδόξως, η ιδέα τελικά θα εγκαταλειφθεί (και λέω “παραδόξως”, γιατί τα “κουφά” της Marvel στα 90s ήταν ο κανόνας και όχι η εξαίρεση). Ο Τιραμόλα θα εξαφανιστεί πια οριστικά από το εκδοτικό προσκήνιο, αναμφίβολα όμως έγραψε τη δικιά του μοναδική ιστορία στο χώρο των ευρωπαϊκών comics.